Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki silnik 1.8T do modów?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez przem8,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam będę musiał zmienić silnik u siebie i nie wiem jaki mam wybrac avj bfb bex ? 

Z tego co słyszałem to ponoć BFB nie lubi modów czy coś takiego, mam 1 ofertę BFB 3500zl na cylindrach od 13,5 do 14 bar 

AVJ od 12,5 bar do 13bar 

Proszę o podpowiedź co lepiej wybrac mój cel mocy będzie +/- od 210km do 280km i od 350 do 380nm 

Ten silnik będzie tylko na okres pol roku jak będę swojego AVJ kuł itp 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Wszystko jedno

• Dzięki 1
Opublikowano

bez różnic

• Dzięki 1
Opublikowano

Czyli lepiej brać tego BFB co ma 13.5 bar 

Opublikowano

Jak tylko na pół roku to bierz co tansyze, skoro i tak go wymieniasz.

Opublikowano

Cześć

Mam BFB po modach 242KM / 360 Nm jak nie będziesz go ujeżdżał jak poj.....y to mój ma nalatane 70 tyś uważam że nie ważne co weźmiesz jak będziesz go pałował co światła to żaden silnik nie wytrzyma nie wiadomo ile .....tidin tidin tidin five minut engine kaput....;)

Auto jak trzeba to dostaje po garach nie powiem ale z głową (nie na zimnym ) daje mu odpocząć po mocniejszym deptaniu(czekam 30 -60- sek zanim go zgaszę)oleje co 7- 10 tyś nie rzepakowe z biedy ;)

Pozdro

• Lubię to 2
Opublikowano

Raczej nie pałuje furmanki, dopóki olej się nie zagrzeje nie przekraczam 3tys rpm

Dopiero jak olej ma temp roboczą to jak trzeba depnąć to depnę, od świteł do światel nie jeżdżę z wciśniętym gazem. Olej zmieniam od 3 do 6 tys km. 

Po normalnej jeździe odczekam 30 sekund zanim wyłączę a po deptaniu np z autostrady do 2 min maks, przed odstawieniu auta jadę około 80kmh by go schłodzić