ziemek Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam mam taki problem od pewnego czasu gdy jade po nie równościach samochód ma tendencje do uciekania w jedną albo w druga strone wymieniłem koncówke stabilizatora i nic to nie zmieniło prosze o pomoc
hubec Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 kolego podjedz najpierw i sprawdz czy masz wywarzone opony i jedz na staccje diagnostyczna sprawdz zbierznosc i wiedz na szarpaki i bedziesz wiedzial wszystko i niech ci sprawdza stan amorkow
Daimos Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Sprawdź przede wszystkim amortyzatory, na szarpaki też podjedź chociaż za wiele się nie dowiesz, niby nie wykaże luzów a po rozmontowaniu zawieszenia okazuje się, że wahacze do wymiany
jak1s Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Badanie amortyzatorów nie jest miarodajne... wystarczy miec 0,3 bara wiecej w oponie nacisnąc na hamulec podczas pomiaru i bedziesz mial 80%. Dla jednego amorka 65% to znaczy ze juz nie dziala, gdzie Bilstein przy tych wartosciach bedzie wybieral wysmienicie. Jezeli auto nurkuje przy hamowaniu lub nadmiernie traci przyczepnosc przy mocniejszym starcie to stawiałbym na amorki. No chyba ze zawieszenie stuka to pewnie beda wahacze do roboty ale to szybko uslyszysz.
harylog Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 mi szarpaki + oględziny z kanału pomogły, bo miałem wyruchany 1 amortyzator i auto jakby uciekało przy zakrętach, nie mówiąc o wychyleniach.
hubec Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 tak wiec kolego zrob jak piszemy i napisz o rezultatach
ziemek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2009 oK DAM ZNAĆ JUTRO JADE NA KONTROLE ALE WYDAJE MI SIE ZE WŁASNIE KTÓRYŚ AMORTYZATOR PADŁ. DZIEKI ZA RADY DAM ZNAC JAK BEDE WIEDZIAŁ[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2009, 18:08_________________________________________________Witam wszystkich miałem napisać co sie popsuło wiec pisze. jeden amortyzator padł i dlatego tak mnie nosiło po drodze
Rekomendowane odpowiedzi