Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rns-e czy Android do Audi A4 B6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć jakie radio lepiej włożyć do Audi a4b6 RNS-E czy jakiś Android min 4GB ? (Oczywiście 2din)

Opublikowano

W cenie rns-e kupisz już ładnie dopasowanego i znacznie bardziej zaawansowanego technologicznie androida. Dzisiejsze ceny rns-e to jakieś nieporozumienie.

Opublikowano

Też jestem tego zdania co @Langista Sam zmieniłem ori jednostkę na Androida i to w sumie nie jakiegoś drogiego chińczyka i jestem zadowolony. Szereg możliwości, yanosik w autostarcie, google maps, radio internetowe itd, itp... nawet ostatnio dokupiłem mały śledź pod obd i widzę na ekranie głównym temp płyny i napięcie, także rozbudowa androida jest ogromna... Dźwięk naprawdę OK, jedyny minus na dzień dzisiejszy to FM, mam w 2 autach te androidy i z tym mogło by być lepiej, dlatego przeszedłem na radio internetowe...

Przy tych radiach androida polecam odrazu kupić sobie Agama Launcher z Playstore ;) Przykładowe zdj:

6f2e0fd9027fe9fcbdcffaeb6a50d2df.jpg

Opublikowano
W dniu 26.12.2024 o 14:17, kamil-vag napisał(a):

Też jestem tego zdania co @Langista Sam zmieniłem ori jednostkę na Androida i to w sumie nie jakiegoś drogiego chińczyka i jestem zadowolony. Szereg możliwości, yanosik w autostarcie, google maps, radio internetowe itd, itp... nawet ostatnio dokupiłem mały śledź pod obd i widzę na ekranie głównym temp płyny i napięcie, także rozbudowa androida jest ogromna... Dźwięk naprawdę OK, jedyny minus na dzień dzisiejszy to FM, mam w 2 autach te androidy i z tym mogło by być lepiej, dlatego przeszedłem na radio internetowe...

Przy tych radiach androida polecam odrazu kupić sobie Agama Launcher z Playstore ;) Przykładowe zdj:

6f2e0fd9027fe9fcbdcffaeb6a50d2df.jpg

możesz podrzucić zdjęcie tego radyjka za dnia jak to wygląda?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje trochę temat, co obecnie jest najbardziej polecane do a4 b6, aby z jednej strony wniosło trochę nowoczesności ale przy okazji jakoś sensownie wyglądało? Czy przy Bose są jakieś problemy? @kamil-vag jak Twoja opinia po dłuższym czasie użytkowania? Czy mógłbyś napisać jaki dokładnie masz model? Czy zmieniłbyś na coś innego?

Opublikowano

@andrew01 ja już B6 nie mam dobre kilka lat, ale jeśli dziś miałbym wybrać to byłby to android zdecydowanie, tylko nie jakiś tani chińczyk a coś z dobrym proceseorem i 8gb ramu.

Opublikowano

Pierwszy znaleziony : https://a.aliexpress.com/_EHiyYH8

Ja osobiście wziął bym 12G RAM na dzisiejsze programy, żeby nic się nie zacinało. Warto obejrzeć (jak są dostępne) jakiekolwiek recenzje na YouTube czy innych stronach i sobie zobaczyć jak to wygląda poza ogłoszeniem AI.

Szukaj przede wszystkim:

UIS7862 / UIS7862S + ROHM32107 + TDA7851

W teorii do zwykłego słuchania 8GB RAM i 128 GB ROM starczy, te radia dają jednak więcej możliwości jak programy diagnostyczne łączące się z dongle w OBD (bo to Android przecież, jak telefon) i w tedy 12 GB ma sens.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Za dużo się naczytałem o problemach z dźwiękiem, zwłaszcza przy Bose, więc pierwszego/lepszego raczej nie zaryzykuję. Większość jest na jedno kopyto a jakakolwiek dokumentacja / sensowne dane techniczne w zasadzie nie istnieją. Niestety musiałem trochę nagiąć nacisk na OEM look bo trudno o konkretne informacje. Powysyłałem kilka mail'i do wydawałoby się źródeł i zobaczymy co odpowiedzą. A na razie na mojej short liście mam:

1. Erisin ES9074A 7" 8/128 GB — najlepszy potencjalny kompromis między bardzo OEM-owym wyglądem, mocnym hardware i funkcjami, ale przed zakupem chcemy jednoznacznego potwierdzenia prawidłowego toru FL/FR/RL/RR do pełnego BOSE. Erisin ES9074A 8/128

2. XTRONS IM84A4AH 8,8" 4/64 GB — obecnie najlepiej udokumentowany technicznie pod kątem BOSE i integracji z autem, z dobrym DSP i bardzo ciekawym panoramicznym ekranem, ale stylistycznie mniej OEM. XTRONS IM84A4AH – Germany

3. Marsdev 7" 6/128 GB — bardzo dobry wygląd, polski sprzedawca i częściowa integracja z FIS, ale czekamy na odpowiedź p. Dominika, jak dokładnie rozwiązane są cztery kanały line-out, wspólna masa i remote do BOSE. Marsdev Audi A4 B6/B7 6/128 GB

4. Smart Radio Car 7" 6/128 GB — atrakcyjny cenowo i wizualnie OEM-owy, ale mamy mniej twardych informacji o pełnej integracji z BOSE niż przy powyższych modelach. Smart Radio Car Audi/Seat 6/128 GB

5. XTRONS IMH84A4AL 8" 8/128 GB — technicznie bardzo mocny i dobrze przygotowany do BOSE, ale jest droższy, bardziej „kwadratowy” i wizualnie mniej pasuje do B6 niż Erisin/Marsdev. XTRONS IMH84A4AL 8/128 – Germany

Opublikowano

Za mną przemawia marsdev. Do B7 akurat.

A temat bardzo fajnie rozpisałeś.

Opublikowano

Od wczoraj trochę się zmieniło, spłynęło trochę odpowiedzi. Duża część egzemplarzy sprawia wrażenie bardzo podobnych od strony sprzętowej, w sensie rozwiązania gniazd / wtyczek itp. Oczywiście Android / Ram / Rom to inna sprawa, niemiej biorąc pod uwagę stopień komunikacji ze sprzedającym, zakres potwierdzonych informacji, mój nacisk na jednak bardzie OEM look niż tylko ekran skłaniam się obecnie do wyboru pomiędzy miejscem pierwszy a drugim. Oczywiście to jeszcze niczego nie przesądza. W załączeniu aktualny stan "analizy" ).

audi_a4_b6_tabela_zainteresowania_radia_aktualna.pdf

Opublikowano

Czyli na Twojej liście pierwsze miejsce ma sprzęt, który musi spełniać warunki z BOSE a jeśli ja nie mam bose u siebie to taki okaz powinien szaleć aż miło?

Opublikowano

Tak, dla mnie ma priorytet Bose, żadnych konwerterów poziomów itp., prosta linia z line out'ami jak obecnie. Natomiast czy brak Bose rozwiązuje wszystkie problemy to niekoniecznie, często problemem jest aktywny tył, tego schematu za bardzo nie znam ale przewija się schemat, że przód napędza radio a tył i sub dodatkowy wzmacniacz.

Opublikowano

A to tutaj już może być problem u mnie.