Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje w Chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też wróciłem ale nikogo z gadżetami klubowymi w HR nie widziałem. :disgust: 1265 kilometrów w 13 godzinek z przerwą przy wjeździe do Słoweni (ok. godziny). Autostrada w Chorwacji... BaJkA... :good: My chyba nigdy nie będziemy kmieć takich dróg! :confused4:

P.S.Urlopik miodzio... :beach::dance2::drinks::heat::drunk::sex::oczko:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 333 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oj tak..zgodzę się w 100% ..autostrada cudo :)

AKJAM - gdzie byles?

bo ja w Makarskiej urzędowałem.

Opublikowano

Ja kilkanaście km przed a dokładnie w Sumpetar i Omisiu. :)

Opublikowano

Jeszcze nie byłem w Chorwacji ale z tego co oglądam to koxik , jadę 14 września na dwa tygodnie :)

Opublikowano

No uwierz mi, że bajka! Woda czyściutka, cieplutka... Rozgwiazdy, kraby, można łowić rękami :heat:! Rybki pływają wokół Ciebie... :good: Nie zapomnij zabrać maski do nurkowania i butów na kamyczki. :tongue4: Nie wiem jak będzie z temperaturą w połowie września ale teraz to była masakra! :tongue4: Ponad 30 stopni około 23ej jeszcze było! Do tego widoczki... [br]Dopisany: 28 Sierpień 2009, 21:38_________________________________________________I jakbyś jechał to winietki kup i tylko autostrada! Austria 7,70 EURO tygodniówka. Ja kupiłem w dwie strony bo taniej wyszło gdybym chciał kupić jedną na dłuższy okres. :naughty: Czechy - 70 PLN na 10 dni, miesięczna chyba ok.150 jak dobrze pamiętam. Słowacja 4,99 EURO. Słowenia 15 EURO. I autostrada w Chorwacji też płatna ale warta! Nawet drogi w Austrii są w gorszym stanie biorąc pod uwagę całokształt. Przejeżdżając prawie całą HR autostradą koszt wyniesie Cie około 120-130 PLNów. Ale przelecisz to w 3,5 godzinki w nienajszybszym tempie.

Co do wymiany waluty to najlepiej zabrać złotówki i już na miejscu wymienić. Różnica między wymianą w Polsce a tam to aż 10 groszy na 1 kunie chorwackiej. :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czy istnieje opcja kupna winietek w krakowie ?

czy tylko po drodze przy granicach?

mój roczniak świetnie śpi ale tylko jak jedzie, jak stoi to się budzi a ja licze że pośpi jak najdłużej :>

jak rozumiem lepiej brać zł i wymienić na miejscu, czy w polsce jednak?

przybliżone ceny pb w austrii są na poziomie vpracing w polsce? :>

wymieniać na kuny czy euro?

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej: co do wymiany waluty to zabrać złotóweczki i wymienić tam albo EURO. Napewno będzie sie lepiej opłacało zamienić w Chorwacji na kuny niż zamianę zrobić tutaj. :good:

Co do winietek to ja kupowałem wjeżdzając do kraju gdzie jest konieczna (Czechy, Słowacja, Austria, Słowenia).

Ceny paliw niestety wyższe niż u Nas. :kwasny: Srednio za pełny bak płaciłem więcej o około 50plnów!

Miłego wypoczynku! :cool1:

Opublikowano

dzięki za szybkie info, przy okazji dowiedziałem się, że podobno gdzieś na Kościuszki w Krakowie można kupić winiety, sprawdzę i dam znać.

Opublikowano

dzięki za szybkie info, przy okazji dowiedziałem się, że podobno gdzieś na Kościuszki w Krakowie można kupić winiety, sprawdzę i dam znać.

Winietki można kupić w PZMOT. Tylko zwróć uwagę na ich marżę :naughty:

Winietki możesz kupić na granicy, na stacjach paliw. To trwa chwilę. Czemu upierasz się przy kupnie ich w PL?

Opublikowano

Winietki można kupić w PZMOT. Tylko zwróć uwagę na ich marżę :naughty:

Winietki możesz kupić na granicy, na stacjach paliw. To trwa chwilę. Czemu upierasz się przy kupnie ich w PL?

Dokładnie! Naliczają sobie sporą marżę! :wallbash:
Opublikowano

AndyN

generalnie to 1 raz jadę z dzieckiem tak daleko i sam nie wiem jak to bedzie wyglądało dlatego chciałem zminimalizować postoje :wink4:

jednak jak mam przepłacać to chyba kupie przy granicach :>

Opublikowano

AndyN

generalnie to 1 raz jadę z dzieckiem tak daleko i sam nie wiem jak to bedzie wyglądało dlatego chciałem zminimalizować postoje :wink4:

Tak czy tak to będziesz musiał robić przystanki. :naughty: Sam będziesz prowadził całą drogę? Ja byłem jedynym kierowcą i jechaliśmy w sumie 13 godzin z małymi przerwami, prócz godzinnego postoju przy wyjeździe z HR.

