sebo77 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Czesc mam prozbe o pomoc podczas jazdy uslyszalem dziwny huk z silnika nie byl to glosne tak jakby wystrzelil waz auto oslablo i zaczelo kopcic na czarno i glosniej chodzic. .Czy ktos wie co sie stalo silnik na wolnych obrotach pracuje normalnie nic nie stuka tylko gdy dodam gazu glosno chodz i kopci na czarno.Dzieki z gory za pomoc Pozdrawiam.
GRazny Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 może coś w dolocie do turbiny... jakiś wężyk spadł...
Gość radekk2000 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Pewnie spadł wąż z IC :gwizdanie:
Rudi Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Albo łącznik gumowy strzelił. Posprawdzaj wszystkie węże od powietrza. Zobacz czy gdzieś nie masz świeżego oleju wyrzucanego z dziury. Powinienyś znaleźdź bez problemu.
grzes1150 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na 99% masz nieszczelność w dolocie. Przeglądnij wszystkie węże i złączki od samego turbo aż po kolektor ssący i powinieneś znaleść przyczyne. Prosta sprawa
sebo77 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2009 dzieki za rady mam nadzieje ze to nic powaznego prosze o dalsze opinie pozdrawiam
seba1-2 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 miałem taki sam efekt tyko mi to akurat turbo się wysrało
Gość Solskier Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Jak dymi i głośno pracuje to są tylko dwie opcje, nieszczelność w dolocie i to raczej będzie to, a druga to uszkodzenie turbo sprężarki ale to już nieco inne dźwięki wydaje
Bigrazor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wczoraj miałem dokładnie to samo i okazała się pęknięta gumowa rura zaraz za turbiną w kształcie litery S łącząca się z metalową pod chłodnicą (aby się do niej dobrać trzeba z ciągnąc dolot do turbiny) - ważne czy hałasuje przy tym czy nie - o jak nie to sprawdź dokładnie gumowe łączniki w dolocie powietrza wokół silnika - padają najczęściej - powodzenia
Musashi Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 najprowdopodobniej albo pekl albo spadl element dolotu. w ukladzie dolotowym panuje wysokie cisnienie, stad dzwiek jakby pekla opona. jest rowniez mniejsze prawdopodobienstwo ze roleciala sie turbina. obejrz dokladnie uklad dolotowy.
sebo77 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 dzieki wszystkim za pomoc jestescie ok spadl mi waz od ic i to byl powud huku,mam pytanie czy jak z tym spadnietym wezem wrucilem do domu okolo 2 km bardzo pomalutku czy cos mogla sie uszkodzic jeszcze raz dzieki za pomoc wszystkim pozdrawiam ciepo.
Gość tymona4 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Raczej nie ale lepiej sprawdzić jeszcze go wagiem
Bigrazor Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 nic się nie stało tylko trochę pokopciłeś - ale zawsze dla zdrowia możesz go przegonic na 4 od 1,5 - 4,5tyś /min - przedmuchasz turbinę i jak cos będzie nie tak od razu wydzie
Rekomendowane odpowiedzi