MTBXC Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam, ostatnio przychodzi mi używać codziennie ogrzewania postojowego, przed podróżą do pracy. Nurtuje mnie jednak pytanie, czy ustawiona temperatura na Klimatroniku przed wyjściem z auta(np opcja HI) zwiększa skuteczność nagrzania kabiny(na tym mi zależy aby się ogrzał wieniec kierownicy i pełne skórzane fotele). Mam pilot i jego używam do uruchomienia, natomiast jestem rozczarowany iż z poziomu MMI ustawienie jest możliwe w opcjach rozmrorzenie, i ciepło, i każdorazowo trzeba to ustawiać, a nie można ustawic działania w jakimś schemacie. @Muskel1 Proszę o Twoją opinię gdyż wiem że masz to na wyposażeniu, gdyż nie raz zapominam zostawić klimatronik na HI, a może to i tak nic nie zmienia.
Muskel1 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ogrzewanie postojowe ogrzewa wnętrze do ustawionej na panelu temperatury. Nie ma możliwości korekcji temperatury z poziomu aplikacji czy pilota. Klimatronik ustawia/dostosowuje sobie klapy do ustawionej temperatury. Jeżeli ustawisz przed opuszczeniem auta wyższą temperaturę na panelu, to bardziej nagrzeje się wnętrze po uruchomieniu ogrzewania postojowego. W aplikacji masz też tylko 2 opcje do ustawienia, albo rozmrażanie szyb, albo ogrzanie wnętrza. Obie bez możliwości ustawienia temperatury.
MTBXC Opublikowano 25 minut temu Autor Opublikowano 25 minut temu Dzięki @Muskel1 za odpowiedź. Niestety nie jest to wymarzony sposób zarządzania, ale cóż poradzić.
Rekomendowane odpowiedzi