Muskel1 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 To o tyle ważne pytanie bo jeśli jesteś fanem wszechpotężnego basu informującego pieszych ze za kilka minut będziesz tedy jechał to każdy wzmacniacz będzie za słaby Przy tej skrzyni mu to raczej nie grozi :> Poza tym kolega nic nie wspominal, ze bierze udzial w dB Drag :>
ditomek Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 nie słyszałem tego suba, wiec nie wiem. ale dodam tylko ze przy mocach o których tu piszemy potrzebny bedzie nowy akku, bardzo dobrze wykonana instalacja zasilająca i być moze kondensator. nie wiem jak z alternanorem.....
Guregoru Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Żeby tyle wyciągnęło to na pewno kondensator będzie potrzebny bo może się skończyć przygasającymi światłami
Ukasz699 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 nie słyszałem tego suba, wiec nie wiem. ale dodam tylko ze przy mocach o których tu piszemy potrzebny bedzie nowy akku, bardzo dobrze wykonana instalacja zasilająca i być moze kondensator. nie wiem jak z alternanorem..... Sluchajcie ale my juz piszemy o przyszlosci on tylko chce odpowiedniego wzmaka do tej skrzyni i nic wiecej
ditomek Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 w takim razie bym proponował tańszy wzmacniacz (czyli standardowa porządna dwukanałowka) i lepszy głośnik, nie pytajcie jaki :-) do domu zbudowałem suba na XXLSie i membranie biernej - dla mnie ideał basu. chciałbym zeby mi w aucie tak grało. ale temat jest kosztowny i niekoniecznie musie sie opłacać każdemu.
Ukasz699 Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 w takim razie bym proponował tańszy wzmacniacz (czyli standardowa porządna dwukanałowka) i lepszy głośnik, nie pytajcie jaki :-) do domu zbudowałem suba na XXLSie i membranie biernej - dla mnie ideał basu. chciałbym zeby mi w aucie tak grało. ale temat jest kosztowny i niekoniecznie musie sie opłacać każdemu. Wiesz ja osobiscie w takie Skrzynie jak tu kolega podal nie wierze jakos Mnie JBL nie przekonuje swoimi subami.. No ale to tylko moje zdanie ja wolal bym kupic jakis porzadny glosnik do tego skrzyniec kupic badz zrobic Nie tam niech kupi monoblok jakis
Guregoru Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 No wiec jeśli chodzi o wzmaki to polecam: http://www.allegro.pl/item639264034_carpower_power_4_400.html Tym może zasilić spokojnie 4 głośniki (tył + przód lub sam przód jak kto woli) a do tego tubę Jeśli chodzi o wspomniana tubę to bajer ten wyrabia 320 W i to naprawdę wiarygodne a nie tylko napis i uwierzcie mi, że trzeba być po...em jeśli kogoś taka moc w aucie nie zadowoli... W temacie wzmaka potrzebne jest jeszcze to: http://www.allegro.pl/item630697474_kondensator_mocy_1f_do_car_audio_firmy_peiying.html Podałem pierwszy lepszy i cenowo może się to nieco wachać... Marka w zasadzie dowolna byle nie jakaś typowa made in china no i przynajmniej ten 1F żeby to miało... więcej raczej nie trzeba - bez tego podpinanie takiego wzmaka pod sam akumulator to debilizm :gwizdanie: Konkurencyjnie jeszcze mogę polecić http://www.allegro.pl/item641364522_jbl_gto_1004e_nowosc_gw_pl_kurier_gratis.html chociaż gdybym sam miał wybierać wybrałbym carpowera Sprawa kondensatora - wszędzie tak samo Wymieniłem te 2 wzmaki bo wiem, ze podane parametry są prawdziwe i słyszałem jaki roz...dol to generuje... Co do suba Ten co podałeś jest całkiem spoko i na pewno nieźle zasili fure i okolice przy okazji Ja polecić mogę http://www.allegro.pl/item640980981_alpine_sbe_1243bp_mega_nowosc_mega_bas_i_wyglad.html bo słyszałem to w akcji Co prawda niby "tylko" 250 Wat ale naprawdę robi za.....tą robotę i co najważniejsze to nie walenie jak młotem o ścianę tylko naprawdę konkretny dźwięk Gdybyś jednak chciał większy zapas mocy ze skrzynki to kapitalny jest też http://www.allegro.pl/item630915005_alpine_swr_1022d_500w_rms_nowy_potezny_subwoofer.html ale już niestety troszkę droższy :gwizdanie: Podsumowując któryś ze wzmaków + którąś ze skrzynek basowych to bajka i nikt by nosem nie pokręcił Bardzo często właśnie takimi konfiguracjami gasi się ludzi którzy wywalili na sprzęt po 4, 5k i myślą, że maja zaj.....cie bo zaj.....cie zapłacili o czym z resztą można poczytać na necie... To tyle i chyba nie będzie tej kraty na rewanż :gwizdanie: :good:
Strong Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Opublikowano 21 Maja 2009 Dzięki za propozycje.W poniedziałek widzę się z gościem od Car Audio i wtedy podejmę ostateczną decyzję.
