Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś czas temu (długi czas) robiłem koledze z forum logi... prosiłbym o przejrzenie... silnik sobie czasem przerywa przy przyśpieszaniu i o ile dobrze pamiętam to udało nam się to zlogować

Wrzucam wszystko co mam... mam nadzieję że wystarczy: >>link do galerii<<

51171707.jpg

93494237.jpg

dyn1.jpg

dyn2.jpg

dyn3.jpg

dyn4.jpg

dyn5.jpg

dyn6.jpg

dyn7.jpg

stat1n.jpg

stat2h.jpg

stat3.jpg

stat4.jpg

stat5.jpg

stat6.jpg

jak coś trzeba zmienić... bądź nieczytelne to proszę pisać...

Opublikowano

szarpniecie moglo byc spowodowane ze jest overbost od 1900 do2100i potem jego zbicie od2150 do2300 , albo pomkami ktore nie sa juz w najlepszym stanie szczególnie 4 choc 2 i 3 tez nie najlepiej wygladaja , termostat do wymiany , turbo lekko przeladowuje ale na to lekarstwem bedzie masowanie pedalu gazu ,egr ok, wtryski ok, synchro walkow ok ,imm ok

Opublikowano

no o tych wtryskach mu już mówiłem bo BIPy nie zaciekawe... choć takie korekcje chciałbym mieć (no ale to nie tylko od wtrysków zależne)... przeładowanie też widoczne choć wcale nie odczuwalne... ciągnie jak wariat...

ale na to że szarpnięcia od turbiny to nie wpadłem...

Opublikowano

Termostat trzyma ale widać że żle dobrany (z temp. otwarcia 84st.C zamiast 87st.C). Widoczny przeładowanie (overbost), podejrzanie turbo pracuje bo przed 2000 ma spore niedomagania a potem daje jak głupia (choć w AJM normalnie też zbliża sie do tego poziomu) przy czym przepływka dość zdrowo działa.

Dawka palaiwa OK podobnie czasy wtrysku. Choć rzuca trochę kątami wtrysku a raczej nie powinno.

Log 000 dynamiczny przycięta poz. 10 pokazujący masę zasysago powietrza przy bucie w podłodze.

Po dwa razy wrzucona grupa 003 BS???

Logi gr. 010 dynamiczne rozsypane (podobnie stat 007 ... coś z przecinkami sie pokirało i rozrzuciło na kolumny

Grzesiu generalnie wstyd tyle czasu mogłeś lepiej sie postarać ;):polew:

przydało by się zrobić logi ponownie i/lub robiąć je w pełni - brakuje mi np. gr 011BS by w pełni ocenić N75

Opublikowano

To logi teraz ty zrobisz tylko żebyś je zapisał :decayed:,a nie tak jak ostatnio :gwizdanie:

Opublikowano

no rzeczywiście... 011BS wcięło... chyba nie zrobiliśmy...

a resztę jutro poprawię bo właśnie uciekam :naughty:

[br]Dopisany: 29 Czerwiec 2009, 22:19_________________________________________________oj Adaś Adaś... dziś przyjrzałem się tym "rozsypaniom" i rozumiem że chodzi Ci o nagłówki?

jeśli tak to myślę że fachowcy dadzą radę :tongue4:

a 011BS rzeczywiście opuściliśmy... bo nie mogę znaleźć