Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana odmy w Audi A4 B8 2.0TDI

Silver3833

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jaka pokrywę zaworowa polecacię czy lepiej orginał kupić 😉 Z góry za wszystkię pomocnę odpowiedzi dziękuję

Witam poszło w tym temacię ciekawię 😁 Pokrywa orginał ale wtryski wyciągnąc przy 300 tyś ręką łapką polecanę tak jak filmiki pokazują na YouTube 😅🤣 próbowć zawszę można 😜

Poszło na grubo wtryski 2 stały dęba

20240830_151335.thumb.jpg.fd0d3b6a2ace68af069b98ee2324de53.jpg

Nie będe się rozpisywał z jednym się udało z drugim nie 😁 uszkodzenię sporę poszły do weryfikacji jeden zakład podjąl się regeneracji zobaczymy dodam że z samochodem nic się nie działo 😊

A co pokaże wam jak wtryski po 300 tys wygladają 🤣

20240830_181701.thumb.jpg.047fe301c1b2e35049113ef05b1a1ca6.jpg

20240830_181911.jpg

Dalszę celę przy jednym czyszczenie dolotu  😜zobaczymy czy ktoś tam zaglądał 😅 na pewno pokażę wam lecz to dopiero w przyszłym tygodniu 🙂 

Wszystko zabezpieczone w piątek odbiór wtrysków zobaczymy wszyscy bo ja tam nie będę tego ukrywał koszty regeneracji. Nowy wtrysk 1030 zł za tylę znalazłem jestem ciekawy czy np. regeneracja się opłaca ? jakię będą korekty wtrysków ? przed najgorszy miał + 0.42. Mnie to też bardzo ciekawi czy lepiej regenerować czy nowe wkładać 😁

Tak z ciekawosci daj numer wtryska. 1030 za sztuke to jakos sporo mi sie wydaje...

4 godziny temu, Petroholic napisał(a):

Tak z ciekawosci daj numer wtryska. 1030 za sztuke to jakos sporo mi sie 

20240831_112903.jpg

W IC moje ceny

946pln brutto po regenercji fabrycznej Bosch

640pln brutto po regeneracji DaxTone

Obie opcje oczywiscie ze zwrotem starych. Daxy zakladalem nie raz i chodza...

Nowki bez wymiany niby jakies pokazuje ale dostepnosc 0...

wiem że dostępność nowych zerowa 😁sprawdziłem już 😉 bo chciałem kupić nowy nie regenerowany 😁

pokaże jutro wszystko jak ten wtrysk uszkodzony wyglada bo dogadane było mieli korpus wymienić pokażę też fakturę i przyszłym tygodniu korekty żeby wszyscy wiedzieli koszty naprawa nowe regenerowanę 😁

Edytowane przez Silver3833

U mnie pokazuje nowy w cenie regenerowanego fabrycznie ale jak znam zycie to jakas stara cena i zupelnie nieadekwatna do realiow... To co pokazuje katalog IC to moze byc ostatnia cena sprzed kilku lat :(

Ja sie nie bawie w oddawanie do regeneracji gdziestam tylko biore z IC. Do klientow busiarzy Euro 6 wkladam Dexy i dzialaja dobrze. Mimo tego sam dla siebie mialbym zagwozdke i chyba wolalbym doplacic do regeneracji fabrycznej... Co fabryka to jednak fabryka...

Edytowane przez Petroholic

nie wprowadzajmy ludzi w bład fabryka tych wtrysków nie regeneruję może to bosch robić tylko czy sam bosch czy servis bosch naprawia 🤭sa one regenerowane nic orginalnych nie zastąpi moję zdanię. Jak by były tylko dostępne pewnie bym kupił wszystkię i wydal 4400 alę ..... 😁dla tego zobaczymy czy te regenerowane są ok bo u mnie nic się nie działo najgorszy wtrysk korekty + 0,42

A tutaj sie mylisz niestety i cie zaskocze. Wtryski regeneruje fabryka tylko odpowiedni dzial. Euro ekologia zrobila swoje i jest wykorzystanie uzywanych komponentow. Czyli mowiac krotko stary wtrysk zostaje rozmontowany na czesci pierwsze, wszystko zbadane pod katem uszkodzen i zlozony na nowych bebechach. Dzieki temu Bosch jest eko bo produkuje mniej zlomu :)

