Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana wersji MIBH2 z USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moja wesja MIBH2 tak jak widać potrzebuje kogoś kto poprowadzi za ręke by było jak należy 

20241120_215445.jpg

Opublikowano

Edycja eepromu, wgranie softu eu, format partycji nawigacji, edycja kodów FEC, wgranie parametryzacji z językami, wgranie map i gotowe :)

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, shaqal napisał(a):

Edycja eepromu, wgranie softu eu, format partycji nawigacji, edycja kodów FEC, wgranie parametryzacji z językami, wgranie map i gotowe :)

No fajnie to zabrzmiało wiec od czego moge i jak zacząć podpowiesz gdzie co i jak ??

Opublikowano

Mogę pomoć poprowadzić za reke oczywiście nie za free

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.12.2024 o 08:43, Deniro napisał(a):

Ok  więc zapraszam do wspolpracy

Opublikowano

Dzisiaj robiłem konwersję MHI2Q z US na EU w A5 5F i wszystko co było potrzebne to MoreIncredibleBash, odppwiedni patch, 2 karty SD, soft EU, Gracenote2 EU, nowe Mapy i dużo czasu.

Wszystko poszło bez żadnego problemu i radio działa z nowym softem MHI2Q_EU_AUG22_P5092, oryginalnie był soft MHI2Q_US_AUG22_P4147

Myślę że cała niezbędna wiedza jest do znalezienia tu na forum lub na drive2 ru.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, MaTeo85 napisał(a):

Dzisiaj robiłem konwersję MHI2Q z US na EU w A5 5F i wszystko co było potrzebne to MoreIncredibleBash, odppwiedni patch, 2 karty SD, soft EU, Gracenote2 EU, nowe Mapy i dużo czasu.

Wszystko poszło bez żadnego problemu i radio działa z nowym softem MHI2Q_EU_AUG22_P5092, oryginalnie był soft MHI2Q_US_AUG22_P4147

Myślę że cała niezbędna wiedza jest do znalezienia tu na forum lub na drive2 ru.

Bardzo dziękuje  postaram sie to ogarnąć

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, skyhunterA4B9 napisał(a):

Bardzo dziękuje  postaram sie to ogarnąć

Ok moja weersja to także usa jak na razie udalo mi się wgrać MIB i mam zielone menu teraz zastaanawiam sie co powinienem zrobic dalej

Opublikowano

MHI2 troche trudniej niż MHI2Q ale też się da.

tu masz opis. jak z pomocą dlinka zrobić. zanim aczniesz "psuć" to poczytaj i dobrze się przygotuj do konwersji.

WWW.DRIVE2.RU

На просторах драйва достаточно много авто с США и соответсвенно картами США и без поддержки русского. Так как статья писалась достаточно давно, актуальная...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 08:43, Deniro napisał(a):

Napisałem na priv, potrzebowałbym pomocy przy Mhi2 w A6 C7 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 19:35, MaTeo85 napisał(a):

Czyli na ten soft co mam mogę wrzucić od razu MHI2Q_ER_AUG22_P5092 ? Bez żadnych wersji pomiędzy ?Screenshot_20260327_162247_Gallery.jpg

Opublikowano

Możesz po uprzednim zaznaczeniu ignoracji regionu. Trzeba też przestawić navi na region EU.

Opublikowano

A taka karta SD @Muskel1 może być ? W sklepie szukałem 32GB ale ciężko . Wiem że 64GB trzeba formatować na fat32 programem bi windows nie pozwala na takie rzeczy

20260328_202111.jpg

Opublikowano

Może być. Sformatuj exFAT.

Opublikowano

karta 64gb działa bez problemów, odpowiednie formatowanie i będzie działać.

ja do formatowania używam sdformatter a później guiformat-x64 gdzie wybieram FAT i rozmiar alokacji na 4096.

pamiętać trzeba że format karty tylko pod Windowsem.

Opublikowano

Czyli w User defined jak mam B&O zaznaczyć na N :

AMP_BAO [N] ?

Opublikowano

N

Opublikowano

Na tym etapie wszystko łatwo ziomek mówił na yt że 15 min to trwa a to trwało może z 3 minuty . Tu jest fajnie napisane "jeżeli za to zapłaciłeś, zostałeś oszukany" 😆. No cóż niektórzy sprzedają te skrypty za kupe siana. W przyszłm tyg. Wezmę się za ten soft już mam pobrany , ale jak sie coś wykrzaczy to lipa a potrzebuję AA i spotify na wtorek 😆

20260329_173333.jpg

20260329_173657.jpg

Edytowane przez marky2552