Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDG] Moja pierwsza Audi A4 2003 Avant 2,5 163KM S-line.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym pokazać wam moją audi a4 Avant 2,5 V6 TDI 05/2003 kupioną miesiąc temu. Chciałem manuala ale trafił mi się automat (poprawiony multitronic z funkcją ręcznej zmiany biegów i przełożeniem sport). Samochód ma przejechane 130tyś. potwierdzone w ASO, serwisowany na bieżąco oraz jest w idealnym stanie w środku jak i na zewnątrz. W Maju tego roku zrobiony pełny serwis w Niemczech z wymianą skrzyni a całkowity koszt, który wyniósł poprzedniego właściciela to 7tyś. euro. Mam jeszcze 2lata gwarancji na skrzynie w audi;) Nie mam zbytnio pojęcia o samochodach dopiero zaczynam się uczyć, więc będę wdzięczny za pomocne opinie i sugestie.

Przy okazji chciałbym podziękować forumowiczom: devastation, Bart-S, dominikt1, Thom4s, Stolkien za pomoc!!! :kox::hi:

Standardowe wyposażenie:

- silnik 2,5tdi 163PS BDG

- skrzynia GHZ-multitronic

- pełny FIS

- 6x airbag

- nagłośnienie Audi Sund System (9 głośników + woofer i wzmachol Harman)

- podłokietnik (przód i tył)

- kontrola trakcji ABS+ESP

- relingi w chromie

- 6-ramienne fele 205/55/16 (na zime)

- klimatronik 2-strefowy

- 4x elektryczne szyby

- nawigacja audi

- skórzane fotele Sport, kierownica, podłokietnik i różne inne elementy oraz jasny środek

Galeria po zakupie:

http://img151.imageshack.us/gal.php?g=p6104062.jpg

Przeprowadzone modyfikacje:

- ramki tablicy rejestracyjnej klubowe

- przyciemnienie szyb tył

- emblematy s-line listwy drzwi oraz grill

- tylna dokladka z wyjsciem na dwa wydechy s-line + dyfuzory ścięte 90mm ULTER

- przednia dokładka i spojler zderzaka s-line

- listwy wewnetrzne progowe s-line

- listwy wewnętrzne Carbon

- pikowana gałka skrzyni biegów s-line

- listwy drzwiowe s-line

- Bi-xenon Valeo

- dywaniki ciemne audi na lato/na zime gumowe

- zmiana włącznika świateł (stary był mocno zużyty)

- kierownica mf z łopatkami (podziękowania dla dominikt1 za bardzo szybki i profesjonalny montaż)

- tempomat (wycięcie w obudowie - podziękowania dla dominikt1)

- żarówki LED: tablica tył, lampki w podsufitkach, postojówki, cały pakiet oświetlenia

- pakiet oświetlenia: ambiente w podsufitce, kratki, przestrzeń nóg, popielniczka tył, podłokietnik, oświetlenie od spodu drzwi oraz bok, oświetlenie schowka pasażera (podziękowania za pomoc dla dominikt1)

- ramiona + pióra - aero twin

- grill x2,listwa klapa-piano black

- chromowe naklejki kratki+lewe sterowanie szyb

- SWAP zacisków hamulcowych i jarzm przód z A6 Allroad 2.7T 320mm a tył z A4 B7 2.0TFSI 288mm + przewody HEL w stalowym oplocie

- sprężyny 1BE -20mm S-line

- podgrzewane wkłady lusterek

- zmiana radia na Concert III + ramka 2 din + tunel 2din + popielniczka 2din (podziękowania dla dominikt1 i górala)

- spojler klapy bagażnika s-line

- czarne relingi

- koła letnie AUDI RS4 18' ET45 8j' z oponami Vredestein UltracSessanta 225/40mm + dystanse alu 17/20mm

- wzmacniacz Bose

- hidy 6000k w światłach przeciwmgielnych

Jeśli chodzi o montaż całego pakietu oświetlenia to pewnego deszczowego dnia wybrałem się do dominikat1, który aktualnie mieszka w Wawie. Po wymianie kierownicy zabraliśmy się za ściągnięcie tapicerek z drzwi i wiercenie otworów na dolne lampki. Potem było rozbieranie schowka, pułki i zakładanie całych kabli. Najlepsze jest to, że z całym pakietem oświetlenia uwinęliśmy się w pól dnia :naughty:

Miałem też przygodę gdy byłem we Włoszech a mianowicie spotkał mnie mega duży grad i całe auto nadawało się do malowania.

Na szczęście są tacy dobrzy koledzy jak Barts, który wraz z kolegom Marcinem i Grzesiem zajęli się moim autem od podstaw.