Opublikowano

AndyN

Ile lat ma dziecko? ;)

My jechaliśmy z dwójką (wiek 3-4 lata). Dlatego wyjechaliśmy ok 15.00 i jechaliśmy całą noc, dzieciaki spały.

Ty masz łatwiej, wyjeżdżasz z Krakowa, "polskie drogi" to tylko chwila ;), później jest lepiej

Opublikowano

"polskie drogi" to tylko chwila ;), później jest lepiej

Dokładnie tak! Jak wyjedziesz za granicę to zaraz poczujesz, że jedzie sięlepiej. A już w samej Chorwacji autostrada bajkowa... :notworthy:

Opublikowano

Tak czy tak to będziesz musiał robić przystanki. :naughty: Sam będziesz prowadził całą drogę? Ja byłem jedynym kierowcą i jechaliśmy w sumie 13 godzin z małymi przerwami, prócz godzinnego postoju przy wyjeździe z HR.

w chorwacji już byłem 2 raz ale nigdy z dzieckiem :>

z krk w okolice Rijeki zajmowało mi to zwykle 10-11h, jakbym musiał odpuścić żona da sobie radę, ale zwykle dawałem radę sam :>

Ile lat ma dziecko? ;)

My jechaliśmy z dwójką (wiek 3-4 lata). Dlatego wyjechaliśmy ok 15.00 i jechaliśmy całą noc, dzieciaki spały.

Ty masz łatwiej, wyjeżdżasz z Krakowa, "polskie drogi" to tylko chwila ;), później jest lepiej

14 miesięcy :wink4: zaczął chodzić i ciężko Go w miejscu utrzymać :naughty:

ale do obwodnicy/autostrady mam 7-8km więc dość komfortowy wyjazd z polski :wink4:

Jadę do Rabac'a więc aż tak dużo to po chorwackich autostradach nie pojeżdę :>

przy okazji zobaczę jak kształtuję mi si e spalanie na autostradach :wink4:

i jeszcze mam jedno pytanie bo jak ja jeździłem 5 i 3 lata temu to nie było płatnej autostrady w słowenii, gdzie można kupić winietkii ? gdzies w austrii przy tankowaniu jest możliwość ?

Opublikowano

[...]

i jeszcze mam jedno pytanie bo jak ja jeździłem 5 i 3 lata temu to nie było płatnej autostrady w słowenii, gdzie można kupić winietkii ? gdzies w austrii przy tankowaniu jest możliwość ?

Albo w Austrii albo już na terenie Słowenii. Zaraz po wjeździe na teren Słowenii są stacje gdzie można kupić. Ale jak nie chcesz się zatrzymywać to w Austrii kupisz bez żadnej marży - 14,99 EURO. :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

[...]

Albo w Austrii albo już na terenie Słowenii. Zaraz po wjeździe na teren Słowenii są stacje gdzie można kupić. Ale jak nie chcesz się zatrzymywać to w Austrii kupisz bez żadnej marży - 14,99 EURO. :good:

dzięki dzięki wczoraj wróciłem, było jak świetnie :good:

można też kupić winiete słoweńską zwyczajnie przy bramkach :wink4:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopie troche ;) , jako ze planuje sie wybrac w polowie sierpnia do Chorwacji mam pytanie o..... policje po drodze :) ?? Sporo miskow ?? Trzeba uwazac na autostradach czy mozna spokojnie smigac swoim szybszym tempem ?

Opublikowano

Odkopie troche ;) , jako ze planuje sie wybrac w polowie sierpnia do Chorwacji mam pytanie o..... policje po drodze :) ?? Sporo miskow ?? Trzeba uwazac na autostradach czy mozna spokojnie smigac swoim szybszym tempem ?

nie ma reguł, polska to dziki kraj i wiadomo jak jest, czechy to powalony kraj a polaków będą dręczyć za interwencję jeszcze przez 10 pokoleń, austria na autobahn'ach nie spotkałem, słowenia nie spotkałem, chorwacja nie spotkałem :wink4:

Generalnie jechałem tak aby się w miarę przemieszczać i tankować tylko raz w jedną stronę bo mi dziecko spało z tyłu - 140-180.

Opublikowano

Ja byłem bez prawka , jeszcze skoczyłem do Bośni , luuuzzzz