Sławek_M Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Tak jak w temacie. Podczas jazdy same otwierają się szyby. Nie jest to zbyt fajne, jeśli na pokładzie mam małe dzieci. Najczęściej zdarza się to jak przyhamowuje, chociaż zdarzyło się też podczas stabilnej jazdy. Zaobserwowałem również, że problem występuje tylko w ciepłych porach roku. Nigdy się to nie przytrafiło w zimę. Czasami otwierają się tylko dwie szyby, ale najczęściej cztery i to naraz. Rozkładam ręce Nie wiem co mam zrobić, gdzie jeszcze zajrzeć. Diagnostyka VAGiem nie wykazała żadnych błędów. Dlatego proszę forumowiczów o pomoc w rozwiązaniu problemu. Niedługo wyjeżdżam na wakacje i mam dość takich atrakcji
GRazny Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 poszperałbym w przekaźnikach... bo tam musi być zwarcie...
fantastic Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 zaczął bym od sprawdzenia modułu komfortu - np. podstawić na próbe jakiś z działającego auta, lub kabelków czy niema gdzieś otarć i zwarcia nie robi
Sławek_M Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 A gdzie znajduje sie moduł komfortu w B5?
domjenick Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 o ile dobrze pamietam,to razem z pompa od centralnego
fantastic Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 o ile dobrze pamietam,to razem z pompa od centralnego a w B6 jest wogóle pompa ?? no nie wiem- u mnie przy zamykaniu i ostwieraniu słychać taki charakterystyczny strzał jakby siłowniki były elektromagnetyczne
domjenick Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 o ile dobrze pamietam,to razem z pompa od centralnego a w B6 jest wogóle pompa ?? no nie wiem- u mnie przy zamykaniu i ostwieraniu słychać taki charakterystyczny strzał jakby siłowniki były elektromagnetyczne przecierz autor pyta sie o B5
fantastic Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 o ile dobrze pamietam,to razem z pompa od centralnego a w B6 jest wogóle pompa ?? no nie wiem- u mnie przy zamykaniu i ostwieraniu słychać taki charakterystyczny strzał jakby siłowniki były elektromagnetyczne przecierz autor pyta sie o B5 spojrzałem tylko na rocznik, mój błąd, już sie wstydze w takim razie pompa centralnego na 1 rzut
jimy Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Spróbuj zagadnąć w miejscu w którym przewody przechodzą z karoserii do drzwi. wygląda na to że sygnał otwierania zwiera się z plusem a to najpewniej działo się będzie w tej gumie jak Otworzysz drzwi
Sławek_M Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ale to by się wszystkie okna otwierały?
domjenick Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ale to by się wszystkie okna otwierały? przeciez masz przelaczniki od wszystkich szyb na drzwiach kierowcy
Rekomendowane odpowiedzi