janSerce Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Nie znalazłem tego wątku na forum więc tak w temacie, chce sobie dorezać coś takiego u siebie? Pytanie czy będę musiał wiercić dziury w drzwiach czy można to jakoś przykleić? Pozdro
Rafol Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 jesli chodzi ci o listwy na samym dole dzrwi, takie co wystepowały w rocznikach 1997-1998 to na klej lub tasme dwustronna nie da rady bo sam próbowałem i w końcu jednak nawierciłem otwory powkrecałem wkręciki i tak jak o oryginale na spinki
Gość Michał Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastanów sie czy chcesz te dolne listwy,czesto rdzewieje w nich ta metalowa szyna i robią się takie pofałdowane
mcm Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastanów sie czy chcesz te dolne listwy,czesto rdzewieje w nich ta metalowa szyna i robią się takie pofałdowane oj Michale jeśli jeśli dobrze sie to zamontuje i są to oryginalne listwy to nic rdzewieć i fałdować się nie będzie
Gość Michał Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastanów sie czy chcesz te dolne listwy,czesto rdzewieje w nich ta metalowa szyna i robią się takie pofałdowane oj Michale jeśli jeśli dobrze sie to zamontuje i są to oryginalne listwy to nic rdzewieć i fałdować się nie będzie Ja jakoś miałem niefart do tych listew, w obydwu B5-tkach mi leciały, w pierwszej oderwałem i przykleiłem od nowa, w drugiej nic juz nie robiłem tylko ją sprzedałem. Gdyby nie te otwory w drzwiach to bym je wywalił
mcm Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastanów sie czy chcesz te dolne listwy,czesto rdzewieje w nich ta metalowa szyna i robią się takie pofałdowane oj Michale jeśli jeśli dobrze sie to zamontuje i są to oryginalne listwy to nic rdzewieć i fałdować się nie będzie Ja jakoś miałem niefart do tych listew, w obydwu B5-tkach mi leciały, w pierwszej oderwałem i przykleiłem od nowa, w drugiej nic juz nie robiłem tylko ją sprzedałem. Gdyby nie te otwory w drzwiach to bym je wywalił a u mnie malina jak zmieniałem to nawet lakier pod nimi był w idealnym stanie.PS wracaj do siebie (spoty Radomskie)
Gość Michał Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zastanów sie czy chcesz te dolne listwy,czesto rdzewieje w nich ta metalowa szyna i robią się takie pofałdowane oj Michale jeśli jeśli dobrze sie to zamontuje i są to oryginalne listwy to nic rdzewieć i fałdować się nie będzie Ja jakoś miałem niefart do tych listew, w obydwu B5-tkach mi leciały, w pierwszej oderwałem i przykleiłem od nowa, w drugiej nic juz nie robiłem tylko ją sprzedałem. Gdyby nie te otwory w drzwiach to bym je wywalił a u mnie malina jak zmieniałem to nawet lakier pod nimi był w idealnym stanie.PS wracaj do siebie (spoty Radomskie) Lakier , owszem był idealny ale ta listwa od wewnatrz cała skorodowana PS..wracam oglądac PB.. widziałem Cie dziś na rondzie Reja/Okulickiego
janSerce Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 nawierciłem otwory powkrecałem wkręciki i tak jak o oryginale na spinki a te listwy maja jakąś regulację? czy trzeba wiercić otwory tak jak w oryginale? czy można wiercić tak mnie więcej równo i potem skorygować to jakoś tą spinką? no i czy można kupić takie mocowanie tych listewek np w ASO? z góry dzięx za wszystkie odp
DarekII Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Szkoda kasy na te listwy jak nie masz daj spokój z nimi też widzę że zaczynają mi dwie się fałdować i zaczyna mnie wkurzać efekt wizualny a nie idzie ich kupić nowych tanio za kawałek gumy z blachą okrutne ceny
majkel_majki Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Nie pamiętam dokładnie, ale listwy kosztują koło stówki za przód i ok 80 zł za tylną, w ASO tańsze niż na allegro. Nowo kupowane już nie rdzewieją bo są całe z gumy i nie ma w nich tego wzmocnienia z blachy, które rdzewiało. Do Kolegi [olo~666], nic nie trzeba wiercić, nie ma też żadnej regulacji. Sciągasz starą listwę, odkrecając jedną śrubkę w rogu drzwi i zsuwasz, nową w odwrotnej kolejności. Tych plastikowych mocowań do listewek też nie musisz kupować jeżeli były kompletne, a jeśli nawet to w ASO powinny być.
