Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja byłem na majówce w miejscowości Zadar , Ty jedziesz troszkę dalej  . Jechałem Czechy , Austria , Słowenia .Myślę że dla nas to najlepsza trasa . Wylatujesz na A1 i spokojnie lecisz . Winiety kupowałem na Czechy zaraz na pierwszej stacji paliw właśnie w Czechach , potem na granicy Austrii kupowałem na Austrię i odrazu Słowenię  9/15€ .Tankowałem na granicy Austrii z Słowenią .

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 332,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Miałem raz problem z kupnem winiet na stacji i od kilku lat kupuje w pzm.

Wiem że płace więcej ale mam pewność że je mam

A jak lecisz od Śląska to tak jak w/w Czechy-Austria-Słowenia

My 29.06 od strony Tarn-Góry

Opublikowano

Dokładnie Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, split itd 

Opublikowano
2 godziny temu, aborygen napisał:

Miałem raz problem z kupnem winiet na stacji i od kilku lat kupuje w pzm.

Wiem że płace więcej ale mam pewność że je mam

A jak lecisz od Śląska to tak jak w/w Czechy-Austria-Słowenia

My 29.06 od strony Tarn-Góry

Nie wiem jak jest w Czechach, Austrii bo jeżdżę przez Słowację i Węgry i kupuje przez internet ale na stronach danego kraju i płacę dokładnie tyle co na stacjach

np, Słowacja

https://eznamka.sk/selfcare/purchase/singlepurchase/purchaseredirect/?sg=a5af113a08fb4eb4a951ca15c0bf594a

Edytowane przez Góral65

Opublikowano

Pozdro z pięknej i upalnej Komizy

IMG-20190621-WA0013.jpg

IMG-20190621-WA0019.jpg

IMG-20190624-WA0002.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, stanley napisał:

Pozdro z pięknej i upalnej Komizy

IMG-20190621-WA0013.jpg

IMG-20190621-WA0019.jpg

IMG-20190624-WA0002.jpg

Proszę nie drażnić tych co muszą pracować :decayed:

Odpoczywajcie ?

Pozdrowionka

Opublikowano

Miłego ?

Opublikowano

Ja jestem już po, chyba szósty już raz z małymi przerwami w Promajnie, wielu pewnie zna tą miejscówkę. Niestety robi się "kołchoz", co roku powstaje kilka apartamentowców a plaża ta sama,  w tym roku pojawiła się też straż miejska, nawet gonili kierowców tych co się zatrzymywali aby zapytać o kwatery, jakaś masakra :facepalm:.

Po drodze w jedną stronę spotkałem około 12 patroli :kwasny: najwięcej na Słowacji 5 trzeba bardzo uważać nie mają 10Km tolerancji, nie chcąc mieć pamiątek tak jak kolega l.e.s.t.e.r  jechałem  przepisowo, nagrodą było średnie spalanie po przejechaniu ponad 1000 km. :hi:

IMG_1604.jpg

IMG_1563.jpg

Opublikowano

A jaka średnia prędkość bo spalił bardzo malutko????

Opublikowano

Przez Słowację nie dało się szybko jechać co kawałek stali, na autostradzie miałem ustawioną na tempomacie szybkość 140 a średnia wyszła 122, 

Opublikowano
W dniu 28.06.2019 o 20:30, Góral65 napisał:

Przez Słowację nie dało się szybko jechać co kawałek stali, na autostradzie miałem ustawioną na tempomacie szybkość 140 a średnia wyszła 122, 

żeby Ci średnia wyszła 122km/h to musiałeś kolego troszku więcej jechać niż 140km/h ;) chyba że liczysz średnią prędkość tylko z jazdy(bez postoju, tankowania itd), bo mi wyszła średnia chyba coś koło 130km/h ale tempomat miałem ustawiony 180 :)  BMW liczy średnią prędkość jako całkowity czas z postojami.

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

Opublikowano

Taką średnią pokaza

14 godzin temu, l.e.s.t.e.r napisał:

żeby Ci średnia wyszła 122km/h to musiałeś kolego troszku więcej jechać niż 140km/h ;) chyba że liczysz średnią prędkość tylko z jazdy(bez postoju, tankowania itd), bo mi wyszła średnia chyba coś koło 130km/h ale tempomat miałem ustawiony 180 :)  BMW liczy średnią prędkość jako całkowity czas z postojami.

Taką średnią miałem na fisie, jechałem w nocy było puściutko na bramkach i na granicy, postojów nie było tylko jeden na pierwszej stacji po przekroczeniu granicy Węgiersko_Chorwackiej max 15min , tankowania też nie było, odcinek Nowy Targ - Promajna zrobiłem na jednym baku i jeszcze mogłem zrobić 80km :wink:

Opublikowano
8 godzin temu, Góral65 napisał:

Taką średnią pokaza

Taką średnią miałem na fisie, jechałem w nocy było puściutko na bramkach i na granicy, postojów nie było tylko jeden na pierwszej stacji po przekroczeniu granicy Węgiersko_Chorwackiej max 15min , tankowania też nie było, odcinek Nowy Targ - Promajna zrobiłem na jednym baku i jeszcze mogłem zrobić 80km :wink:

no to pięknie Panie :) Mi to zawsze paliwo się końcy jak tylko do Chorwacji wjeżdżam, czyli +/- po 700km :) 

Opublikowano

Pany A był ktoś w Medjugorie??????

Pytam bo może byśmy w końcu pojechali tym bardziej że mamy tylko ok 150km z kwatery.

Muszę mieć zieloną kartę czy sam dowód styknie????

Opublikowano
2 minuty temu, wesz82 napisał:

Pany A był ktoś w Medjugorie??????

Pytam bo może byśmy w końcu pojechali tym bardziej że mamy tylko ok 150km z kwatery.

Muszę mieć zieloną kartę czy sam dowód styknie????

cześć pare lat temu jak byłem to pamietam że miałem bo jak brałem ubezpieczenie na chorwacje to było w pakiecie i raczej wtedy trzeba było mieć ale nie wiem jak teraz

Opublikowano

Thx.

W ogóle możecie polecić jakieś ubezp na drogę w razie czego...?

Opublikowano

Trzeba szukać coś dobrego w fajnej cenie a gdzie jedziesz do Chorwacji 

Opublikowano

Na brać do mircy jak co roku.

W ogóle gdzie szukać.można jakieś na naprowadzenie.

Opublikowano

kiedyś miałem w warcie zadzwoń tam może gdzie auto masz ubezpieczone może coś doradzą

Opublikowano

Thx