Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak ogrzewania w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ogrzewaniem Audi A4 B8 177 KM CAGA po podpięciu kompa wyskakuje mi błąd 03220 ( zawór blokowania płynu chłodniczego układ klimatronic - przerwa/ zwarcie z masą ). Po wymianie wymianie tego zaworu na podszybiu  4H0121671B ( była woda we wtyczce i jeden pin był zgnity)  dalej jest błąd i nie ma ogrzewania. Ale gdy wypnę wtyczkę z tego zaworu to o drazu jest ogrzewanie.

Opublikowano
19 minut temu, wesoły A4 napisał(a):

wtyczce i jeden pin był zgnity)  dalej jest błąd i nie ma ogrzewania

I czego nie rozumiesz?

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie o przyczynę.

Opublikowano

Wymieniłem ten PIN założyłem nowy zawór ile wtyczce jest cały czas napięcie gdy wepnę wtyczkę pod zawór. Zawór się zamyka i nie ma ogrzewania. Jak wyjmę wtyczkę to zawór się otwiera i jest ogrzewanie. Więc coś musi sterować tym zaworem i podawać mu cały czas napięcie ze jest cały czas zamkniety

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan. 

Opublikowano

Screenshot_20241110_171045_Facebook.jpg

Opublikowano

Nie patrz na datę bo zdjęcie robiłem kiedyś ale błąd jest cały czas ten sam

Opublikowano

Kolego aktualny pełny auto-scan w formie pliku tekstowego  .txt a nie stare zdjęcie:facepalm:

Opublikowano

witam, czy problem został rozwiązany ? mam podobny , po wymianie termostatów , zaworu zwrotnego i płynu chłodniczego  przestało działać ogrzewanie , myślałem że zapowietrzona nagrzewnica ale niestety  nie ,zauważyłem że nie otwiera się zawór odcinający ,po zrzuceniu wtyczki  zaczyna grzać ,sprawdzałem zawór na krótko-przełącza nic nie blokuje  normalnie zamka i otwiera.Błąd wywala tylko jak jest zrzucona wtyczka .napięcie na wtyczce jest cały czas ,niezależnie od nastawionej temperatury w kabinie i najlepsze jest to ,że po zrzuceniu i zapięciu ponownie wtyczki ogrzewanie działa  normalnie  do momentu wystygnięcia silnika .jak wystygnie problem wraca ,a mi ręce już opadają.