Bieniek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jak to w rzeczywistosci wyglada??CZesci chyba do seata beda tansze,niz w aso audi.Ale czy napewno srodek pasuje??Mysle o tunelu i tak sie zastanawiam :gwizdanie:
Wąski Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Deska jest inna A4 cabrio- a tunel z tego co oglądałem jest taki sam-ciekawa jest gałka zmiany biegów
letallec Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wlasnie Musze sie wybrac do salonu Seata.
Bieniek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wiekszosc elementow wyglada tak samo.Tylko czy jakos jest taka sama.Czy nie beda sie wycieraly przelaczniki/tunel.Jak bedziesz sprawdz cene tunelu.W audi zaspiewali 420zl. :gwizdanie:
domelq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Myślę, że jakość takiej części nie będzie dużo gorsza od Audi a cena powinna być niższa
Cuber Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Powiem tak, Odbyłem w zeszłym tygodniu jazdę próbną Exeo i powiem że całkiem miło zaskoczony jestem Wszystko wyglada tak samo jak w A4 Carbio :gwizdanie: za wyjatkiem listew wewnętrznych na drzwiach sa ochydne nie mam słów by je opisac reszta naprawdę nie odbiega od Audi co do cen hmmm myśle ze nie bedzie róźnicy
domelq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ceny np. w Skodzie i VW różnią się dość znacznie. Może nie będzie różnicy bo to nowość...
Cuber Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ale nie sądze aby była znaczna różnica np. w samym tunelu srodkowym czy np. w przełacznikach miedzy A4 i Exeo była by to totalna porażka koncernu VAG
Bieniek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Nie sadze,ze bedzie duza roznica.Mysle jednak, ze bedzie troszke taniej.
Cuber Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Nie sadze,ze bedzie duza roznica.Mysle jednak, ze bedzie troszke taniej. Pozwoliłem sobie przekręcić do Seata w Krakowie i ...... narazie nie ma za wiele dostepnych częsci :gwizdanie: Sprawdziłem przełacznik szyb od kierowcy na 4 szyby elektryczne o sumbolu 8Z0 959 851 F 5PR ( symbol z Audi A4 ) oczywiście wskoczył numer u nich idealnie i cena .....cena jaka będzie to ok 180 zł :gwizdanie: cena w Audi tej samej częsci to : również tyle samo [br]Dopisany: 23 Czerwiec 2009, 16:29_________________________________________________ Ciekawe jak tam RNSe z Exeo.. cena w Seacie przy konfiguracji to : 10 tyś złotych :shocked:
Bieniek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Eeee to lipa.A juz mialem nadzieje,ze taniej tunel kupie :gwizdanie: :gwizdanie:
@vant Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Przecież to nowość to żeby tylko droźsze nie było.
fidmac Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Wlasciciele EXEO mile widziani na A4-klub???? :naughty: :naughty: Prawie jak AUDI :gwizdanie:-prawie robi mala roznice :kox: :kox: :kox:
Wąski Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Myślę że ceny będą bardzo zbliżone .Ceny części eksploatacyjnych mogą być niższe . Dużo zapewne im zostało części i form-chodziło o to aby nie niewstawć w nowe auto-tylko troszkę zmienić to co dobre To tak jak Chińczycy :gwizdanie:
Doman13 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 czy EXEO ma zawieszenie takie jak nasze?
Rosemeyer Opublikowano 24 Czerwca 2009 Opublikowano 24 Czerwca 2009 nie spodziewalbym sie ze ceny beda tansze. z racji tego ze troche jezdzilem seatami i wiem jak dziala iberia to czesci beda kosztowac tyle samo lub nawet wiecej a dystrybucja bedzie 100x gorsze. z doswiadczenia wiem ze w vw/skodzie bylo taniej i do tego szybciej, bo kulczyk ma szeroki magazyn w pl, a z niemiec sciagaja w ciagu 3 dni. Iberia magazyn ma waski a sciagniecie czegos z hiszpanii trwa min. 3 tygodnie. Watpie zeby w miedzyczasie cos sie zmienilo, ale pamietam jak dzis jak ch... mnie trafial jak na byle pier**le musialem miesiac czekac
Wąski Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 czy EXEO ma zawieszenie takie jak nasze? Tak
GRazny Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 czy EXEO ma zawieszenie takie jak nasze? Tak na pewno? bo tak się rozpisywali że zdecydowanie bardziej elastyczne na dziury... bardziej komfortowe... choć to może sprawa sprężyn czy amorków...
mily Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja oglądałem tego Seata i muszę powiedzieć że jest bardzo podobny do A4. Ale jedna ciekawostka, której nie widziałem na innych autach z grupy VAG. Na tylnej szybie (tym trójkąciku) zauważyłem napis "Audi Group" Ten seacik co go oglądałem miał 1,9 TDI (130KM) czarny w chromie i przyciemnanymi szybami (ogólnie piękny) za 69 tys zł. Czy za tę cenę kupi się nowe audi tak wyposażone (w ten silnik itp)?? Ja różnicy w jakości nie widzę. A wydaje mi się że seat jest tańszy o jakieś 20 tys (chyba)[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 10:19_________________________________________________ nie spodziewalbym sie ze ceny beda tansze. z racji tego ze troche jezdzilem seatami i wiem jak dziala iberia to czesci beda kosztowac tyle samo lub nawet wiecej a dystrybucja bedzie 100x gorsze. z doswiadczenia wiem ze w vw/skodzie bylo taniej i do tego szybciej, bo kulczyk ma szeroki magazyn w pl, a z niemiec sciagaja w ciagu 3 dni. Iberia magazyn ma waski a sciagniecie czegos z hiszpanii trwa min. 3 tygodnie. Watpie zeby w miedzyczasie cos sie zmienilo, ale pamietam jak dzis jak ch... mnie trafial jak na byle pier***e musialem miesiac czekac Do Skodzy i VW, Audi się nie przyznaje, a do Seata tak. (chyba że o czymś nie wiem). Dla mnie Seatowi najbliżej do Audi (ale mówimy tylko o Exeo). Nie porównój innych Seatów do Exeo, bo to zupełnie inne wykonanie, po exeo widać że audi wparowało do seata pełna parą.
Rekomendowane odpowiedzi