Rozebrali, pomalowali, poskładali w swoich domowych warsztatach, gdzie od niedawna kwitnie dużo świeżych modów i poprawek skrzyni multi np. po Panu Sopie, który to wlewa do skrzyni po 2,5l oleju za dużo :polew:

Galeria aktualna:

dsc030931024x768.jpg

dsc013761024x768.jpg

dsc013851024x768.jpg

dsc014611024x768.jpg

dsc015231024x768.jpg

dsc016911024x768.jpg

dsc017021024x768.jpg

dsc017211024x768.jpg

dsc013231024x768.jpg

dsc030891024x768.jpg

dsc031011024x768.jpg

Planowane zmiany:

Sezon 2012

- zmieniarka CD w schowku pasażera

- wyciągnąć skrzynie biegów z auta i wymienić zużyte już części

- chip Dynosoft Wrocław

- całe auto polerka na wiosne

Opublikowano

no ładna, ładna :) felgi z A3 :naughty: dywaniki by się jasne przydały :cool1: no i dbaj o skrzynię :good:

Opublikowano

Bardzo ładna :) Moja B6 też miała beżową skórę i tapicerkę - super efekt :good: Pozostaje życzyć zadowolenia z zakupu :wink4:

Opublikowano

Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie, felgi z doświadczenia wiem, że 18'' bez problemów i większej utraty komfortu no i lekka gleba ok -30 mm np. Eibach Pro Kit ze strony www.prince.com.pl - koledzy mają takie sprężyny i są zadowoleni.

Opublikowano

Autko piękne, pewnie to zasługa jasnego środka i skórki :D poprzedni właściciel wiele nie zarobił na aucie jak zrobił remont za 7 000 euro i sprzedał niecałe dwa miesiące później za ~ 12 000 euro :P

Opublikowano

Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie

To multi :cool1:

Opublikowano

środek robi robote, :good:

fajny furak :decayed:

Opublikowano

Eee no bez przesady zapłaciłem za nią dużo mniej;) Co proponujecie zmienić?

Kierownice na Multi.listwy ozdobne wewnatrz na aluminiowe-bedzie super sie komponowac z berzowa skora :embarrassed:.ciemne szyby,tylna dokladka z wyjsciem na dwa wydechy + sciete koncowki.ciemne wszystkie szyby :)

Opublikowano

HiRide powiedz mi gdzie mogę dostać kiere multi oraz dokladke z wyjsciem na dwa wydechy w przystepnych cenach, bo ja sie jeszcze za bardzo nie orientuje;) dzieki z gory!

Opublikowano

HiRide powiedz mi gdzie mogę dostać kiere multi oraz dokladke z wyjsciem na dwa wydechy w przystepnych cenach, bo ja sie jeszcze za bardzo nie orientuje;) dzieki z gory!

allllledrogo kolego tzn allegro

Opublikowano

To że na allegro czasem się trafią takie części to wiem. Ale czy są jakieś sklepy co się zajmują sprzedażą? pozdr

pewnie i sa ale ja takich nie znam bo tam nie kupuje -znajac zycie bedzie drozej niz na alledrogo

Opublikowano

widac znasz sie na zyciu :wink4: przerabialem szukanie dokladki do tylnego zderzaka i w sklepach/na szrotach wiecej sobie krzyczą niz na allegro, oczywiscie trzeba szukac az sie w koncu cos trafi, mi wpadla uzywka w bdb stanie za 120 plus wysylka...

Opublikowano

widac znasz sie na zyciu :wink4: przerabialem szukanie dokladki do tylnego zderzaka i w sklepach/na szrotach wiecej sobie krzyczą niz na allegro, oczywiscie trzeba szukac az sie w koncu cos trafi, mi wpadla uzywka w bdb stanie za 120 plus wysylka...

wlasnie wszystko to kwestia szukania

ja za swoja dalem 60 z wysylka ale do tego 40 za kosmetyke u plastikarza

Opublikowano

w takim razie będę bacznie obserwował allegro;)

ale pamietaj ze boberek z naszego forum tez czuwa na allegro :>

Opublikowano

marek_xtr zaje autko tylko ten multi mi nie pasuje ale może dlatego że nigdy nie jeżdziłem, życzę żebyś był zadowolony z autka-z resztą to audi wiec masz to gwarantowane.

Ładna, co do virusa to raczej odradzam przy tipie, felgi z doświadczenia wiem, że 18'' bez problemów i większej utraty komfortu no i lekka gleba ok -30 mm np. Eibach Pro Kit ze strony www.prince.com.pl - koledzy mają takie sprężyny i są zadowoleni.

na samych sprężynach obniżyć??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...