Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Migający bixenon w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Mam problem z B7,  mianowicie bixenon strona pasażera, przy hamowaniu takim gwałtowniejszym bądź przyspieszaniu. Zdarza się to podczas jazdy na nierównej nawierzchni wtedy mruga, ale najczęściej przy hamowaniu zachowuje się jak by gasł, kostka i przewody sprawdzone, nic podejrzanego nie dostrzegłem. Od czego zacząć diagnozę? Problem już występował podczas lata ale bardzo sporadycznie, od jesieni gdy jest wilgotno dzieje sie tak cały czas

Opublikowano

Prawdopodobnie przetwornica, przekładałeś z drugiej lampy na podmiankę?

Opublikowano

w pierwszych latach produkcji w b7 jest problem z przetwornicami. warto sprawdzić tez sam palnik bo na zamiennikach dzieją się niestworzone rzeczy. 

Opublikowano
17 godzin temu, marny88 napisał(a):

Prawdopodobnie przetwornica, przekładałeś z drugiej lampy na podmiankę?

Właśnie nie, ale tak zrobię i zobaczymy co się będzie działo, dziękuje za podpowiedź ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Gwerty napisał(a):

w pierwszych latach produkcji w b7 jest problem z przetwornicami. warto sprawdzić tez sam palnik bo na zamiennikach dzieją się niestworzone rzeczy. 

Zajrzę, zamiennika tam nie ma na pewno, wszystko oryginał.

Opublikowano

Wstaw zdjęcia naklejek przetwornic. Jest tam data produkcji. Zobaczymy czy masz te wadliwe przetwornice.

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Wstaw zdjęcia naklejek przetwornic. Jest tam data produkcji. Zobaczymy czy masz te wadliwe przetwornice.

Na razie Panowie nie mam jak tego zrobić, zajrzę tam po świętach. Mam jeszcze jedno pytanie, czy migające światło dziennie, w sensie DRL, też ma coś wspólnego z przetwornicą? Zaczęło sie to +/- w tym samym momencie jak miganie soczewki.

Opublikowano
14 minut temu, Hardcor123 napisał(a):

czy migające światło dziennie, w sensie DRL, też ma coś wspólnego z przetwornicą?

Nie ma. DRL nie jest zasilane z przetwornicy.

Opublikowano

Może spadek napięcia spowodowany  brakiem dobrych styków przy lampie jeśli i DRL  cuduje ?

Koniecznie zajrzyj do lampy.