Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Czestochowskie[Niedziela g17 III aleja pod DON KICHOTEM]

MAGIC87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;)

Byłem dzisiaj oglądać A4.... dokładnie to tą:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9223437

No cóż, cena w sam raz, stan niezły no i pierwszy właściciel ;)

...no niestety na miejscu już nie było tak kolorowo, samochodzik odpalił za 4-tym razem, właściciel twierdzi że to immo ale z tym zrobi... ok. Po wyjechaniu z garażu ukazuję się 'ryska' przez całe lewe przednie i tylne drzwi kończąc na błotniku.... no dobra, spoko... zaglądam do środka, na komputerze widać co 10-ty pixel, temp. oleju przekracza 180 stopni a na obrotomierzy 7tys... załamka :/

Gość twierdzi że to wina licznika i cały ten panel wymieni na swój koszt, wszystko zrobi, no to spoko.

Po chwili dowiaduję iż to jest HANDLARZ...który kupił autko od pierwszego właściciela.

Spoglądając w ks. serwisową... był serwisowany tylko do 08.2006...(136 000km)

Praca silnika, skrzyni, zawieszenia wydaję się spoko... przejechaliśmy może z 2km... kręcił go wysoko, turbo dmuchało... po przyjechaniu z powrotem na miejsce i po otworzeniu maski aż buchało gorącem... hmm to normalne? Auto przejechało z 2km, nie więcej a silnika się dotknąć nie dało, trzymając rękę nad pokrywa silnika (około 10cm) było bardzo mocno czuć ciepło od niego... może to wina że w zbiorniku na płyn chłodniczy było o ~3cm za mało płynu?

Następnie troszeczkę poruszałem kołami... i przednie prawe ma luz... luz wyczuwalny rękoma... hmm zawieszenie do wymiany ?

Już gdy wychodziłem spojrzałem na maskę... bo troszkę jest krzywo... naprawdę niewiele ale jest, przy okazji gość dodał że była malowana... 'bo wie pan, auto 9lat, kamyczki uderzają, bylo trza omalować'.... w między czasie jeszcze przednia szyba jest wymieniona... i na dodatek pęknięta...

Gość zszedł z ceną do 19 000 po czym dodał że przy zakupie jeszcze opuści.

Hmmm, teraz pytanie, warto się tym interesować? Cena nie ma co ukrywać jest niska, wiec mam z czego dołożyć... zawieszenie się zrobi, wszystkie wskaźniki i immo on już zrobi w tym tygodniu. Zostaje ta rysa przez 3 elementy..., no i strasznie grzejący się silnik, wymieniona szyba, malowana i dziwnie ustawiona maska... co myślicie?

Na dodatek Ci co byli na spocie wiedzą jak się znam na samochodach i to jest tylko to co sam znalazłem i według mnie tak być nie powinno.

ps1. W drodze powrotnej zauważyłem jakieś samochody na sprzedaż... było tam przy okazji BMW E46, dokładnie to z tej aukcji:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9208429

Korzystając z okazji obejrzałem, na szybko bo na szybko ale zawsze coś, prezentuje się znacznie lepiej, jeździ też niczego sobie, nie oszczędzając gazu również około 2km a silnik jeszcze nie złapał optymalnej temp. ogólnie autko mi strasznie przypadło go gustu... jak ktoś coś może powiedzieć na temat BMW to bardzo proszę, czy to wciąż kojarzy się z dresem ?

ps2. Jechałem tam Fiatem Albea 1.2 z LPG... cały czas trasa w granicach 90-110km\h, kto zgadnie ile wypalił na 100 (LPG) ? :mysli:

Pozdrawiam

//edit

Zapomniałem, jest jeszcze wgniotka na drzwiach kierowcy, przy samej klamce, niewielka ale jest ;)

• Odpowiedzi 21.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Piotrek98igo

4047

• MAGIC87

2676

• tymonA4

2396

• Dzo-Dzo

1690

Top użytkownicy w tym temacie

spot super,integracja z 80 wypada pozytywnie :good:

calkiem mozliwe ze problem ma z licznikiem z immo tez,kiedys mialem brudny kluczyk i auto nie chcialo odpalic,najlepiej byloby podlaczyc do vaga,bez podstawowej diagnostyki to tak srednio to widze.

nagrzal sie szybko bo to benzyna,turbo po jezdzie ostrzejszej to moze swiecic na czerwono jak sie nagrzeje.to wszystko jest do spr vagiem.

co do bmw nie wypowiadam sie bo poprostu nie moj gust :decayed:

9l?

No to były wstępne oględziny, na pewno przed zakupem odwiedzę serwis Audi w celu diagnozy zarówno tej mechanicznej (zawieszenie, zbieżność, światła, spaliny) jak i tej VAGiem, ale wiadomo tu już zaczynają się koszty i czas... a nie wiem czy jest sens sprawdzać bo zarówno auto jak i sprzedawca nie budzi żadnego optymizmu ;P

9l?

Mniej....

nie logi tylko lody chodzlo mu o zrobienie laski hahhhaa

No to teraz już wiemy :)

A może jaki mały spocik dziś Kikson dał bym ci tego kija bo mi w aucie już zaczyna rybami walić [br]Dopisany: 13 Lipiec 2009, 12:05_________________________________________________I to wszystko na gaz? :rolleyes: