Dr_J Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Witajcie, dwa dni temu podczas otwierania drzwi pasażera, klamka została mi w ręce. ASO oczywiście wykazało się niesamowitą dedukcją wskazując na uszkodzenie mechaniczne spowodowane pociągnięciem klamki Uznali przy tym, że to moja wina... chyba miałem nie otwierać samochodu... Koszt części wycenili na okolice 60 PLN, robocizny ponad 1000 PLN 🙈 Pytanie: jak skomplikowana byłaby samodzielna wymiana? Czy wystarczy wymienić tylko ten jeden plastik, który trzyma klamkę? Dzięki za pomoc!
wuPiotrek Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu https://www.youtube.com/watch?v=Sa4F34F8Yx4 jak masz minimalne zdolnosci techniczne to dasz rade to wymienic sam. jesli nie masz to mysle ze zaden mechanik nie wezmie wiecej niz 300zł za wymiane tej klamki (a znajomy mechanik wymienił by Ci to za 'flaszkę'). w najgorszym przypadku moze byc potrzebne zdjecie boczka i wygluszenia - to jest dodatkowe 15 minut pracy. 1000zł sporo 1
Dr_J Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Super, dzięki @wuPiotrek! A czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć numer częsci?
Hugo Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 34 minuty temu, Dr_J napisał(a): A czy ktoś ma pomysł gdzie mogę znaleźć numer częsci W ETKA 😉 1
Dr_J Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Dzieki za podpowiedź @Hugo! Znalazłem taką stronę. Niestety najnowsze dane dla A4 ma dla modelu 2016-2017. Wygląda to na część numer 6: VAG 8W0 837 205 Czy wystarczy wymiana tego elementu? Edytowane 4 godziny temu przez Dr_J
Rozwiązanie Hugo Opublikowano 4 godziny temu Rozwiązanie Opublikowano 4 godziny temu @Dr_J prawa ma inny numer 1
Dr_J Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu Fantastycznie! Dziękuję Ci bardzo @Hugo! 🤩 1
Hugo Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Widzę, że dostępna jest tylko ta najnowsza. Może poprawili i już nie urwiesz 1
Dr_J Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Teraz, Hugo napisał(a): Może poprawili i już nie urwiesz Zrobię co w mojej mocy 1
Rekomendowane odpowiedzi