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 No wiec jeśli chodzi o wzmaki to polecam: http://www.allegro.pl/item639264034_carpower_power_4_400.html Tym może zasilić spokojnie 4 głośniki (tył + przód lub sam przód jak kto woli) a do tego tubę Jeśli chodzi o wspomniana tubę to bajer ten wyrabia 320 W i to naprawdę wiarygodne a nie tylko napis i uwierzcie mi, że trzeba być po...em jeśli kogoś taka moc w aucie nie zadowoli... W temacie wzmaka potrzebne jest jeszcze to: http://www.allegro.pl/item630697474_kondensator_mocy_1f_do_car_audio_firmy_peiying.html Podałem pierwszy lepszy i cenowo może się to nieco wachać... Marka w zasadzie dowolna byle nie jakaś typowa made in china no i przynajmniej ten 1F żeby to miało... więcej raczej nie trzeba - bez tego podpinanie takiego wzmaka pod sam akumulator to debilizm :gwizdanie: Konkurencyjnie jeszcze mogę polecić http://www.allegro.pl/item641364522_jbl_gto_1004e_nowosc_gw_pl_kurier_gratis.html chociaż gdybym sam miał wybierać wybrałbym carpowera Sprawa kondensatora - wszędzie tak samo Wymieniłem te 2 wzmaki bo wiem, ze podane parametry są prawdziwe i słyszałem jaki roz...dol to generuje... Co do suba Ten co podałeś jest całkiem spoko i na pewno nieźle zasili fure i okolice przy okazji Ja polecić mogę http://www.allegro.pl/item640980981_alpine_sbe_1243bp_mega_nowosc_mega_bas_i_wyglad.html bo słyszałem to w akcji Co prawda niby "tylko" 250 Wat ale naprawdę robi za.....tą robotę i co najważniejsze to nie walenie jak młotem o ścianę tylko naprawdę konkretny dźwięk Gdybyś jednak chciał większy zapas mocy ze skrzynki to kapitalny jest też http://www.allegro.pl/item630915005_alpine_swr_1022d_500w_rms_nowy_potezny_subwoofer.html ale już niestety troszkę droższy :gwizdanie: Podsumowując któryś ze wzmaków + którąś ze skrzynek basowych to bajka i nikt by nosem nie pokręcił Bardzo często właśnie takimi konfiguracjami gasi się ludzi którzy wywalili na sprzęt po 4, 5k i myślą, że maja zaj.....cie bo zaj.....cie zapłacili o czym z resztą można poczytać na necie... To tyle i chyba nie będzie tej kraty na rewanż :gwizdanie: :good: No dobra ale kolega chcial w przyszlosci podlaczyc wszystkie glosniki pod wzmacniacz wiec 4-ro kanalowy odpada, chyba ze doda jeszcze monobloka pod suba.
Guregoru Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 No dobra ale kolega chcial w przyszlosci podlaczyc wszystkie glosniki pod wzmacniacz wiec 4-ro kanalowy odpada, chyba ze doda jeszcze monobloka pod suba. :wallbash: Poddaje się
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 ba ze doda jeszcze monoblok No dobra ale kolega chcial w przyszlosci podlaczyc wszystkie glosniki pod wzmacniacz wiec 4-ro kanalowy odpada, chyba ze doda jeszcze monobloka pod suba. :wallbash: Poddaje się Tylko slabeusze sie poddaja, walcz
Guregoru Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Nie tak serio jak bym miał mu sklecić coś fajnego to bym musiał z nim pogadać co preferuje co mu pasuje i ile ostatecznie jest w stanie na to wydać tak wiadomo można sobie gdybać a poza tym jak chce coś konkretnego to faktycznie nie ma co teraz o tym gadać tylko jak będzie robił instalację w następnym aucie
Muskel1 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Nie tak serio jak bym miał mu sklecić coś fajnego to bym musiał z nim pogadać co preferuje co mu pasuje i ile ostatecznie jest w stanie na to wydać tak wiadomo można sobie gdybać a poza tym jak chce coś konkretnego to faktycznie nie ma co teraz o tym gadać tylko jak będzie robił instalację w następnym aucie Dokladnie, do tego ma kilka podanych linkow wiec sam musi zadecydowac
Strong Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Opublikowano 21 Maja 2009 Chyba kupię monobloka a w następnej bryczce dołożę drugiego pod resztę głośników.Dzięki wszystkim za opinie .
