Adrian A4 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam wszystkich miłośników Audiczek:) kupiłem niedawno audi A4 1.9tdi silnik 1Z Albo AHU niewiem do niemoge zlokalizować numerków silnika ale posiadam numer turbiny która umarła moim zdaniem stwierdzam to po tym ze strasznie kopci na czarno i niema mocy auto. jesli mam wymieniac to chciałbym odrazu wymienic na mocniejsza oczywiście bez wiekszych przeróbek zeby nie były to koszty niewiadomo jakie czy jest to możliwe posiadam numerek z turbinki 028145702 Gareet wkażdym bądz razie chciałbym włożyc turbine z auta 130 konnego jesli to mozliwe nie robiąc wiekszych przeróbek chciałbym również sie dowiedziec czymm rózni sie turbina 028145702 od 0281457902c lub inna literka.czy możecie udielić mi informacji na ten temat byłbym bradzo wdzieczy za pomoc! Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na pomoc To moja Turbinka jeśli to pomoże [ Komentarz dodany przez: Szewczenko7: 07-04-2007, 20:22 ] Dobrze by bylo gdybys zapoznal sie z regulaminem ktory jednak po cos jest stworzony takze szybciutko tam zmykaj , a silnik to Ty masz 1Z a nie Z1
pre_pl Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 umarła moim zdaniem i na tej podstawie chcesz już wymieniać ? Lepiej zrób porządną diagnostyke (komputer + niech jakiś spec obejrzy ewentualnie turbo) chciałbym włożyc turbine z auta 130 konnego jesli to mozliwe nie robiąc wiekszych przeróbek no to odpada - poszukaj na forum bo juz rozmawialiśmy o tym, generalnie sporo jest zmian (ty masz kompletnie inaczej sterowaną turbinę niż 130PS) Oczywiście wszystkie oferty z Turbinakami na sprzedaż mile widziane:) Jest dział sprzedaż i kupno od tego, tutaj takich tematów nie poruszamy ! 028145702 to turbo do 90PS, to drugie od silnika 110PS zajrzyj proszę do regulaminu ! Tym razem zmienię za Ciebie temat
Adrian A4 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2007 na początku przepraszam za jakiekolwiek naruszenia ze strony mojego postu i postram sie wiecej tego nie robic poprostu nie przeczytałem:( A nawiązujac do mojego problemu to jaką Turbinke mam włożyc ?? i niestety w tym momecie niemam gdzie sie podpiąć do komputera chciałbym mocnieszą niż mam choc troszka i tak musze wywalić kase na nową wiec jak kupic to cos lepszego za niewiele wieksza stawkę POzdrawiam i jszcze raz przeprosiny [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 08-04-2007, 00:07 ] chyba w dalszym Ciągu nie przeczytaleś regulaminu proponuję zacząć od pkt. 1
baskecior Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Kolego , a na jakiej podstawie twierdzisz ze turbo padło ? Sprawdzałeś szczelność dolotów, czy słyszysz syk spod maski , czy sprawdzałeś egr, czy sprawdzałeś zawór upustowy, czy sprawdziłeś N75 , czy katalizator jeszcze na miejscu , wreszcie co pokazał blok 003 i 011, tudzież 008 ?
Adrian A4 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ja sie az tak nie znam ale szczelnść sprawdziłem a poz tym wszystkim to strasznie olejem leje sie zniej dzis zauważyłem brak mocy 130Km/h max jak sie turbina załącza to ciemno za mna jak nie to wszystko gra kopci tylko wtedy jak sie załączy.. pomóżcie niewem co robic acha i tego regulaminu nie przeczytałem nadal poniwaz niemoge go znależ albo jestem slepy albo sam już niewiem ale podrzucicie go a napewno go przeczytam acha i prosze piszcie do mnie normlnym jezkiem bo jestem nowiciuszem w srawie tego autaka niemam pojęcia co to jest N75 i te kody 008gdzie co jak i z czym [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 08-04-2007, 09:05 ] widzę że nadal olewasz regulamin
Rekomendowane odpowiedzi