bartoqo Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Witam, przypuszczam że wybrałem zła kategorie, w takim wypadku bardzo przepraszam. Ale pisze z zapytaniem o korek spustowy wraz z tą uszczelką. Chce sam ogarnąć wymianę oleju bo w poprzednich autach to sobie robiłem. I przed rozebraniem chciałbym zaopatrzyć się w wszystkie potrzebne rzeczy żeby później nie kombinować. Mam dylemat z korkiem spustowym bo w internecie wyskakują mi dwie różne śruby. I tu mam pytanie dla kogoś kto jest w stanie mi pomóc. Prosiłbym o numer części lub sprawdzonego sprzedawcy np. z allegro. Nie wiem czy np stawiać na Ori, czy zamiennik wystarczy. Byłbym bardzo wdzięczny. A4 b8 2.0tfsi 224KM
P.Wiśnia Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Rodzaj korka jest zależny od daty produkcji samochodu. Możesz wybrać zamiennik, polecam firmę Elring.
bartoqo Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia Widzę te śrubę Ori ale ma niby ten pierścień z ostatnią cyfra 8, i nie wiem czy to jest to samo czy jak 😕
bartoqo Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia https://allegro.pl/oferta/korek-sruba-spustowa-oleju-z-uszczelka-vw-audi-seat-cupra-skoda-oe-12055070688 mam na myśli te aukcje
bartoqo Opublikowano 8 Kwietnia Autor Opublikowano 8 Kwietnia https://allegro.pl/oferta/korek-spustowy-miski-olejowej-elring-858-050-pl-dystrybucja-15944317431 a ty rozumiem polecasz ten zestaw ? Kody części się zgadzają według mnie
pelonek1 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Po co wymieniać śrubę jak nic się z nią nie dzieje? Wymień pierścień uszczelniający np. z tej oferty allegro 17306071664 i będzie dobrze.
P.Wiśnia Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 37 minut temu, pelonek1 napisał(a): Po co wymieniać śrubę jak nic się z nią nie dzieje? Wymień pierścień uszczelniający np. z tej oferty allegro 17306071664 i będzie dobrze. Czasami podkładki nie można zdjąć, tylko trzeba przeciąć.
pelonek1 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 22 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Czasami podkładki nie można zdjąć, tylko trzeba przeciąć. Te schodzą bez problemu.
P.Wiśnia Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 1 godzinę temu, pelonek1 napisał(a): Te schodzą bez problemu. Wysłałem przecież że są 2 rodzaje, nie napisał rocznika więc może mieć ten bez tej możliwości.
Hugo Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Ja w CNCD miałem tego wariata 06L103801 @bartoqo uzupełnij poprawnie profil
tobias Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 11 godzin temu, Hugo napisał(a): CNCD miałem tego wariata ostatnio wymieniałem też i brałem zamiennik erling
Hugo Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 5 minut temu, tobias napisał(a): ostatnio wymieniałem też i brałem zamiennik erling Ori 29zł, erling 26zł. Ceny oczywiście bez rabatu 😁 1
bartoqo Opublikowano 10 Kwietnia Autor Opublikowano 10 Kwietnia Mam rocznik 2014 😜 zapomniałem dopisać
Hugo Opublikowano 10 Kwietnia Opublikowano 10 Kwietnia 2 godziny temu, bartoqo napisał(a): Mam rocznik 2014 😜 zapomniałem dopisać No to masz odpowiedź wyżej, gdzie Ci napisałem numer korka bo też miałem auto z 2014 roku Po raz kolejny proszę, żebyś poprawnie uzupełnił profil
bartoqo Opublikowano Piątek o 12:52 Autor Opublikowano Piątek o 12:52 W dniu 10.04.2025 o 07:46, Hugo napisał(a): No to masz odpowiedź wyżej, gdzie Ci napisałem numer korka bo też miałem auto z 2014 roku Po raz kolejny proszę, żebyś poprawnie uzupełnił profil Uzupełniłem, tylko zastanawia mnie co to za korek jakiś wymyślny miałeś
Hugo Opublikowano Piątek o 12:53 Opublikowano Piątek o 12:53 Teraz, bartoqo napisał(a): zastanawia mnie co to za korek jakiś wymyślny miałeś Taki montowali. Działa i nigdy oleju nie zgubiłem 🤣
duzy616 Opublikowano Piątek o 13:11 Opublikowano Piątek o 13:11 16 minut temu, Hugo napisał(a): Taki montowali. Działa i nigdy oleju nie zgubiłem 🤣 Taki jest obecnie w B9 Przynajmniej moim 2.0 TFSI CYRB 1
bartoqo Opublikowano Piątek o 14:49 Autor Opublikowano Piątek o 14:49 Kurde, ja kupiłem taki jak ten gość mi wyżej podesłał kody mam nadzieję że będzie taki, najwyżej auto na podnośniku zostanie 😂
Rekomendowane odpowiedzi