AdrianoA4B6 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam, zapewne w moim A4B6 dzieje się to samo co u innych Czujniki parkowania od ponad miesiąca piszczą przy wrzucaniu wstecznego, jak zdiagnozować przy pomocy VCDS który dokładnie działa nieprawidłowo? Zawsze to może być jeden do wymiany zamiast całych czterech Jestem dopiero przed ściąganiem zderzaka, muszę też zobaczyć jakie mam zainstalowane. Póki co znalazłem jakiś czujnik z opisem "Oryginał VALEO" za 80zl szt. Jakieś bloki pomiarowe w VCDS ?
Muskel1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Wykonaj pełny auto-scan i go tu wrzuć. Będzie tam widoczne co jest przyczyną. Nie musi to być koniecznie któryś z czujników. Może to być także głośniczek. Wystarczy, że któryś z elementów PDC ma usterkę i system ten zostaje kompletnie deaktywowany, ze względu bezpieczeństwa.
Rob@k Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Możesz też zrobić domowym sposobem. Wrzóć wsteczny i przykładaj ucho do czujników, powinno być słychac delikatne cykanie w czujniku.
Rekomendowane odpowiedzi