Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jakiś czas temu silnik od czasu do czasu łapał notlaufy, ale nie miałem czasu się tym zająć.

Za radą kolegów z forum tydzień temu podmieniłem N18 z N75. Odczułem pozytywną różnicę w jeździe, więc włożyłem N18 na swoje miejsce a N75 wymieniłem na nowy Pierburga i rozruszałem sztangę turbiny, co by łopatki dęba nie stawały.

Proszę o przejrzenie logów i ocenę czy teraz wszystko jest OK.

Czy lmm mierzy prawidłowo?

Dodam, że silnik nie łapie notlaufów i wszystko jeśli chodzi o jazdę wygląda OK.

Z tego co widzę to mam źle ustawiony kąt statyczny, ale silnik palił nawet w największe mrozy bardzo dobrze i nie ma problemu z zapalaniem zarówno na ciepłym jak i na zimnym. Czy coś z tym kombinować czy zostawić tak jak jest?

Logi są tutaj w galerii:

http://yfrog.com/3o000dynjx

Opublikowano

zgadza się kąt wtrysku do poprawy... kierownice zacinają się...

podejżewam, że jakbyś zrobił z 5 prób dynamicznych grupy 011 to piąta wyszła by dużo lepsza od pierwszej

przepływomierz ok

Opublikowano

a zrob teraz podmianke po rozruszaniu kierownic na stary n75 i zobaczysz ze tez bedzie dobry

Opublikowano

a zrob teraz podmianke po rozruszaniu kierownic na stary n75 i zobaczysz ze tez bedzie dobry

no właśnie chyba nie bardzo. na starym n75 pomimo rozruszania sztangi turbo ładowało 2,4 bara juz od 2200 obr. ;/

dopiero po podmiance na n18 przestał tak diabelnie ładować..

Opublikowano

nie chce mi sie wierzyc ale skoro tak piszesz (stawiałbym ze polatales autem pobutowales i sie rozruszały )

Opublikowano

nie chce mi sie wierzyc ale skoro tak piszesz (stawiałbym ze polatales autem pobutowales i sie rozruszały )

Wiesz co, z początku tez tak myślałem i butowałem go na starym n75 i nie pomagało. Ale jak bede miał chwilę to podłącze autko na starym n75 i dam znać.

Opublikowano

Wiesz co, z początku tez tak myślałem i butowałem go na starym n75 i nie pomagało. Ale jak bede miał chwilę to podłącze autko na starym n75 i dam znać.

moze i tak w sumie jak byl od nowosi to juz troche ma , ale jak bedziesz mial chwile to podmien zobaczymy czy na pewno to byl n75