12 minut temu, Petroholic napisał(a):

A tutaj sie mylisz niestety i cie zaskocze. Wtryski regeneruje fabryka tylko odpowiedni dzial. Euro ekologia zrobila swoje i jest wykorzystanie uzywanych komponentow. Czyli mowiac krotko stary wtrysk zostaje rozmontowany na czesci pierwsze, wszystko zbadane pod katem uszkodzen i zlozony na nowych bebechach. Dzieki temu Bosch jest eko bo produkuje mniej zlomu :)

a ta fabryka nadaje nowe kodowania wtrysków ?

Tak bo plastikowa cewka jest zawsze nowa :) Nadrukowany kod jest aktualny do wtrysku.

39 minut temu, Petroholic napisał(a):

Dobra bez zbędnego p...lenia zakład regenerujacy nie wiem twierdził że 2 wtryski z 4 lały po pytaniu przecież jeden był uszkodzony więc jak z 4 🤣 u nich te nowe 850 zł bo moję sie wogolę nie nadaja 😁 podam adres i żeby na nich uważać decyzja szybka wlatują nowę z bosch po rabatach 4600 można gdzieś taniej kupic ja mam dostępne od reki na jutro. 

Napewno sprawdzę czy to moje wtryski ja pi...lę jak tak mozna oszukiwać .....🫣

Tak z samochodem nic się nie działo patrz wyzej. Piszę no nie wiem czy oszusći tylko sami osądzcie ze ktos 4 wtryski sprawdzał gdzie moj jeden byl uszkodzony po prostu nie nadawał sie do sprawdzenia

Jutro lecę odebrac te ch...owe wtryski każdy widział jak wygladały porównamy sobie kody wtrysków zobaczymy czy te samę zostaną mi zwróconę🤣

No tak się kończą tematy regeneracji każdy chcę cie naciac na kasę ale jestem w...ny

omiać szerokim łukiem disele systems Sosnowiec moja opinia zobaczymy co sie jutro od..bię 🤪

Chodzi mi o wtryski. Mógł sobie dobre korekty pokazywać ale po rozebraniu okazało się że się rozpadł albo był uszkodzony.

no pewnię że tak tylko czy jest  sens regenerować pokazałem na swoim przykładzię 850 zl za regenerowane 1150 zl mam nowy bez regeneracij kaucji i itp. macię czarno na białym co jest opłacalnę 🤪 No jeszcze zobaczę co jutro odbiorę 🤣 Nie patrząc na czas tydzien czasu w plecy 😪

Zależy, są serwisy co tak zregenerują że nówka obok nie stanie, są nówki co nadają się do regeneracji już będąc w pudełku. Ja bym na Twoim miejscu te nówki dał też do sprawdzania, coraz częściej nowe wtryski leją gorzej jak stare.

1 godzinę temu, Langista napisał(a):

Zależy, są serwisy co tak zregenerują że nówka obok nie stanie, są nówki co nadają się do regeneracji już będąc w pudełku. Ja bym na Twoim miejscu te nówki dał też do sprawdzania, coraz częściej nowe wtryski leją gorzej jak stare.

pokaż mi te serwisy co nówki nie stana adres jutro odbieram i wysyłam przez Ciebie wskazany serwis zobaczymy może bedzie taniej 🤣

Nie polecę, bo wtryskiwaczy do diesla nie robiłem, nie trzeba być obeznanym w temacie aby wiedzieć, że są wtryski których się nie regeneruje, i takie które można regenerować. Są niestety takie zakłady gdzie dla nich taka zasada nie istnieje i udają, że wszystko są w stanie zregenerować, kiedy nie robią często nic poza puszczeniem tego na maszynie czyszczącej.

wiec co ty do mnie piszesz sa zakłady wtryski nowe nie sa godnę bo leją 🤭 znowu janusz 🤣regeneracji to co mam kupic twoim zdaniem 🤣 ah szkoda słow na Ciebię