fellas Opublikowano 18 Czerwca 2009 Opublikowano 18 Czerwca 2009 cos piszczy gdy delikatnie puszczam sprzeglo, i samochod zaczyna jechać. Przy wciskaniu i wyciskaniu sprzęgła na luzie nic nie piszczy. dzieje się to w momencie puszczania sprzęgła, tylko na pierwszym biegu. pozostale biegi sa ok, nic sie nie slizga. mechanik powiedzial ze to pasek klinowy, wymienil i dalej piszczy. pozniej padlo na napinacz do paska, wymieniony i dalej piszczy. rece opadaja. przejrzalem internet. ludzie pisza o lozysku oporowym sprzegla, o lince sprzegla, o sprezynkach w tarczy sprzeglowej i o wielu innych rzeczach. ktos nawet napisal ze wyczyscil silnik i przestalo piszczec:) bede wdzieczny za pomoc, nie chce placic kolejny raz za cos, co nie musi byc wymienione.
Pepin Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opublikowano 20 Czerwca 2009 cos piszczy gdy delikatnie puszczam sprzeglo, i samochod zaczyna jechać. Przy wciskaniu i wyciskaniu sprzęgła na luzie nic nie piszczy. dzieje się to w momencie puszczania sprzęgła, tylko na pierwszym biegu. pozostale biegi sa ok, nic sie nie slizga. mechanik powiedzial ze to pasek klinowy, wymienil i dalej piszczy. pozniej padlo na napinacz do paska, wymieniony i dalej piszczy. rece opadaja. przejrzalem internet. ludzie pisza o lozysku oporowym sprzegla, o lince sprzegla, o sprezynkach w tarczy sprzeglowej i o wielu innych rzeczach. ktos nawet napisal ze wyczyscil silnik i przestalo piszczec:) bede wdzieczny za pomoc, nie chce placic kolejny raz za cos, co nie musi byc wymienione. jeśli chodzi o linkę to przypadkiem nie jest to hydrauliczne sprzęgło ....
macieek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tam nie ma linki tylko siłownik hydrauliczny z tego co się orientuje...
MAJKI Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mi tak piszczało i było słychac takie delikatne strzelanie jak ruszłałem tylko z 1 biegu, na postoju cisza i reszta biegów tez cisza... Spróbuj sciągnąć pasek klinowy odpal auto i spróbuj ruszyć wtedy u mnie zanikły piski i strzelanie a powodem było sprzęgiełko w kole pasowym sprezarki od klimy. założyłem nowe kolo, pasek i cisza i spokoj
skrab Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 Kolego sprzęgło i dwumas u mnie jest to samo występuje to latem a zimą nie o dziwo dodam ze są drgania na biegu jałowym pod siedzeniem wyczuwalne fellas usunąłeś przyczynę :?:
Musashi Opublikowano 6 Listopada 2011 Opublikowano 6 Listopada 2011 sprawdz czy ruszanie z 2go biegu daje taki sam efekt. przyczna moze byc sprzeglo alternatora lub sprzeglo kompresora klimy. tak jak majki pisal zdjecie paska moze wskazac przyczyne.
Rekomendowane odpowiedzi