marek_xtr Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Chciałbym pokazać wam moją audi a4 Avant 2,5 V6 TDI 05/2003 kupioną miesiąc temu. Chciałem manuala ale trafił mi się automat (poprawiony multitronic z funkcją ręcznej zmiany biegów i przełożeniem sport). Samochód ma przejechane 130tyś. potwierdzone w ASO, serwisowany na bieżąco oraz jest w idealnym stanie w środku jak i na zewnątrz. W Maju tego roku zrobiony pełny serwis w Niemczech z wymianą skrzyni a całkowity koszt, który wyniósł poprzedniego właściciela to 7tyś. euro. Mam jeszcze 2lata gwarancji na skrzynie w audi;) Nie mam zbytnio pojęcia o samochodach dopiero zaczynam się uczyć, więc będę wdzięczny za pomocne opinie i sugestie. Przy okazji chciałbym podziękować forumowiczom: devastation, Bart-S, dominikt1, Thom4s, Stolkien za pomoc!!! Standardowe wyposażenie: - silnik 2,5tdi 163PS BDG - skrzynia GHZ-multitronic - pełny FIS - 6x airbag - nagłośnienie Audi Sund System (9 głośników + woofer i wzmachol Harman) - podłokietnik (przód i tył) - kontrola trakcji ABS+ESP - relingi w chromie - 6-ramienne fele 205/55/16 (na zime) - klimatronik 2-strefowy - 4x elektryczne szyby - nawigacja audi - skórzane fotele Sport, kierownica, podłokietnik i różne inne elementy oraz jasny środek Galeria po zakupie: http://img151.imageshack.us/gal.php?g=p6104062.jpg Przeprowadzone modyfikacje: - ramki tablicy rejestracyjnej klubowe - przyciemnienie szyb tył - emblematy s-line listwy drzwi oraz grill - tylna dokladka z wyjsciem na dwa wydechy s-line + dyfuzory ścięte 90mm ULTER - przednia dokładka i spojler zderzaka s-line - listwy wewnetrzne progowe s-line - listwy wewnętrzne Carbon - pikowana gałka skrzyni biegów s-line - listwy drzwiowe s-line - Bi-xenon Valeo - dywaniki ciemne audi na lato/na zime gumowe - zmiana włącznika świateł (stary był mocno zużyty) - kierownica mf z łopatkami (podziękowania dla dominikt1 za bardzo szybki i profesjonalny montaż) - tempomat (wycięcie w obudowie - podziękowania dla dominikt1) - żarówki LED: tablica tył, lampki w podsufitkach, postojówki, cały pakiet oświetlenia - pakiet oświetlenia: ambiente w podsufitce, kratki, przestrzeń nóg, popielniczka tył, podłokietnik, oświetlenie od spodu drzwi oraz bok, oświetlenie schowka pasażera (podziękowania za pomoc dla dominikt1) - ramiona + pióra - aero twin - grill x2,listwa klapa-piano black - chromowe naklejki kratki+lewe sterowanie szyb - SWAP zacisków hamulcowych i jarzm przód z A6 Allroad 2.7T 320mm a tył z A4 B7 2.0TFSI 288mm + przewody HEL w stalowym oplocie - sprężyny 1BE -20mm S-line - podgrzewane wkłady lusterek - zmiana radia na Concert III + ramka 2 din + tunel 2din + popielniczka 2din (podziękowania dla dominikt1 i górala) - spojler klapy bagażnika s-line - czarne relingi - koła letnie AUDI RS4 18' ET45 8j' z oponami Vredestein UltracSessanta 225/40mm + dystanse alu 17/20mm - wzmacniacz Bose - hidy 6000k w światłach przeciwmgielnych Jeśli chodzi o montaż całego pakietu oświetlenia to pewnego deszczowego dnia wybrałem się do dominikat1, który aktualnie mieszka w Wawie. Po wymianie kierownicy zabraliśmy się za ściągnięcie tapicerek z drzwi i wiercenie otworów na dolne lampki. Potem było rozbieranie schowka, pułki i zakładanie całych kabli. Najlepsze jest to, że z całym pakietem oświetlenia uwinęliśmy się w pól dnia Miałem też przygodę gdy byłem we Włoszech a mianowicie spotkał mnie mega duży grad i całe auto nadawało się do malowania. Na szczęście są tacy dobrzy koledzy jak Barts, który wraz z kolegom Marcinem i Grzesiem zajęli się moim autem od podstaw. Rozebrali, pomalowali, poskładali w swoich domowych warsztatach, gdzie od niedawna kwitnie dużo świeżych modów i poprawek skrzyni multi np. po Panu Sopie, który to wlewa do skrzyni po 2,5l oleju za dużo Galeria aktualna: Planowane zmiany: Sezon 2012 - zmieniarka CD w schowku pasażera - wyciągnąć skrzynie biegów z auta i wymienić zużyte już części - chip Dynosoft Wrocław - całe auto polerka na wiosne
Piechol Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 no ładna, ładna felgi z A3 dywaniki by się jasne przydały no i dbaj o skrzynię
arki Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Bardzo ładna Moja B6 też miała beżową skórę i tapicerkę - super efekt Pozostaje życzyć zadowolenia z zakupu
variocustoms Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie, felgi z doświadczenia wiem, że 18'' bez problemów i większej utraty komfortu no i lekka gleba ok -30 mm np. Eibach Pro Kit ze strony www.prince.com.pl - koledzy mają takie sprężyny i są zadowoleni.
