Opublikowano 16 godzin temu16 godz Autor 9 godzin temu, Kondz napisał(a):Mi wyskoczył błąd 113 podczas aktualizacji, wszystko robione według instrukcji, ktoś wie co to za błąd od czego ?Podeślij na priv zdjęcie całego ekranu Informacje o wersji z Software train + MU oraz, jeśli powstał, plik MIBSI-Logs/install.log z karty SD. Sam Error 113 jest zbyt ogólny, log pokaże konkretną przyczynę.Jeżeli masz dokładnie MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329, wtedy kolejnym podejrzanym jest karta/payload. Edytowane 16 godzin temu16 godz przez dawxxx
Opublikowano 8 godzin temu8 godz Autor Super, cieszę się i niech służyGodzinę temu, kubalabecki napisał(a):Dzięki najpiękniejsze! Wszystko śmiga
Opublikowano 6 godzin temu6 godz Wersję mam taką jak na foto,rozumiem ze teraz trzeba zrobić aktualizację tylko gdzie jej szukać,chyba że ktoś ma odpowiedni soft
Opublikowano 5 godzin temu5 godz 11 hours ago, dawxxx said:Podeślij na priv zdjęcie całego ekranu Informacje o wersji z Software train + MU oraz, jeśli powstał, plik MIBSI-Logs/install.log z karty SD. Sam Error 113 jest zbyt ogólny, log pokaże konkretną przyczynę.Jeżeli masz dokładnie MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329, wtedy kolejnym podejrzanym jest karta/payload.Mam dokładnie ten sam błąd. Moja wersja to: MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329Plik z logami nie utworzył się.Karta jest raczej ok, ponieważ wcześniej zrobiłem update do P5092 na tej karcie i wszystko było ok.Najpierw jest to:Po czym po chwili pojawia się drugi ekran taki sam jak osoby co wcześniej wrzucała.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz 16 godzin temu, krzysieka5 napisał(a):Na kablu działa zoom, aczkolwiek nadal nie wyświetla pozostałego dystansu i czasu przybycia - bez tego używanie dla mnie mija się z celem. Ciekawe czemu innym działa a u mnie nie.A patrzyłeś na pełnym widoku? Ja mam akurat tryb sportowy zegarów więc na małym oknie nie ma dodatkowych informacji. Jak dam mapy na cały ekran to pojawia sie okienko z dystansem i czasem. I to przez adapter wifi. Na kablu jeszcze nie używałem.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz W dniu 1.10.2026 o 07:36, caplascala napisał(a):Testował ktoś na tym sofciePotwierdzam, właśnie 5min temu to zrobiłem. 5min roboty i śmiga bez zarzutów. Google maps, yanosik oraz apple maps. Jedynie zauważyłem ze nie wyświetla mi się ten display, ani nie mogę przybliżyć czy oddalić z poziomu kierownicy, może dlatego ze mam carkit 5.0 żeby szło bezprzewodowo. Sprawdzę niedługo po kablu.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz Autor 19 minut temu, Cyb napisał(a):Mam dokładnie ten sam błąd. Moja wersja to: MHI2Q_ER_AUG22_P5092 / MU1329Plik z logami nie utworzył się.Karta jest raczej ok, ponieważ wcześniej zrobiłem update do P5092 na tej karcie i wszystko było ok.Najpierw jest to:Po czym po chwili pojawia się drugi ekran taki sam jak osoby co wcześniej wrzucała.Odnośnie błędu 113 przy „MIBSI bootstrap” – to już znany, powtarzający się przypadek przy tej darmowo udostępnianej paczce. Podobne zgłoszenia pojawiają się też poza naszym forum, również przy zgodnej wersji P5092 / MU1329. Na ten moment nie mam potwierdzonego rozwiązania. Autor oryginalnego rozwiązania chyba to naprawił, ale teraz sprzedaje to za 100 euro tu: https://www.reddit.com/r/Audi/comments/1wivvpi/android_auto_carplay_in_the_audi_virtual_cockpit/Z analizy kodu wynika, że log powstaje dopiero po próbie przełączenia karty SD w tryb zapisu. Jeśli