lotus28 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Witam. Mam nastepujący problem: Kupiłem radio Pioneer Avic X1R i po podłączeniu okazało się że wentylator od radia nie wyłącza się razem z wyłączeniem zapłonu i pracował całą noc rozładowując całkowicie akumulator. Dzwoniłem do właściciela i powiedział że w tym modlu jest jakaś szyna cyfrowa i to radio nie jest przystosowane do tego auta gdyż nie ma przewodu do stacyjki czy jakoś tak. Mam pytanie czy ktoś miał taki problem lub podobny i jak sobie mogę z tym poradzić? Słyszałem że można pociągnąc jakiś przewód od bezpiecznika tylko teraz trzeba wiedzieć który odpowiada za napięcie od stacyjki..czy może jest jakiś inny prosty sposób ?
cobradd Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Słyszałem że można pociągnąc jakiś przewód od bezpiecznika tylko teraz trzeba wiedzieć który odpowiada za napięcie od stacyjki..czy może jest jakiś inny prosty sposób ? Najprostszym i najszybszym sposobem na znalezienie takiego przewodu jest miernik ale w oryginalnej instalacji audio ten kabelek napewno jest wyprowadzony do kostki.
lotus28 Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Opublikowano 12 Maja 2009 No właśnie i tu jest problem że niestety nie ma tego kabelka. Dowiedziałem się że akurat w ten model A4 tak ma i nie jest przystosowany do takiego rodzaju radioodtwarzaczy.
Rekomendowane odpowiedzi