audicoman Opublikowano Poniedziałek o 07:11 Opublikowano Poniedziałek o 07:11 Mam pytanko. Jeżeli w lampie fulled wymienię przetwornicę na inną to muszę zrobić parametryzację VCP? Audi a4 b9 2017 r sedan usa.
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 07:27 Opublikowano Poniedziałek o 07:27 Jeżeli masz lampy wersja US to sterownik musi być pod lampę US.
audicoman Opublikowano Poniedziałek o 10:09 Autor Opublikowano Poniedziałek o 10:09 Moj ma nr 4M0907397AC, zamówiłem o identycznym nr ale nie wiem czy to us czy eu.
Muskel1 Opublikowano Poniedziałek o 20:32 Opublikowano Poniedziałek o 20:32 Okaże się po zamontowaniu jaki ma Dataset.
audicoman Opublikowano Wtorek o 18:42 Autor Opublikowano Wtorek o 18:42 @Muskel1 po zamontowaniu nie działają ledy dzienne oraz kierunek. Mijania i drogowe działają. Jaki plik odpowiada za parametryzację tego modułu?
audicoman Opublikowano Wtorek o 20:13 Autor Opublikowano Wtorek o 20:13 Tak lampy są obie US. Jedna była uszkodzona i dokupiona została gola lampa bez modułów wersja us
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 20:19 Opublikowano Wtorek o 20:19 Musisz zakupić sterownik z lampy US albo szukać pliku pod lampę US dla A4, którego w menadżerze plików nie widziałem. Jest dla A5.
turzol Opublikowano Wtorek o 20:38 Opublikowano Wtorek o 20:38 (edytowane) datasety do D6/D7 wgraj ECE, w kodowaniu 09 również musisz wówczas variant lamp zmienić na ECE. Wówczas lampy zaświecą z pełna funkcjonalnością. W śląskim zrobie na poczekaniu. Edytowane Wtorek o 20:39 przez turzol
turzol Opublikowano Wtorek o 20:59 Opublikowano Wtorek o 20:59 Jedno z drugim jest powiązane, jeżeli na modułach lamp wywali SOA Mismatch wówczas mamy niezgodność ze względu na rozjazd w kodowaniach lub wariantach zestawów danych. Wystarczy dopasować kodowania 09 z D6/D7 29/39 i mamy działające lampy. Wszystko jest do zrobienia software'owo jeżeli mamy odpowiednie ku temu narzędzia i jakąś wiedzę. VCP jest już dość leciwy i ubogi jeżeli chodzi o zawartość dataset/flash tym bardziej jeżeli chodzi o nowe platformy jak mqb evo itp.
Muskel1 Opublikowano Wtorek o 21:04 Opublikowano Wtorek o 21:04 To wiem, że są powiązana ale zamiast 5 rzeczy (29,39, D6, D7 ,09) zmieniać, prościej jest zmienić tylko jedną Choiaż chcąc przygotować konwersję z US na EU zgodnie ze sztuką i obowiązującymi przepisami i tak lampy powinny być wymienione.
Muskel1 Opublikowano Środa o 07:12 Opublikowano Środa o 07:12 @turzol jakią masz wykupioną subskrycję VCtool? Lite, Lite Plus, Pro czy Ultimate?
turzol Opublikowano Środa o 16:38 Opublikowano Środa o 16:38 W dniu 9.04.2025 o 07:12, Muskel1 napisał(a): @turzol jakią masz wykupioną subskrycję VCtool? Lite, Lite Plus, Pro czy Ultimate? Rozwiń Ultimate
Muskel1 Opublikowano Środa o 16:45 Opublikowano Środa o 16:45 Ok. Korzystasz z funkcji wyświetlania informacji o konfiguracji według numeru VIN? Z tego co widziałem, jest to jedyną różnicą do wersji PRO. Dobrze to działa? Różnica w cenie 110 € dość sporą jak na jedną funkcję.
turzol Opublikowano Środa o 16:52 Opublikowano Środa o 16:52 (edytowane) W dniu 9.04.2025 o 16:45, Muskel1 napisał(a): Ok. Korzystasz z funkcji wyświetlania informacji o konfiguracji według numeru VIN? Z tego co widziałem, jest to jedyną różnicą do wersji PRO. Dobrze to działa? Różnica w cenie 110 € dość sporą jak na jedną funkcję. Rozwiń Korzystam, głównie do porównywania konfiguracji samochodów w bazie backup. Różnic między Pro a Ultimate jest więcej - doczytaj dokładnie Edytowane Środa o 16:53 przez turzol
Muskel1 Opublikowano Środa o 17:17 Opublikowano Środa o 17:17 Kierowałem się tym, i z tego co widzę, jest tam tylko jedna funkcja więcej.
audicoman Opublikowano Czwartek o 08:29 Autor Opublikowano Czwartek o 08:29 (edytowane) @turzol w managerze mam plik A4_4m907397ac_lcm - czyli trzeba go wgrać i zrobić odpowiednie kodowanie? Edytowane Czwartek o 09:13 przez audicoman
audicoman Opublikowano Czwartek o 11:16 Autor Opublikowano Czwartek o 11:16 Znalazłem w innym temacie odnośnie wymiany lamp post @Muskel1. Czyli jak dobrze zrozumiałem - jeśli mam wymieniony tylko moduł w prawej lampie 4M0907397AC to wystarczy, że wgram LED_ECE_LCMRIGHT do sterownika 39?
Muskel1 Opublikowano Czwartek o 17:45 Opublikowano Czwartek o 17:45 Masz lampy USA i sterowniki 29, D6 oraz D7 z zestawami danych SAE, czili pod lampy US. W sterowniku który zakupiłeś masz już wgrany europejski zestaw danych, dlatego Ci nie działa, bo powinien być SAE (tak jak wyżej napisałem). Wgranie więc europejskiego zestawu danych do tylko tego sterownika nic tu nie pomoże. To o czym pisał @turzol to wgranie europejskich zestawów danych do wszystkich czterech sterowników oraz poprawne zakodowanie BCM1. 1
Rekomendowane odpowiedzi