Agrzesiek4 Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, znalazlem kilka tematów na temat, który mnie interesuje ale koledzy roznie to opisują więc postanowiłem opisać swój problem osobno. Mianowicie po nocy odpalam silnik, odpala idealnie jak zawsze, ale gdy ruszam silnik dławi sie i przygasa(spadaja obroty) ale dzieje sie tak do 2500obrotów. Gdy z miejsa dam mu gaz do dechyto prawie w ogóle nie rusze, silnik bedzie sie dławił, dławił ale nie gaśnie. Jak mu dam gazu powyżej 2000 obrotów i bede ruszał to już się nie dławi. Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku, na LPG w ogóle takie cos nie występuje. Co to może być i jak to sprawidzić? Pompa paliwa, filtr paliwa, wtryski, przepustnica?
darecki999 Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 a swieci sie check engine .na poczatek odlacz przeplywke i zobacz czy jest jakas roznica
Agrzesiek4 Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Opublikowano 23 Maja 2009 nie nic sie nie swieci, zadna kontrolka
route Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Miałem bardzo podobny problem na zimnym silniku,bardzo sie dławił na starcie lub po odpaleniu potrafił zgasnąć.Podłączyłem pod vaga i pokazało że jest walnięta sonda lambda.
Agrzesiek4 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 A zdejmowałeś klemy z akumulatora? nie nie zdejmowałem klem, nic nie ruszałem, poprostu pewnego razu tak zaczęło się dziać.
Bogumił Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Może komputer w swojej historii "zanotował" jakąś powiedzmy zmianę i powiela to jak jakiś błąd, zdjęcie klem może go zresetuje.
kowal161 Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 skoro na gazie jest dobrze to szukałbym gdzies przyczyny z benzyna.moze mapa wtryskow pewnie dawno nie był jezdzony na benzynce moze wtryski sa do wymiany lub zamulone.moze byc duzo przyczyn
Agrzesiek4 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Opublikowano 24 Maja 2009 skoro na gazie jest dobrze to szukałbym gdzies przyczyny z benzyna.moze mapa wtryskow pewnie dawno nie był jezdzony na benzynce moze wtryski sa do wymiany lub zamulone.moze byc duzo przyczyn czytalem gdzies jak zrobic nowa mape wtrysku benzyny, cos z odlaczeniem przepustnicy, ale nie moge teraz tego znalezdz, moze wiecie jak?
klema Opublikowano 26 Maja 2009 Opublikowano 26 Maja 2009 Nie prościej jest podpiąć się pod kompa i sprawdzić co go boli ? wtryski tez możesz sam sprawdzić nie jest to skomplikowana czynność. Ale na początek sprawdź co w kompie piszczy
Rekomendowane odpowiedzi