Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Lapmy Depo zespolone + HID i jakoś tak dziwnie świecą ( zdjęcia )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie linia jest nadal, ale troche poprawiłem lampę, raz jeszcze ją ustawiłem w tym gniezdzie ( bolcu) który tam wchodzi w dziurkę :) i dobrze dokręciłem, żarnik przyszlifowany i troche jasniej teraz świeci linia delikatnie się zrównała ale nadal ją widać ;(

Poczatkowo myślałem że ta linia jest spowodowana złym ustawieniem samej lamy, klosza , bo wyglada to tak jak by była krzywo osadzona. Ale jednak jest ok. Ja jak rezałem u siebie nie wycinałem blachy do końca tylko zostawiłem tak ok 5mm i wydaje mi się że to dociskając lampę na wysokości kierunkowskazu podnosi ją delikatnie i stąd ta linia. Jak znajde chwile to dorezam to do końca i zobacze czy pomogło. Oby to było to :)

Może jutro uda mi sie to zrobić to dam znac jaki efekt..

Opublikowano

to jest na 100 % zły kont palnika względem przesłony - po prostu palnik jest źle ustawiony - ważne też jest żeby bańka w palniku była na tej samej głębokości co zwykła h7 - zasadnicze pytanie to czy zastosowałeś adapter i albo nie doczytałem albo nie napisałeś czy masz mocowanie palnika d2s czy zwykłe h7 na palniku, możesz mieć jeszcze troche przekrzywioną przesłone i mimo iż masz ustawioną na prawostronny to coś tam może być nie halo - ale najpierw sprawdź ustawienie palnika i pokaż fotke jak dasz rade coś ty tam spiłował, bo odnoszę wrażenie że sobie zaszkodziłeś [br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 00:10_________________________________________________a co do hid z allegro i hid ori, to jeśli allegrowy jest z firmy która jest w miare dobra, typu well done, a wszysto jest zrobione jak należy, to nikt nie dojdzie które nie są ori :chytry:

Opublikowano

Nie linia jest nadal, ale trochę poprawiłem lampę, raz jeszcze ją ustawiłem w tym gniezdzie ( bolcu) który tam wchodzi w dziurkę :) i dobrze dokręciłem, żarnik przyszlifowany i troche jasniej teraz świeci linia delikatnie się zrównała ale nadal ją widać ;(

Poczatkowo myślałem że ta linia jest spowodowana złym ustawieniem samej lamy, klosza , bo wyglada to tak jak by była krzywo osadzona. Ale jednak jest ok. Ja jak rezałem u siebie nie wycinałem blachy do końca tylko zostawiłem tak ok 5mm i wydaje mi się że to dociskając lampę na wysokości kierunkowskazu podnosi ją delikatnie i stąd ta linia. Jak znajde chwile to dorezam to do końca i zobacze czy pomogło. Oby to było to :)

Może jutro uda mi sie to zrobić to dam znac jaki efekt..

ja już niestety kupiłem z takimi lampami Depo, ale wiem o czym mówisz i u mnie też nie jest docięte na równo tylko pozostawione około 5mm z jednej jak i z drugiej strony wiec niesądze żeby to było przyczyną ( bo tylko jedna dziwnie świeci pasażera). No a po za tym już to kiedyś sprawdzałem ( trzymając lampe w dłoniach przy zapalonym świetle i wydaje mi sie że to wina lampy ponieważ było to samo co przy zamontowanym reflektorze :kwasny: )

Opublikowano

i skąd u was przekonanie że nie dopiłowany błotnik może mieć coś wspólnego z nie prawidłową linią światła :wallbash:

Opublikowano

dla mnie to jest nadal źle osadzony palnik :naughty:

Opublikowano
  • Autor

to jest na 100 % zły kont palnika względem przesłony - po prostu palnik jest źle ustawiony - ważne też jest żeby bańka w palniku była na tej samej głębokości co zwykła h7 - zasadnicze pytanie to czy zastosowałeś adapter i albo nie doczytałem albo nie napisałeś czy masz mocowanie palnika d2s czy zwykłe h7 na palniku, możesz mieć jeszcze troche przekrzywioną przesłone i mimo iż masz ustawioną na prawostronny to coś tam może być nie halo - ale najpierw sprawdź ustawienie palnika i pokaż fotke jak dasz rade coś ty tam spiłował, bo odnoszę wrażenie że sobie zaszkodziłeś [br]Dopisany: 30 Czerwiec 2009, 00:10_________________________________________________a co do hid z allegro i hid ori, to jeśli allegrowy jest z firmy która jest w miare dobra, typu well done, a wszysto jest zrobione jak należy, to nikt nie dojdzie które nie są ori :chytry:

to co piłowałem to max 1 albo 0,5 mm i to była taka typowa pozostałośc po odlewie tego plastiku. Jak usunałem te nadlania to wtedy palnik wszedł idealnie w gniazdo. Nie jestem oszołomem żeby piłować na pałe jak szalony. To było dosłownie liźnięcie tego czego nie dopracował skośnooki pracownik fabryki tych palników :cwaniak1:

