Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A5 B10 TFSI 204KM Daytona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.02.2025 o 21:02, polrob napisał(a):

Zdjęcia środka postaram, się wrzucić jutro. Wnętrze jest w sline ale tapicerka materiałowa Kaskade.

Co do auta to konfigurowane pod zamówienie złożone 1.10.2024r ale z zastrzeżeniem że produkcja ma być 2025 z odbiorem do końca lutego. Była opcja odbioru auta do produkcji w połowie grudnia 2024. Wyposażenie to pakiet zewnętrzny Sline z sportowym zawieszenie, pakiet technologiczny i pakiet sline wewnętrzny plus ciemne szybki.

Jeśli chodzi o porównanie do Audi A4 i A5 B9 to nie wypowiem się bo miałem z nimi tylko sporadyczny kontakt. Poprzednie auto to BMW G20 318i.

Auto ogólnie jest ciche ale dosyć twarde. Prowadzi się stabilnie ale silnik ma co robić bo masa auta wg dokumentów (bez kierowcy) to 1740kg. 

Jak troche pojeżdżę to będę mógł go lepiej ocenić, niech zrobi troche km i się ułoży, na razie na blacie ma niecałe 500km.

Auto piękne , wiesz może czy ten silnik ma MHEV ? Czy całkowicie tej miękkiej hybrydy nie ma?

W dniu 10.02.2025 o 22:23, polrob napisał(a):

Mam Pakiet Technologiczny który obowiązywał do końca stycznia i ona zawierał LED Plus. Teraz Pakiet technologiczny ma Matrixy i tak naprawdę jest to stary pakiet Tech Plus.

No właśnie teraz to zmienili na plus , bo teraz się bardziej opłaca , jest więcej w lepszej cenie.  Co musiałeś dobrać żeby mieć ambiente kolorowe?

Opublikowano
2 godziny temu, Wrzecion09 napisał(a):

Gratki zakupu 👏 piękny jest!

Jestem na etapie zamawiania, patrzę jednak na modele 2024 żeby z ceny urwać i tylko ten 150 PS. Trudno, kiedyś zapierdzielałem teraz pojeżdżę walcem drogowym 😂 

Mam dylemat jeśli chodzi o kolor 🙈 ale Daytona robi robotę... 👌

Nie wiem ile realnie można wyrwać na rocznik 2024 bo oficjalnie 14%. Na 2025 oficjalnie  jest chyba 6% ale ja mam rocznik 2025 a auto miało lepszy rabat niż wyprzedaż 2024. Także dobrze rozeznaj temat zamówienia. Jak coś pisz na priv

30 minut temu, matbruk napisał(a):

Auto piękne , wiesz może czy ten silnik ma MHEV ? Czy całkowicie tej miękkiej hybrydy nie ma?

Jak drążyłem temat z 3 miesiące temu to podobno niemiecka prasa twierdziła ze jest MHEV I gen czyli taki najprostszy. Ale w papierach auta nie ma nic na temat tego żeby była jakakolwiek MHEV.

Zresztą auto nie wyłącza silnika w czasie jazdy, także moim zdaniem jest to zwykła benzyna z SS bez MHEV.

27 minut temu, matbruk napisał(a):

No właśnie teraz to zmienili na plus , bo teraz się bardziej opłaca , jest więcej w lepszej cenie.  Co musiałeś dobrać żeby mieć ambiente kolorowe?

Oświetlenie amiantowe poszło w pakiecie z siedzeniami sportowymi w Sline. Wybierasz pakiet sline wewnętrzny i musisz dorzucić z automatu oświetlenie ambientowe i listwy ozdobne. Także do każdych siedzeń innych niż podstawowy materiał jest praktycznie z automatu dodawane ambientowe.. 

Opublikowano
19 minut temu, polrob napisał(a):

Nie wiem ile realnie można wyrwać na rocznik 2024 bo oficjalnie 14%. Na 2025 oficjalnie  jest chyba 6% ale ja mam rocznik 2025 a auto miało lepszy rabat niż wyprzedaż 2024. Także dobrze rozeznaj temat zamówienia. Jak coś pisz na priv

Możesz napisać ile zapłaciłeś finalnie? , jeśli nie chcesz na forum to priv ;)

Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 00:39, Hugo napisał(a):

To już masz zmienione w profilu, bo rano uzupełniałem silniki z nowych modeli i Twój też jest na liście. A nowe A5 ma oznaczenie FU 😁

Darek zgodnie z literą audi czas forum przekształcić w Audi A5 Klub polska:whistling:

• Haha 1
Opublikowano

Raczej A4 /A5  bo zdecydowana więkość  aut na forum to A4. 😁

Opublikowano
12 minut temu, Gwerty napisał(a):

Darek zgodnie z literą audi czas forum przekształcić w Audi A5 Klub polska

Już ich ludzie pocisnęli i wracają z oznaczeniami do normalności :grin: Tylko z A5 im się udało odwalić :) Zaraz wypuszczą "odkurzacze" A4 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Hugo napisał(a):

Już ich ludzie pocisnęli i wracają z oznaczeniami do normalności :grin: Tylko z A5 im się udało odwalić :) Zaraz wypuszczą "odkurzacze" A4 

Po lifcie może już wróci oznaczenie A4. Tylko wtedy A5 zniknie całkowice z rynku . Samo Sobie stworzyli problem

Edytowane przez matbruk
Opublikowano
6 minut temu, matbruk napisał(a):

Po lifcie może już wróci oznaczenie A4. Tylko wtedy A5 zniknie całkowice z rynku .

Nie zniknie. W tym przypadku już będzie bez zmian i A5 zostanie :)

Opublikowano
2 godziny temu, Hugo napisał(a):

Nie zniknie. W tym przypadku już będzie bez zmian i A5 zostanie :)

Czyli A4 zniknie , przynajmniej dopóki nie pojawi się wersja elektryczna . Może troche poczekają i będzie to pierwszy model Audi z baterią że stałym elektrolitem.