Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka ciśnienia oleju w Audi A4 B7 2.0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po zakupie samochodu po jeździe probnej nie wyswietlalo zadnych bledow, samochod został kupiony jako naprawdę sprawny wóz, lecz przy wyjezdzie z miasta wyskoczyla czerwona kontrolka "OIL PRESSURE" 
i piknęło 3 razy, po sprawdzeniu oleju(idealnie w średniej) oraz po sprawdzeniu cisnienia czyli 5 barów co mechanik oświadczył jako norma kontrolka dalej sie wyswietla, przez poprzedniego wlasciciela został wymieniony czujnik cisnienia oleju już jakis czas wczesniej, samemu zamowilem czujnik do ponownej wymiany, mechanik twierdzi ze na 90% jest to wina czujnika lecz martwię się o to z tego powodu, że jest to mój pierwszy samochód i nigdy wczesniej o takie rzeczy się nie martwiłem, jak sądzicie jest sie czego bać czy dopiero po wymianie czujnika na nowy i wymianie bezpiecznika mogę zacząć się martwić, osobiscie podejrzewam tez problem z elektroniką , skoro stan oleju i jego cisnienie jest rzekomo w normie to nie widzę gdzie miałby być problem. 

Opublikowano (edytowane)

Pompa oleju do roboty, wada tych silników.

Ciśnienie oleju 5bar? To się sprawdza na mocno rozgrzanym oleju i takie wartości są wtedy niemozliwe.

Edytowane przez przem8
Opublikowano
Teraz, przem8 napisał(a):

Pompa oleju do roboty, wada tych silników.

Jak to wychodzi cenowo bo widzę w internetach ze cena samej pompy to granice 1000zł a robocizna? 

Opublikowano

Nie wiem ile kosztuje firmowa pompa oleju do tego silnika.

Robota drugie tyle albo i więcej, nie wiem jakich masz mechaników.

• Dzięki 1
Opublikowano

@SuchY121 do kogo tam w tym Morągu jeździsz, chodzi o mechanika? Niedaleko tzn. w Warkałach masz dobry warsztat który Audi ogarnia.

Opublikowano
39 minut temu, pelonek1 napisał(a):

@SuchY121 do kogo tam w tym Morągu jeździsz, chodzi o mechanika? Niedaleko tzn. w Warkałach masz dobry warsztat który Audi ogarnia.

Rob-car w łącznie, z autem byl tata byc moze cos pokrecil pytalem go 2 razy o te cisnienie i twierdzi ze bylo sprawdzane cisnienie oleju i wyszlo 5bar na co mechanik powiedzial ze jest w porzadku 

Opublikowano

Po wymianie czujnika cisnienia jezeli blad bedzie dalej się pojawial raczej zwróce samochód, decyzja jeszcze nie zapadła ale w razie w wolę dowiedziec się co tam sie zadziało i jak temu zapobiec 😕