Rafol Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie pamiętam dokładnie, ale listwy kosztują koło stówki za przód i ok 80 zł za tylną, w ASO tańsze niż na allegro. Nowo kupowane już nie rdzewieją bo są całe z gumy i nie ma w nich tego wzmocnienia z blachy, które rdzewiało. Do Kolegi [olo~666], nic nie trzeba wiercić, nie ma też żadnej regulacji. Sciągasz starą listwę, odkrecając jedną śrubkę w rogu drzwi i zsuwasz, nową w odwrotnej kolejności. Tych plastikowych mocowań do listewek też nie musisz kupować jeżeli były kompletne, a jeśli nawet to w ASO powinny być. tylko kolega ma auto z 1995r gdzie nie było tych listw i nie ma tez tych bolczyków na drzwiach, więc jeśli bedzie chciał zamontowac je to musi zamontować pierw jakoś te bolczyki bolczyki musiśz rozmieścic mniej więcej tak jak w oryginale lub przypasowac pierw listwę i zobaczyc gdzie powinny przychodzić te bolczyki
koliv Opublikowano 12 Czerwca 2009 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Przednie listwy kosztują dokładnie 98 zł. Kupione w ASO Kalisz.
DarekII Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 98 zł komplet na przód czy za sztukę
majkel_majki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Na bank za sztukę, one tak kosztują.
Gość Michał Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Tak, za sztukę, te krótsze na tył ok.70 zł/szt
pablo_9 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Niedawno przeprowadziłem wymianę trzech listw u siebie przednią lewą i obydwie tylne, ogólnie kosztowało mnie to 342 zł - listwa lewa przednia - 127 zł - listwa lewa tylna - 89 zł - listwa prawa tylna - 89 zł - koszty przesyłki 17 zł. Listwy oryginalne kupione na allegro. Kolego jeśli nie masz oryginalnie tych listw to nie zakładaj ich...
janSerce Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Chyba sobie odpuszczę, dużo roboty by było żeby to prosto zamocować no i niema pewności że po pewnym czasie będzie sie wszytko trzymać kupy, no i cena trochę za dużo za kawałek plastiku dzięki i pozdro! można zamykać
karol889 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Niedawno przeprowadziłem wymianę trzech listw u siebie przednią lewą i obydwie tylne, ogólnie kosztowało mnie to 342 zł - listwa lewa przednia - 127 zł - listwa lewa tylna - 89 zł - listwa prawa tylna - 89 zł - koszty przesyłki 17 zł. Listwy oryginalne kupione na allegro. Kolego jeśli nie masz oryginalnie tych listw to nie zakładaj ich... kolego masz jakieś namiary na te listwy bo nie widzę na allegro..
pablo_9 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Proszę bardzo, ja u tego sprzedawcy kupiłem listwy: http://www.allegro.pl/item662871625_listwa_listwy_drzwi_tyl_audi_a4_9501r_warto.html http://www.allegro.pl/item662871626_listwy_drzwi_audi_a4_9501r_warto.html
majkel_majki Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Kolego karol889 w ASO te listwy są tańsze niż na allegro, dolicz jeszcze cenę wysyłki i czas oczekiwania na paczkę.
Rekomendowane odpowiedzi