ditomek Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 uuu "gość od caraudio" - brzmi tajemniczo i poważnie. ma nadzieje ze w rozmowie z tym fachowcem będziesz brał większy udział niż tutaj
Suchy1984 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Panowie ja u siebie mam wzmacniacz Kenwood z serii KAC 2x100 W rms który jest zmostkowany w jeden kanal (200W rms) i skrzynie basową (ciśnieniową) Magnat Xpres 200W rms czy jakoś tak, oczywiście do tego jest instalacja 2x16 (+ i masa ) z aku do wzmaka i odejście na tube tak samo... Polecam, bardzo przyjemny bas, który potrafi zejść naprawdę nisko przy czym człowieka nie umęczy...
Ukasz699 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Chyba kupię monobloka a w następnej bryczce dołożę drugiego pod resztę głośników.Dzięki wszystkim za opinie . Wybrales bardzo dobra opcje.. Sluchaj dzis Ci zalezy na subiku a na wzmaku nie ma co oszczedzac dzis kupisz dobry to przyda Ci sie na dlugie lata.. A kiedys jak bedziesz rozbudowywal to i kwestia finansowa sie rozwiaze :gwizdanie: ba ze doda jeszcze monoblok No dobra ale kolega chcial w przyszlosci podlaczyc wszystkie glosniki pod wzmacniacz wiec 4-ro kanalowy odpada, chyba ze doda jeszcze monobloka pod suba. :wallbash: Poddaje się Tylko slabeusze sie poddaja, walcz Musti nie znecaj sie nad nim bo On nam dwie kraty wisi :bicz3: Joke kolega podal ladne wzmaki no ale ja tez sadze ze monoblok bedzie najlepszy I nie bedzie sie tak pocil :> Pomyslcie ile to wietrzenia pozniej
ditomek Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 @Suchy1948. Skrzynia "ciśnieniowa" to jakaś debilna nazwa wymyślona przez jakiś jeszcze większych debili specjalistów od marketingu. Można mówić "rura" a można mówić "kanał ciśnieniowy". Ja wole "rura" wracając do tematu. poprawna nazwa to obudowa zamknięta. Podkreślam ze nie czepiam sie ciebie, kilka dni temu byłem w MM i tam tez "obudowa ciśnieniowa" A jeśli chodzi o "obudowy ciśnieniowe" to są one akurat najmniej sprawne jest chodzi o tzw zejście głośnika basowego czyli o dolną częstotliwość graniczną. W zamian oferują większa wytrzymałość mocową i kontrole. Dlatego przed napisaniem ze Twoja skrzynka nisko schodzi musiałbyś posłuchać tego samego głośnika w obudowie bassreflex ( o ile w ogóle to możliwe bo to w jakiej skrzynce gra głośnik zależy od parametru który nazywa sie Qts - dobroć całkowita głośnika) Sory za ten posta ale nie mogłem sie powstrzymać
Ukasz699 Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 @Suchy1948. Skrzynia "ciśnieniowa" to jakaś debilna nazwa wymyślona przez jakiś jeszcze większych debili specjalistów od marketingu. Można mówić "rura" a można mówić "kanał ciśnieniowy". Ja wole "rura" wracając do tematu. poprawna nazwa to obudowa zamknięta. Podkreślam ze nie czepiam sie ciebie, kilka dni temu byłem w MM i tam tez "obudowa ciśnieniowa" A jeśli chodzi o "obudowy ciśnieniowe" to są one akurat najmniej sprawne jest chodzi o tzw zejście głośnika basowego czyli o dolną częstotliwość graniczną. W zamian oferują większa wytrzymałość mocową i kontrole. Dlatego przed napisaniem ze Twoja skrzynka nisko schodzi musiałbyś posłuchać tego samego głośnika w obudowie bassreflex ( o ile w ogóle to możliwe bo to w jakiej skrzynce gra głośnik zależy od parametru który nazywa sie Qts - dobroć całkowita głośnika) Sory za ten posta ale nie mogłem sie powstrzymać Tak masz racje ale tak jak dodales wszystko zalezy od parametrow glosnika
Rekomendowane odpowiedzi