Opublikowano 3 Kwietnia3 Kwi Po sześcio letniej przygodzie ze smerfem czyli poliftową a czwórka przyszła pora na nowy rozdział który otwiera następca B9 nieco większa i bardziej kontrowersyjna A5 B10.Odbior za kilka tygodni ale myślę że możemy się już przedstawić bo umowa podpisana a kasa przelana 😅#Kolor nadwozia 0E0E czarny Mythos metalik#Kolorystyka wnętrza AR#Kod modelowy: FU5A1Y/E02#Wnętrze: czarna#Siedzenia: czarne#Szew: czerwony Express#Boki siedzeń: czarne#Deska rozdzielcza: czarna-czarna #Wykładzina: czarna#Podsufitka: czarna#Wyposażenie dodatkowe PQ3#Pakiet Tech pro który oferuje innowacyjne technologie Audi spełniające prawie wszystkie życzenia. Do najciekawszych rozwiązań należą między innymi cyfrowe światła tylne OLED i adaptacyjny asystent jazdy plusW skład pakietu Tech pro wchodzą następujące elementy pakietu Tech plus:• 3-strefowa klimatyzacja komfortowa• adaptacyjny asystent prędkości• Audi parking system plus z sygnalizacją odległości• asystent parkowania plus• MMI experience plus z Audi Application Store i smartphone interface oraz Audi sound system• reflektory Matrix LED• układ zmywania reflektorów• kamery obserwujące otoczenie• system ostrzegający przy zmianie pasa ruchu i wysiadaniu, asystent ruchu poprzecznego z tyłu i tylny asystent skrętu• proaktywny system ochrony pasażerów w przypadku kolizji czołowej, bocznej i tylnej• system ostrzegający przed opuszczeniem pasa ruchu z Emergency Assist• funkcja rozpoznawania zajętości tylnych miejsc siedzących• boczne poduszki powietrzna z przodu i z tyłu z kurtynami chroniącymi głowy i środkowa poduszka między kierowcą a pasażerem• wyświetlacz MMI dla pasażera• pakiet Komfort pro z elektrycznie regulowanymi, ogrzewanymi i składanymi lusterkami zewnętrznymi, oba lusterka automatycznie przyciemniane, lusterko wsteczne automatycznie przyciemniane, diody w lusterkach zewnętrznych oświetlające podłoże, kluczyk komfortowy bez safe lock i kluczyk cyfrowy.Pakiet Tech pro obejmuje dodatkowo następujące elementy nie wchodzące w skład pakietu Tech plus:• adaptacyjny asystent jazdy plus• cyfrowe światła tylne OLED• pilot bramy garażowej• elektryczna regulacja kierownicy• ogrzewanie kierownicy• ogrzewanie przednich i tylnych siedzeń• zawieszenie sportowe S z regulacją amortyzatorów#Audi Application Store i smartphone interface#Audi sound system Funkcja detekcji pasażerów na tylnej kanapie#Kluczyk cyfrowy#Kluczyk komfortowy, z safe lock#Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane#Pakiet MMI Experience plus System ostrzegający przed opuszczeniem pasa ruchu z Emergency Assist#Zawieszenie sportowe S ze sztywniejszym dostrojeniem sprężyn i amortyzatorów, obniżone o 20 mm (w porównaniu z Audi A5 Avant ze standardowym zawieszeniem) poprawia kontakt z nawierzchnią i dynamikę jazdy. #Linia wyposażenia S line Exterieur obejmuje następujące elementy:Przód nadwozia:• zderzak S line• osłona chłodnicy w kolorze czarnym Phantom • ramki wlotów powietrza w optyce Dynamiczne elementy stylistyczne i wyraziste akcenty wyraźnie podkreślają sportowy charakter Audi. Zawieszenie sportowe S ze sztywniejszym dostrojeniem sprężyn i amortyzatorów, obniżone o 20 mm (w porównaniu z Audi A5 Avant ze standardowym zawieszeniem) poprawia kontakt z nawierzchnią i dynamikę jazdy. Linia wyposażenia S line Exterieur obejmuje następujące elementy:Przód nadwozia:• zderzak S line• osłona chłodnicy w kolorze czarnym Phantom• ramki wlotów powietrza w optyce antracytowego matowego chromu• obręcze kół 5-ramienne, z podwójnymi ramionami w kształcie litery V, grafitowoszare, polerowane.• tylko w połączeniu z zawieszeniem sportowym S ze sztywniejszym dostrojeniem sprężyn i amortyzatorów oraz obniżeniem o 20 mm (w porównaniu z Audi A5 Avant ze standardowym zawieszeniem) • szerokie czarne listwy na progach• obudowy lusterek zewnętrznych w kolorze nadwozia• listwy wokół okien w optyce czerni• relingi dachowe w optyce czerniTył nadwozia:• zderzak S line• dyfuzor S w kolorze czarnym Phantomk #Hak holowniczy#Panoramiczny dach szklany o zmiennej przeźroczystości#Przednie fotele z elektryczną regulacją #Aplikacje dekoracyjne szczotkowane matowe aluminium z liniowymi przetłoczeniami, w kolorze antracytowym) - Funkcja pamięci ustawień dla fotela kierowcy i lusterek zewnętrznych#Audi Extensive - Pakiet naprawczy 4 lata / 120 000 km#Obręcze kół ze stopu metali