A mocowanie mam H7 takie zwykłe i palnik też takie ma jak w H7. Także nie stosowałem nic bo nie było potrzeby.

i skąd u was przekonanie że nie dopiłowany błotnik może mieć coś wspólnego z nie prawidłową linią światła :wallbash:

a dlatego że jak wycinałem blachę to im więcej wycinałem tym lepiej lampa siedziała. Dlatego wydaje mi się że nadmiar błotnika może uciskać klosz i nie pozwalać mu idealnie siedzieć i tym samym może mieć wpływ na to że cała lampa delikatnie unosi sie i powoduje takie coś o czym napisałem. To tylko moje gdybanie ale i tak to sprawdzę. Najlepiej byłoby jak by ktoś w Was wytargał lampe z rocznika po lifcie i zrobił fotkę jak wyglada ten błotnik i ile tam jest miejsca. Chodzi mi o to czy błotnik jest taki jak by nasz, czyli przed liftem, był wyrezany całkowicie i nie pozostałoby żadnego nawet 5 mm rantu. czy ,może audi zostawiało rancik choćby malutki :) ?

O to jest pytanie :)

Tyle

:hi:

Opublikowano

no nikt cie kolego nie podejrzewa o jakieś karkołomne działania względem swojego auta :> jak byś działał porywczo, to byś nie pytał na forum i tu nie szukał pomocy, więc spokojnie, nikt cie nie podejrzewa o to :wink4:

co do błotnika to poszukaj na forum bo jest kilka tematów jak koledzy wyrezali błotniki przed liftowe, bo raczej nie sądzę żeby ci specjalnie ktoś wyciągał z polifta lampę żeby ci pokazać, rzecz jasna zawsze można prosić o to, może ktoś walnie fotkę - ale mogę ci powiedzieć że ja wyszlifowałem praktycznie cały rant i zostawiłem tylko tyle co by uszczelka ładnie dolegała już do płaskiej powierzchni, tak więc patrz na uszczelkę żeby ci nie wpadła do środka jak przesadzisz i żeby ci ładnie leżała i zaznaczam wyraźnie - nie ma żadnego związku linia światła a zamocowanie klosza - napisałem przecież - wyciąg klosz i zapal światła będziesz miał to samo - zły kont palnika względem przysłony - koledzy ci tu pisali też wcześniej i to prawda - sprawdź w obu lampach czy masz tak samo ustawiona przysłonę - bo może być tak, jak pisałem wcześniej że masz coś przekrzywione w przysłonie - jesli jest tak samo to na pewno jest to zły kont palnika - może to być wina też odbłyśnika który uległ uszkodzeniu w fabryce lub w transporcie, ale to ostateczność, pokombinuj z ustawieniem konta planika - wiązka światła rozbija ci się i załamuje nie prawidłowo strumień światła co może wskazywac na uszkodzenie odbłysnika - to w ostateczności - zły kont palnika, lub przestawiona przysłona

Opublikowano

wiązka światła rozbija ci się i załamuje nie prawidłowo strumień światła co może wskazywac na uszkodzenie odbłysnika

podejrzewam że kolega trafił w dziesiątkę tylko co z tym zrobić, a i jeszcze jedno pytanie do micekm od kogo kupiłeś lampy Depo ?

Opublikowano
  • Autor

lampy kupiłem na allegro od gościa lampy2005 jakoś tak. dałem 245 zł za sztuke.

no nikt cie kolego nie podejrzewa o jakieś karkołomne działania względem swojego auta :> jak byś działał porywczo, to byś nie pytał na forum i tu nie szukał pomocy, więc spokojnie, nikt cie nie podejrzewa o to :wink4:

co do błotnika to poszukaj na forum bo jest kilka tematów jak koledzy wyrezali błotniki przed liftowe, bo raczej nie sądzę żeby ci specjalnie ktoś wyciągał z polifta lampę żeby ci pokazać, rzecz jasna zawsze można prosić o to, może ktoś walnie fotkę - ale mogę ci powiedzieć że ja wyszlifowałem praktycznie cały rant i zostawiłem tylko tyle co by uszczelka ładnie dolegała już do płaskiej powierzchni, tak więc patrz na uszczelkę żeby ci nie wpadła do środka jak przesadzisz i żeby ci ładnie leżała i zaznaczam wyraźnie - nie ma żadnego związku linia światła a zamocowanie klosza - napisałem przecież - wyciąg klosz i zapal światła będziesz miał to samo - zły kont palnika względem przysłony - koledzy ci tu pisali też wcześniej i to prawda - sprawdź w obu lampach czy masz tak samo ustawiona przysłonę - bo może być tak, jak pisałem wcześniej że masz coś przekrzywione w przysłonie - jesli jest tak samo to na pewno jest to zły kont palnika - może to być wina też odbłyśnika który uległ uszkodzeniu w fabryce lub w transporcie, ale to ostateczność, pokombinuj z ustawieniem konta planika - wiązka światła rozbija ci się i załamuje nie prawidłowo strumień światła co może wskazywac na uszkodzenie odbłysnika - to w ostateczności - zły kont palnika, lub przestawiona przysłona

wiem wiem spokojnie moze moja wypowiedz wyglada bojowo ale zapewniam ze taka nie jest bo naleze do tej spokojniejszej grupy społeczenstwa :gwizdanie: ponoć ;)