SpałekP Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autko piękne, pewnie to zasługa jasnego środka i skórki poprzedni właściciel wiele nie zarobił na aucie jak zrobił remont za 7 000 euro i sprzedał niecałe dwa miesiące później za ~ 12 000 euro
Flyer Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie To multi
variocustoms Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Upps, czeski błąd, miałem na myśli multi ...
marek_xtr Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Opublikowano 4 Lipca 2009 Eee no bez przesady zapłaciłem za nią dużo mniej;) Co proponujecie zmienić?
HiRide Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Eee no bez przesady zapłaciłem za nią dużo mniej;) Co proponujecie zmienić? Kierownice na Multi.listwy ozdobne wewnatrz na aluminiowe-bedzie super sie komponowac z berzowa skora .ciemne szyby,tylna dokladka z wyjsciem na dwa wydechy + sciete koncowki.ciemne wszystkie szyby
marek_xtr Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 HiRide powiedz mi gdzie mogę dostać kiere multi oraz dokladke z wyjsciem na dwa wydechy w przystepnych cenach, bo ja sie jeszcze za bardzo nie orientuje;) dzieki z gory!
HiRide Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 HiRide powiedz mi gdzie mogę dostać kiere multi oraz dokladke z wyjsciem na dwa wydechy w przystepnych cenach, bo ja sie jeszcze za bardzo nie orientuje;) dzieki z gory! allllledrogo kolego tzn allegro
marek_xtr Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Opublikowano 8 Lipca 2009 To że na allegro czasem się trafią takie części to wiem. Ale czy są jakieś sklepy co się zajmują sprzedażą? pozdr
HiRide Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 To że na allegro czasem się trafią takie części to wiem. Ale czy są jakieś sklepy co się zajmują sprzedażą? pozdr pewnie i sa ale ja takich nie znam bo tam nie kupuje -znajac zycie bedzie drozej niz na alledrogo
carnivore1 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 widac znasz sie na zyciu przerabialem szukanie dokladki do tylnego zderzaka i w sklepach/na szrotach wiecej sobie krzyczą niz na allegro, oczywiscie trzeba szukac az sie w koncu cos trafi, mi wpadla uzywka w bdb stanie za 120 plus wysylka...
HiRide Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 widac znasz sie na zyciu przerabialem szukanie dokladki do tylnego zderzaka i w sklepach/na szrotach wiecej sobie krzyczą niz na allegro, oczywiscie trzeba szukac az sie w koncu cos trafi, mi wpadla uzywka w bdb stanie za 120 plus wysylka... wlasnie wszystko to kwestia szukania ja za swoja dalem 60 z wysylka ale do tego 40 za kosmetyke u plastikarza
carnivore1 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 male sprostowanie, za 120 plus wysylka byl caly zderzak z dokladka na dwa wydechy... byl w lepszym stanie niz moj na aucie...
marek_xtr Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Opublikowano 9 Lipca 2009 w takim razie będę bacznie obserwował allegro;)
HiRide Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 w takim razie będę bacznie obserwował allegro;) ale pamietaj ze boberek z naszego forum tez czuwa na allegro :>
MARCIN607 Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 marek_xtr zaje autko tylko ten multi mi nie pasuje ale może dlatego że nigdy nie jeżdziłem, życzę żebyś był zadowolony z autka-z resztą to audi wiec masz to gwarantowane. Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie, felgi z doświadczenia wiem, że 18'' bez problemów i większej utraty komfortu no i lekka gleba ok -30 mm np. Eibach Pro Kit ze strony www.prince.com.pl - koledzy mają takie sprężyny i są zadowoleni. na samych sprężynach obniżyć??
Rekomendowane odpowiedzi