truckmaniac Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 W moim lapku (Acer Aspire) napęd przestał mi czytać płytki DVD. Nawet jak włożę czystą płytę DVD też się wiesza. Próbowałem czyszczenia laseru, ale bez efektu. Ma ktoś może pomysł, co go może boleć ?
domjenick Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 W moim lapku (Acer Aspire) napęd przestał mi czytać płytki DVD. Nawet jak włożę czystą płytę DVD też się wiesza. Próbowałem czyszczenia laseru, ale bez efektu. Ma ktoś może pomysł, co go może boleć ? a masz jaas gwarancje na niego?
truckmaniac Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 No właśnie skończyła się miesiąc temu Wczoraj ściągnąłem sobie Winde7 i chciałem zgrać obraz na płytkę a tu Zonk.
Ukasz699 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 No to chyba Klops watpie aby udalo Ci sie cos z tym zrobic ale zwykle plyty czyta ??
truckmaniac Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 No właśnie w tym problem, że inne czyta.
Ukasz699 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 W sumie mozesz poszukac jesli jest dostepnym soft to nagrywarki moze to pomoc w rozwiazaniu problemu tylko jesli cos zle zrobisz to mozesz ja calkowicie dobic.. Poszukaj po marce i modelu dokladnym
M.Audi Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 tak jak kolega Ukasz pisze poszukaj biosu w google do twojego modelu nagrywarki i wgraj i tak nic nie maz do stracenia jak nie dziala
endriuu Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Najprawdopodobniej padł silnik napedu dysku. Nie wchodzi na obroty właściwe dla odczytu DVD. Nagrywarka do wymiany: http://allegro.pl/item674477410_nagrywarka_liteon_sosw_852s_dvd_r_rw_dl_laptop.html
soolek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Starzenie się. Sprzęt to też dotyka. U mnie po 6 latach nagrywa płytki kiedy chce - nic już nie pomaga. LASER DEAD
truckmaniac Opublikowano 28 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2009 no tak. Z tym, że ten komp ma 2 lata Poczytałem dzisiaj sporo o tej nagrywarce i chyba po prostu ten shit tak ma
Rekomendowane odpowiedzi