Sprawdze jutro , poprostu wytargam klosza i moze uda mi sie go rozebrac i zobacze jak tam to wyglada i porobie fotki.. może wspolnie znajdziemy rozwiązanie :)

dzieki wszystkim wam za pomoc. Jak tylko znajde chwile to wezme tego klosza i zobacze o co mu chodzi :)

zauwazyłem tez taka sprawę. montujac żarnik pierwszy raz źle go wsadziłem i był lekko przekrzywiony. moze nie źle wsadziłem a źle się wkładał bo był nie dokładnie wykonany i wymuszał delikatne boczne ułozenie co sie pozniej okazało. Po wyjęciu zauwazyłem że ten plastik który siada w gniazdo jest kekko wybrzuszony do srodka. Poprostu na poczatku krzywo wlazł i drucik dociskajacy dociskał i dociskał i pod wpływem temp delikatnie odkształcił całośc i efektem tego może być, podkreślam może być to że żarnik jest głębiej wsadzony niż powinien. Nie wiem czy to zrozumiałe ale wygląda na to że żarnik jest o 1 może 2 mm głębiej niż normalnie. Kurde nie mam 2 kompletu hid żeby sprawqdzić czy to wina żarników.. Zacznę od sprawdzenia klosza. Może tam leży problem.

Dam znać jak to wyglada niebawem, może jutro jak zdąże :)

pozdrawiam

:hi:

Opublikowano

U mnie prawa lampa krzywo świeciła. Lampy też Depo. Wyciągnąłem soczewę wraz z odbłyśnikiem i rozwierciłem otwory mocujące, żeby można było całość lekko obrócić.

Opublikowano
  • Autor

U mnie prawa lampa krzywo świeciła. Lampy też Depo. Wyciągnąłem soczewę wraz z odbłyśnikiem i rozwierciłem otwory mocujące, żeby można było całość lekko obrócić.

pomogło? masz moze jakieś fotki?

Opublikowano

pomogło? masz moze jakieś fotki?

Pomogło. Teraz różnica jest minimalna.

Opublikowano

to widzę że te lampy to wielki szajs :confused4:

Opublikowano

nie koniecznie - ja mam depo i jestem zadowolony - nie parują, ładnie świecą, zero problemów i na forum na pewno znajdzie się wielu zwolenników jaki przeciwników pewnie :>

Opublikowano

również i moje depo pieknie świecą :good:

Opublikowano

prawdopodobnie żarnik HID nie jest w ogniskowej soczewki, jak żarowka

Opublikowano

Mam lampy FK i swiecą idealnie zadnych problemów. Problemy są ale z żarnikami które są robione małymi Chinskimi łapkami, zresztą czego oczekiwać po HIDach za 190zł. dobre zarówki H7 są niewiele tansze :cool1:

Opublikowano

Mam lampy FK i swiecą idealnie zadnych problemów. Problemy są ale z żarnikami które są robione małymi Chinskimi łapkami, zresztą czego oczekiwać po HIDach za 190zł. dobre zarówki H7 są niewiele tansze :cool1:

eh kolego te małe łapki zalały wszystko - z miesiąc temu wymieniałem filtr paliwa i kupowałem go w aso i szczęka mi opadła jak na obudowie zamiast made in germany przeczytałem made in china :angry: a cena jak w aso 70 zeta dałem ;( hida też mam well dona a na przetwornicy jak byk made in china - dobrze że chociaż nie mam żadnych problemów na razie - a małe ot to Hitler nie tyle żydów co żółtków powinien kasować i przez to że błąd ten popełnił to przegrał - to mówiłem ja Jarząbek :kox:[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 01:57_________________________________________________

prawdopodobnie żarnik HID nie jest w ogniskowej soczewki, jak żarowka

pisałem o tym - warto suwmiarkę wziąć i zmierzyć bańke w zwykłej h7 i w palniku, bo jak wpada palnik za głęboko to może być właśnie taki efekt, pomijają wypowiedź kolegi w kwestii przestawienia soczewki

Opublikowano
które są robione małymi Chinskimi

teraz to już wszytko jest robione tymi lapkami, właśnie na stole mam pzetwornice hella made in china :naughty:

Opublikowano

nie koniecznie - ja mam depo i jestem zadowolony - nie parują, ładnie świecą, zero problemów i na forum na pewno znajdzie się wielu zwolenników jaki przeciwników pewnie :>

Podpisuje się do tego zdania :wink4::good: