RAdam Opublikowano 11 Grudnia 2024 Opublikowano 11 Grudnia 2024 Witam. Mam problem 1.8 tfsi z benzyną w oleju i to nie małą ilością gdyż stan oleju jest cały czas na max. Nie znam historii tego auta i czy jest po naprawie usterki olejowej i nie bierze oleju. Ale po wymianie oleju wlałem go mniej i tak jak przypuszczałem stan się podniósł. Pomaga paliwa wymieniona na pierburg, wtryski wymienione na Bosch. Problem dalej się pojawia.
krzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Jeśli nie ma innych objawów typu dymienie i smród w spalinach to przyjrzałbym się ponownie pompie wysokiego ciśnienia.
przem8 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Prędzej nowy wtryskiwaczom, bo nowe bosche często leją.
krzychuG Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Można też korekty długoterminowe podejrzeć.
RAdam Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 Masz na myśli softa i aktualizację? Też o tym myślałem. Audi jest z 2009r Dużo części które wymieniłem było w oryginale to pewnie soft też. Mam jeszcze te oryginalne wtryski, ale auto ma nalatane 200tys i stwierdziłem że pewnie już szrot skoro paliwo w oleju i wrzuciłem nowe. Może spróbować reanimować stare z tym że nie zaznaczyłem kolejności 🫣
Rekomendowane odpowiedzi