Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niskie obroty po rozgrzaniu silnika 1.8T AVJ w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Audi A4b7,2005 r,1.8 turbo.W samochodzie mam niskie obroty silnika w zakresie 600-650.Jak jest zimny z rana to widać że są te obroty podwyższone ,bo jest chyba na ssaniu.Ale później jak złapie temperatury to są niskie.Może ktoś coś podpowie gdzie leży przyczyna?Na skanerze zero błędów. Na benzynie i LPG to samo.

Opublikowano

Możesz przestać sam siebie cytować? Robisz bałagan. Masz opcję edycji posta i korzystaj z niej. Jak komuś odpisujesz to też nie musisz cytować, jak ktoś napisał nad Tobą.

P.S. posprzątałem 

Opublikowano

Pokaż loga statycznego 90+93, 2+33.

Poza tym w b7 nie było silnika avj, tylko bfb. Słupek, a przynajmniej głowica nie jest fabrycznie z tego auta :D 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
20 godzin temu, Arek14141414 napisał(a):

Witam.Audi A4b7,2005 r,1.8 turbo.W samochodzie mam niskie obroty silnika w zakresie 600-650.Jak jest zimny z rana to widać że są te obroty podwyższone ,bo jest chyba na ssaniu.Ale później jak złapie temperatury to są niskie.Może ktoś coś podpowie gdzie leży przyczyna?Na skanerze zero błędów. Na benzynie i LPG to samo.

Auto ma org soft? 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Łukasz13 napisał(a):

Auto ma org soft? 

Nie wiem,bo taki kupiłem 

Opublikowano

Trzeba zrobić diagnostyke, jesli auto ma jakies dziwne softy i ktoś np. zle wyłączył drugą sonde to przez to może się tak zachowywać.

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Łukasz13 napisał(a):

Trzeba zrobić diagnostyke, jesli auto ma jakies dziwne softy i ktoś np. zle wyłączył drugą sonde to przez to może się tak zachowywać.

IMG20251110114457.jpg

IMG20251110114418.jpg

Opublikowano

Widać ze sonda nie pracuje czyli pewnie jest tak jak mówiłem, chcesz podjedz pomoge przywrócić org soft i zdiagnozować.

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Łukasz13 napisał(a):

Widać ze sonda nie pracuje czyli pewnie jest tak jak mówiłem, chcesz podjedz pomoge przywrócić org soft i zdiagnozować.

Cześć.Ale tam jakieś napięcie idzie na tą sondę.Chyba że chodzi o te procentowe wartość, że są martwe,tak?

Opublikowano

Napięcie jak na taką wartość (0%) jest zbyt wysokie, powinno być niższe, czyli sonda ma bazowe napięcie ale nie robi zupełnie nic, log zweryfikowałby to, zamiast zdjęć.

Opublikowano

Sonda szerokopasmowa na biegu jałowym ma trzymać okolice 1,5V. 

Poza tym nie wklejamy zdjęć tylko plik z zapisanym logiem. Zdjęcia to sobie możesz wrzucać na insta.