Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] RNS-E czy jakieś inne radio 2-dinowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie ,chce sobie zamontowac jakies radyjko 2-dinowe i mam maly dylemat czy ?

1-RNS-E z A6 bo bedzie pasowac do A4 B5

2-Czy jakas stacja multi medialna np:

-JVC KW-AVX 810

-KENWOOD DDX 7029

-czy moze jakas inna opcja

Kasa ok 2-2,5 tys zl ,jakie widzicie wady i zalety wyzej wymienionych opcji .Zaznaczam ze nie zalezy mi tak bardzo na nawigacji wiadomo pozyteczna rzecz :kox:

Opublikowano

RNS-E to oryginał... wygląda pięknie i tak też się komponuje... choćbyś niewiem co kupił to zawsze będzie się wyróżniać...

Opublikowano

tylko RNS...Grazny ma racje!!! prezentuje się świetnie w audi...niezły bajer...ja też się zastanawiałem i szukałem na necie różnych radyjek...ale jak porównałem, to tylko RNS!!! wkrótce będę montował..RNS +montaż ok.2000zł. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze takie pytanie z racji tego ze w tym temacie jestem kompletnie ciemny :cool1: to prosze mi powiedziec czy jesli zakupie RNS-E to do ogladania DVD czy TV musze jeszcze dokupowac jakies tunery czy adaptery i ile takie cos kosztuje i czy bedzie to czytalo filmy z kompa (divix) .Bo jesli trzeba jeszcze cos dokupowac to moze jednak lepej kupic jakas stacje multimedialna bo tam jest juz wszystko .Chetnie bym sobie takie cos zapodal i juz zakupilem konsole srodkowa po ll lifcie pod radio 2-dinowe ale nic na ten temat niewiem i licze na wasza pomoc i wyrozumialosc :embarrassed: .Pozdr.

Opublikowano

tuner TV 1000zł

dvd... pewnie z 500zł

Opublikowano
  • Autor

tuner TV 1000zł

dvd... pewnie z 500zł

RNS-E 2500zl = ok 4000zl :shocked: napewno jeszcze jakies pierdulki beda potrzebne a ja sie chcialem zmiescic w kwocie 2-2,5 tys wiecnie chyba lepiej kupic cos innego np JVS,KENWOODA :confused4:

Opublikowano

no i gdzie dorobisz ramkę żeby to ładnie pasowało do konsoli?

Opublikowano
  • Autor

no i gdzie dorobisz ramkę żeby to ładnie pasowało do konsoli?

Nie takie rzeczy sie dorabia :naughty:

Opublikowano

RNS-E do konsoli B5 nie pasuje tak jak do konsol B6 i B7. Dlatego w Twoim przypadku warte zastanowienia jest kupno stacji multimedialnej jakiejs uznanej marki. Dzieki temu bedziesz mial wiecej(bluetooth, dvix etc) niz oferuje RNS-E za mniejsze pieniądze.

Opublikowano

1-RNS-E z A6 bo bedzie pasowac do A4 B5

Jak już to tylko z A6 bo tylko taka będzie najlepiej pasowała - nie idealnie.

BTW NIE KUPUJ RNE-E :!:

Poza wyglądem estetycznym nic więcej nie przemawia za takim radiem. Tym bardziej jak napisałeś że nie zależy Ci na navi...

tuner TV 1000zł

dvd... pewnie z 500zł

RNS-E 2500zl = ok 4000zl :shocked:

I tu masz odpowiedź jaki fajny sprzęt możesz mieć za takie pieniądze i to z iloma więcej opcjami jak ma takie RNS-E...[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2009, 13:54_________________________________________________

RNS-E do konsoli B5 nie pasuje tak jak do konsol B6 i B7. Dlatego w Twoim przypadku warte zastanowienia jest kupno stacji multimedialnej jakiejs uznanej marki. Dzieki temu bedziesz mial wiecej(bluetooth, dvix etc) niz oferuje RNS-E za mniejsze pieniądze.

Ja bym to nawet z B6 wywalił :gwizdanie:

Opublikowano

no i super, wstawiam sobie takie coś zamist navigona i.... co z całą ramka w koło? przecież będą tam dziury po radiu (radio ma inny kształt zakrywający to wszytko wkoło) a to jest prostokątne zwykłe 2din :mysli:

Opublikowano

Tu jest do B6, do B5 pewnie też by się znalazło.

Ciekawe czy mają takie coś w ASO :mysli:

http://www.allegro.pl/item652334984_audi_a4_po_2002_ramka_radiowa_2din_niemiecka_jako.html[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2009, 17:07_________________________________________________Tu jest nawet cały komplet, ale cały czas do B6 :kwasny:

http://www.allegro.pl/item653236564_ramka_radiowa_2din_navigacja_audi_a4_od_2002r.html

szukam dalej do B5

Opublikowano

Do b5 jest specjalna ramka

Opublikowano

Do b5 jest specjalna ramka

Ori, czy jakaś "domowa" robótka :?:

Gdzie szukać bo na allegro nie widzę...

Opublikowano

no właśnie ja też nie i jestem póki co w czarnej du.... stąd pytam, bo moje 2300zł leży w kartonie ;(

Opublikowano
  • Autor

no właśnie ja też nie i jestem póki co w czarnej du.... stąd pytam, bo moje 2300zł leży w kartonie ;(

A co zakupiles ?

Opublikowano

wszystko zalezy czy chcesz miec ori - czyli rns-e (choc przy b5 - to ori nie jest) mozna juz kupic za 1400 zł - TV jest zbedne - zaufaj mi, a dvd to koszt rzedu 400-500 żł + jeszcze antena gps - 40 zł i przejsciowki, kostki do instalacji bez can.

Navi jest coraz lepsza - ostatnia mapa jest naprawde dokladna - moze nie tak jak automapa czy garmin ale jezeli nie jezdzisz po jakis kompletnych zadupiach to w zupelnosci Ci starczy

Opublikowano

i dalej nie wiem co za ramkę można kupić ;(

A co zakupiles ?

JVC KW-AVX810

Opublikowano
  • Autor

i dalej nie wiem co za ramkę można kupić ;(

A co zakupiles ?

JVC KW-AVX810

No wlasnie nad takim samym radyjkiem mysle ,praktycznie albo to RNS-E :good:

A jak zakupic dvd do rns-e to bedzie odtwarzac plytki nagrane z kompa (DIVIX)