Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie wideorejestratora w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Audi A4B8 2009r. Mam wideorejestrator firmy Tracer 4TS FHD CRUX, i mam problem z podłączeniem tzn, podłączone jest do gniazdka zapalniczki i wypuszczony kabel i podłączony od do kamerki wstecznej, i tak, z tego kabla od kamerki wstecznej wychodzi czerwony kabelek i pytanie mam, do czego mam go podłączyć aby zintegrowało się z wideorejestratora przy wrzuceniu wstecznego, próbowałem do kabla od żarówki wstecznej i zero reakcji, próbowałem w prawej lampie, pytanie czy może powinienem spróbować z bezpiecznikami do których mam przejściówkę?? Pomoże ktoś w nowym roku ???

Opublikowano (edytowane)

Podłączenie do żarówki wstecznego bez adaptera/stabilizatora napięcia nic nie da, gdyż żarówki w lampach sterowane są sygnałem PWM, a kamerka potrzebuje stałego napięcia +12V.

Musisz dokupić np. taki adapter i wpiąć go na przewód kamerki, który powinien być podłączony do żarówki wstecznego.

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Mógłbyś mi pokazać jak to wygląda i mniej więcej pokazać(opisać) jak go podłączyć??

Opublikowano

Kliknij powyżej na słowo "taki" otworzy Ci się link. Wszystko tam widać na zdjęciach.

Opublikowano

Mógłbyś opisać mniej więcej jak to mam podłączyć?? Jak już bym miał taki

Opublikowano

Masz widoczne za zdjęciu, po jednei stronie masz Input, po drugiej Output. Wpinasz pomiędzy przewód sygnalowy (wstecznego) a przewód od żarówki cofania. Prościej nie da się wytłumaczyć.

Opublikowano (edytowane)

Mozna ewentualnie temat przeskoczyc jesli masz haka. Z modulu haka juz wychodzi normalny prad na wsteczny nie PWM.

Tylko tak sie zastanawiam po kiego podpinasz to pod wsteczny? Wideorejestrator powinien dzialac caly czas nie podczas cofania. Jak ci ktos wjedzie w zadek na swiatlach to nic nie nagra kamera...

Edytowane przez Petroholic
Opublikowano

To jest wideorejestrator z kamerką cofania

Opublikowano

A to zmienia postać rzeczy. Czyli potrzebujesz podłączyć nie zasilanie tylko sygnał do kamery że cofa żeby wyświetliło na ekranie...

Odnośnie tego co napisałem wcześniej - haka masz?