Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Tłumik nowy czy ori używka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co jest przyczyną wymiany tłumika?? W dieslu są raczej nieśmiertelne :evil:

Opublikowano

podczas przyspieszania np na 3 biegu przechodzac miedzy odrotami 1400 a 1500 tlumiki jakby wpadaly w rezonans jest to tylko chwilka ale wkurza ,ostatnio w kanale obstukalem tlumiki i w srodkowym jakby cos latalo w nim jakby rdza latala w srodku i wydaje mi sie ze to on powoduje taki rezonans

Opublikowano

podczas przyspieszania np na 3 biegu przechodzac miedzy odrotami 1400 a 1500 tlumiki jakby wpadaly w rezonans jest to tylko chwilka ale wkurza ,ostatnio w kanale obstukalem tlumiki i w srodkowym jakby cos latalo w nim jakby rdza latala w srodku i wydaje mi sie ze to on powoduje taki rezonans

U mnie też pojawia się rezonans ale wydaje mi się, że złącze elastyczne tzw. plecionka jest za to odpowiedzialna i nadaje się do wymiany. Może u ciebie też wina leży w zużytej plecionce :mysli:

Opublikowano

Ja bym zainwestował w Bosala ewentualnie używkę bo jednak w dieslu szczególnie trwałe są tłumiki

Opublikowano

ja wywaliłem środkowy, tzn. wstawiłem dwa kolanka do środka, przez co tłumik fizycznie istnieje, ale praktycznie nie spełnia swojej funkcji :evil:

plecionka swoją drogą...

Opublikowano

ten rezonans dochodzi od tylu auta siedzac z przodu wiec czy to moze byc ta plecionka ??

Opublikowano

ten rezonans dochodzi od tylu auta siedzac z przodu wiec czy to moze byc ta plecionka ??

Może być :gwizdanie:

Opublikowano

plecionka wymieniona i po problemie :good::hi:

Opublikowano

Odrazu wyrokowałeś zmiane tlumika jak byś inaczej zapodał temat (wg twojego 2-go posta w tym temacie) to odpowiedzi w pierwszym kroku nakierowały by cie na plecionke.

Ale jest OK ważne że auto wyleczone.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...