instalator zatrzyma się wcześniej, pliku MIBSI-Logs/install.log może w ogóle nie być. Sam brak logu nie oznacza więc, że źle przygotowaliście kartę. Z kolei wcześniejsza udana aktualizacja firmware z tej samej karty nie wyklucza problemu z zapisem lub wykrywaniem jej przez ten instalator.Udostępniam paczkę za darmo, z której sam korzystałem, ale nie jestem autorem oryginalnego instalatora i nie mogę zagwarantować działania na każdej jednostce z tym samym numerem softu. Sam pracuję teraz nad poprawą kilku rozwiązań, ale nie mogę obiecać, że to zadziała w tym przypadku.EDIT:O tu dokładnie można to kupić: https://roadkernel.com/ Ani nie polecam, ani nie odradzam. Natomiast zakładam, że autor oferuje wtedy support porządny za tę kasę. Jest też rozwiązanie bodajże z Rumunii, i ono poza naszym MHI2Q ma też obsługę MHI2, super by było gdyby ktoś to przetestował: https://altscreen.mib-helper.com/Czy warto płacić? Trudno mi powiedzieć, jak ktoś ma pieniądze, chce szybko, aktualizacje żeby były – pewnie warto. Moim zdaniem niedługo to wszystko co teraz jest płatne będzie dostępne za darmo. Edytowane 4 godziny temu4 godz przez dawxxx
Opublikowano 4 godziny temu4 godz Godzinę temu, lukaszdutka napisał(a):A patrzyłeś na pełnym widoku? Ja mam akurat tryb sportowy zegarów więc na małym oknie nie ma dodatkowych informacji. Jak dam mapy na cały ekran to pojawia sie okienko z dystansem i czasem. I to przez adapter wifi. Na kablu jeszcze nie używałem.Tak oczywiście, na pełnym widoku również niestety nie wyświetla czasu ani dystansu. Tak samo na kablu jak i poprzez adapter. Chyba zostało mi poczekać na jakąś aktualizację.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz Godzinę temu, Grajson napisał(a):Potwierdzam, właśnie 5min temu to zrobiłem. 5min roboty i śmiga bez zarzutów. Google maps, yanosik oraz apple maps. Jedynie zauważyłem ze nie wyświetla mi się ten display, ani nie mogę przybliżyć czy oddalić z poziomu kierownicy, może dlatego ze mam carkit 5.0 żeby szło bezprzewodowo. Sprawdzę niedługo po kablu.Yanosik działa na tym? U mnie nie działa na AA
Opublikowano 3 godziny temu3 godz Autor Yanosik na pewno działa na Carplay, ale, o ile mi wiadomo, chyba żadna przeróbka jeszcze nie pozwala mu działać dobrze na Android Auto.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz 2 godziny temu, Dżangobajana napisał(a):Yanosik działa na tym? U mnie ni na AADziała, ale tak jak pisałem wyżej, przez carkit 5.0 nie ma możliwości przybliżenia, po kablu bez zarzutów Edytowane 1 godzinę temu1 godz przez Grajson
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Mianowicie jeśli chcemy używać Google map na ekranie mmi to nie są się wyśrodkować i przybliżyć. Dodatkowo nie obraca się obraz w kierunku jazdy tylko na sztywno ma ustawienie nie z kompasu. Sytuacja na miejsce zarówno bez wyznaczonej trasy jak i z nią.
Opublikowano 41 minut temu41 min 42 minuty temu, rudzki.damian napisał(a):Zauważyłem jeszcze jeden błąd. Mianowicie jeśli chcemy używać Google map na ekranie mmi to nie są się wyśrodkować i przybliżyć. Dodatkowo nie obraca się obraz w kierunku jazdy tylko na sztywno ma ustawienie nie z kompasu. Sytuacja na miejsce zarówno bez wyznaczonej trasy jak i z nią.Odznacz opcje mapy zawsze skierowanej na północ, czy jakoś tak. Trzecia ikona od góry na ekranie mapy, taka okrągła z wężykiem w środku. Wygląda, że to się ustawia automatycznie po tej aktualizacji, ale to jest zwykle ustawienie w mapach Google. Czasem ktoś kliknie przez przypadek i nie wie jak to odwrócić.