lekkich Audi Sport 8,5Jx20", wieloramienne S#Pakiet optyczny Czerń plus#Czerwone zaciski hamulców #Przyciemnione szyby chroniące przed słońcem#Pakiet oświetlenia Ambiente plus#Pakiet Interieur S z siedzeniami sportowymi, kombinacja mikrofibra Dinamica/skóra w kolorze czarnym, czerwony szew Audi SportWyposażenie standardowe#Alarm samochodowy#Apteczka z trójkątem ostrzegawczym i kamizelką odblaskową# Audi connect Emergency Cal & Service z Audi connect Remote & Control Audi connect Navigation & Infotainment Audi drive select Audi virtual cockpit plus#System rozpoznający spadek koncentracji i zmęczenie#System rozpoznawania znaków drogowych współpracujący z kamerą #Szyby boczne i szyba tylna z izolacją termiczną#Klimatyzacja postojowa#Napęd hybrydowy PHEV#Pokrywa bagażnika, elektrycznie otwierana i zamykana#Gniazdo do ładowania AC typ 2#system ładowania e-tron compact
Opublikowano 3 Kwietnia3 Kwi Gratulacje w końcu jedyna właściwa konfiguracja koloru czarny z czarnym 😆Zapowiada sie mega fajne autkoBEZAWARYJNIŚCI💪👍🫵 Edytowane 3 Kwietnia3 Kwi przez Marcin_K
Opublikowano 3 Kwietnia3 Kwi No ładnie. Szybki jesteś .....kolejny ciekawy projekt się zapowiada.... gratulacje zakupu.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Gratulacje, B10 bardzo fajne auto. Jeździłem S5 i wrażenia pozytywne. Szkoda tylko, że jak dla mnie niestety odpada z możliwych przyszłych pojazdów, bo przynajmniej na dzień dzisiejszy, nie planują w nim V6 TDI🤷♂️ Edytowane 4 Kwietnia4 Kwi przez Muskel1
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 9 godzin temu, Tomafx napisał(a):No ładnie. Szybki jesteś .....kolejny ciekawy projekt się zapowiada.... gratulacje zakupu.Trzeba było się uwijać, gdyż zostałem bez auta szybciej niż zakładałem 😅
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 40 minut temu, Muskel1 napisał(a):Gratulacje, B10 bardzo fajne auto. Jeździłem S5 i wrażenia pozytywne. Szkoda tylko, że jak dla mnie niestety odpada z możliwych przyszłych pojazdów, bo przynajmniej na dzień dzisiejszy, nie planują w nim V6 TDI🤷♂️Myślę że skoro jest V6 w PB kwestia czasu gdy wprowadzą w V6 ON🙂Co do wygody masz rację bardzo komfortowe auto. Czuć w nim masę dlatego w tym modelu myślę że minimum 204KM trzeba zamawiać.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 10 godzin temu, dobry1 napisał(a):Jest bandyta czarnuch aż miło 🤩 jeszcze raz Sebastian gratulacje 🥂Dzięki Paweł za pomoc i dobre rady przy wyborze specyfikacji 🙂
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 11 godzin temu, Dobry2a4 napisał(a):Gratuluję zakupu!!!!🙂👏👍Dziękuję 🫶
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 11 godzin temu, Marcin_K napisał(a):Gratulacje w końcu jedyna właściwa konfiguracja koloru czarny z czarnym 😆Zapowiada sie mega fajne autkoBEZAWARYJNIŚCI💪👍🫵Dzięki, będzie czarny diobel 😅
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):Z aktualnych informacji wynika, że dopiero od Audi A6. Czas pokaże.Najlepsze w tym wszystkim że A6 wychodzą podobnie cenowo jak A5 tylko tył mają jakiś taki nijaki... Edytowane 4 Kwietnia4 Kwi przez D4NTE
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi 4 minuty temu, D4NTE napisał(a):Najlepsze w tym wszystkim że A6 wychodzą podobnie cenowo jak A5 tylko tył mają jakiś taki nijaki...Tył to jest jakiś niesmaczny żart projektanta 🤮
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi No te lampy to kwestia gustu. Wnętrze bardzo podobne do A5. Jeździłem też A6 ale silnik był "tylko" 4 cyl. więc wrażenia średnie. Za to bardzo pozytywnie oceniam w A6 B&O. W S5 w porównaniu do nowego SQ5, którym też jeździłem, muszę przyznać, że w SQ5 lepiej grało.
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):No te lampy to kwestia gustu. Wnętrze bardzo podobne do A5. Jeździłem też A6 ale silnik był "tylko" 4 cyl. więc wrażenia średnie. Za to bardzo pozytywnie oceniam w A6 B&O.W S5 w porównaniu do nowego SQ5, którym też jeździłem, muszę przyznać, że w SQ5 lepiej grało.Sq5 może lepsze odczucia dźwięku, gdyż bryła jest bardziej napompowana i akustyka lepiej się niesie. Może też być kwestia że siedzisz wyżej i bliżej źródeł dźwięku 🤔
Opublikowano 4 Kwietnia4 Kwi Autor 4 godziny temu, WojtekRS5 napisał(a):Gratulacje zakupu👏Podziękować ✌️
Opublikowano 6 Kwietnia6 Kwi Graty zakupu Byłem ciekawy co po A4, czy A5 czy Q5, jednak padło na A5 i myślę że dobrze. Ładny konfig!