grzes2132 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mam pytanko a mianowicie chodzi mi o zawór turbiny mam wyciek z niego i czy moge gdzies dac go do regeneracji czy tez trzeba wymienic na nowy , jesli na nowy to jaki byłby koszt oczywiscie chinskie podróbki nie wchodza w gre .
vikis4 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o weastegate i masz z niego wyciek to prawdopodobnie turbawka zaczyna puszczać oliwe...
grzes2132 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jest to mój pierwszy diesel i jak go kupowłem od niby kolegi to był ten wyciek tylko poprostu go nie zuwazyłem , nie wiem jak sie nazywa ten zawór .Czyli trzeba zrobic regeneracje turbiny czy tak ? A jesli tak to mógłys mi moze podac przybizona cene z góry dziekuje
grzes2132 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Dowiedziałem sie co to jest zawór weastegate i wiem ze to nie oto chodziło , chodziło Mi o zawór, regulator cisnienia chyba n -75 i to zniego mam wyciek , chetnie bym umiescił zdjecie ale niewiem jak to zrobic ( no cóz jestem taki tępy? ).
sdrol Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 z n75 nie ma co cieknac... zdjecie wrzucasz na fotosik albo imageshack i wklejasz link na forum
odzim Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 to jest zawor egr i z tego ci cieknie na 100%
grzes2132 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 Wiecie chyba jednak odzim ma racje bo dzis przypadkiem zobaczyłem schemacik w którym był pokazany N-75 i to nie był ten zawór o którym mówiłem bo nazywaja go gruszka w códzysłowiu i to z tego cieknie . Poiwiedzcie co mam zrobic zeby moja bryczka nie krwawiła
szkopek Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 o jaki wyciek ci dolkadnie chodzi?? westgate to klapka w turbo ktora sie otwiera zeby przepuscic spaliny jak zauwarzyles ze on puszcza skoro jet ona wewnatrz turba??
sdrol Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 o jaki wyciek ci dolkadnie chodzi?? westgate to klapka w turbo ktora sie otwiera zeby przepuscic spaliny jak zauwarzyles ze on puszcza skoro jet ona wewnatrz turba?? chodzio EGR juz kolega wyzej napisal...wyczysc go moze pomoze a jak nie to nowy.
szkopek Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 EGR nie jest czescia turba i jest od niego oddalony spory kawalek........
odzim Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 EGR nie jest czescia turba i jest od niego oddalony spory kawalek........ co sie czepiasz chłopaka :> przeciez wiadomo juz o co mu chodziło
Rekomendowane odpowiedzi