Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Aktualizacja MMI P3248 + dodatkowe funkcje AA/CP w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam,

Z góry przepraszam jeżeli niepotrzebnie zakładam nowy wątek jednak od jakiegoś czasu męczy mnie temat aktualizacji MMI w audi A5 F5. Piszę tutaj post w A4 ponieważ w A5 chyba mniej osób jest i takich tematów a jednak MMI jest raczej bliźniacze

W związku z akcją serwisową TS90 oraz sterownikiem AdBlue, umówiłem się na serwis w ASO Audi Porsche Franowo Poznań na dzień 14.10.2025

Akcje serwisowe są darmowe, jednak na zapytanie o aktualizację oprogramowania, Pan powiedział że szacunkowy koszy wyniesie ok 1300PLN brutto w zależności ile będzie czasu to trwało (może być mniej lub więcej)

Do tego czasu jest jeszcze miesiąc więc w razie co mogę zrezygnować z aktualizacji u nich, być może na grupie jest ktoś z Wielkopolski kto weźmie mniej za to sami i ktoś będzie chętny by zarobić trochę grosza - z góry dziękuję

Pierwszy temat:

Mój mechanik z grupy VAG który serwisuje mi auto powiedział żebym zebrał informację i zastanowił się czy chcę to aktualizować ponieważ słyszał że mogą pojawiać się problemy jak np. zacięcia systemów itp. Ja obecnie problemów nie mam żadnych więc pytania do Was:

- co da mi ta aktualizacja ?

- jest sens płacić jeżeli nie mam obecnie żadnych problemów ?

- jakie jest ryzyko lub powikłania po takiej aktualizacji ?

- gdzie mogę znaleźć jakąś rozpiskę jakie są wersje, patch notes, coś w ten deseń ?

Wydam 1300pln i albo sobie pogorszę, albo nie polepsze niczym więc wolę zainwestować w coś innego, dlatego opinie mi się przydadzą

Drugi temat:

Mam zarówno iPhone oraz Androida, testowałem CP i AA na obydwu telefonach, uruchamia się ono jedynie na kablu usb c. Nie mam nigdzie slotu na kartę SD (w schowku zaślepka). W podłokietniku mam jedynie 1xUSB typu C (oznaczenie "2",. pewnie do ładowania)

Nie da się połączyć bezprzewodowo (chyba że nie potrafię, ew. wytłumaczę jak to robię).

Czy powyższa aktualizacja (temat pierwszy) spowoduje że ta funkcja magicznie zacznie działać ? ASO może mi to odblokować ? Być może nie musze aktualizować software i wystarczy że ktoś w VCDS to zrobi ?

Chciałbym poznać opinię fachowców i osób który bawią się takimi sprawami oraz siedzą w tym bo być może w moim aucie jest potencjał do tego typu spraw, a ja jestem tego nieświadomy

Poniżej zdjęcia z MMI, jak widać system wydaje się być stary.. to 09.2019 ? Jeśli tak to wydane 6 lat temu

Z góry dziękuję !!

image.png.782ce159cb601f58f665b024f7a84582.png

image.png.f6c337a52b9cf25c7d9b3c6a642e4105.png

Opublikowano

Na obecnej wersji nie uruchomisz bezprzewodowego AA/CP.