fly07 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Chcę wymienić, a właściwie założyć nowe osłony tylnych amortyzatorów, bo po starych nie ma śladu. Czy ktoś już to robił własnymi siłami czy prowadzić auto na zabieg do mechanika?
street23player Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 podłączam się do tematu jeśli chodzi o coś takiego http://www.allegro.pl/item625211891_oslony_i_odboje_do_amortyzatorow.html dużo jest przy tym roboty?
vikis4 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Roboty jest "troszeczkę" Bez dobrego ściągacza do sprężyn nie ma co zaczynać roboty! Nie mniej jednak warto to zrobić (oczywiście jeśli amorki są jeszcze suche!)
domelq Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 troszkę paprania jest Ale zakładaj gumki bo szkoda amorków, uderzy kamień lub coś podobnego i będzie lipa
fly07 Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Opublikowano 3 Lipca 2009 Jaki jest dostęp do amorków od góry? Od bagażnika czy od tylnych siedzień - kanapa jest NIE dzielona. Plastiki wnętrza wolałbym zdemontować sam czystymi rączkami, resztę niech robi mechanior.
Tomson Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Panowie w B6 amory nie są przykręcane od wewnątrz! nie trzeba rozbierać bagażnika. Wymiana osłon z tyłu to 10 min roboty, bo amortyzator jest obok sprężyny. Z przodu trzeba wyciągać amora ze sprężyny. Bez ściągaczy będzie ciężko (ja sprężyny ściskałem na prasie) ogólnie ze ściągaczami to kilka godzin roboty.
fly07 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Opublikowano 19 Lipca 2009 Panowie w B6 amory nie są przykręcane od wewnątrz! nie trzeba rozbierać bagażnika. Wymiana osłon z tyłu to 10 min roboty, bo amortyzator jest obok sprężyny. Z przodu trzeba wyciągać amora ze sprężyny. Bez ściągaczy będzie ciężko (ja sprężyny ściskałem na prasie) ogólnie ze ściągaczami to kilka godzin roboty. Wczoraj właśnie założyłem osłony i odboje na tył. Robota w warsztacie i dokładnie jak mówisz, Tomson. Sam bym tego nie zrobił - problem z odkręceniem aluminiowych główek. Zapłaciłem 50zł.
Wąski Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Panowie w B6 amory nie są przykręcane od wewnątrz! nie trzeba rozbierać bagażnika. Wymiana osłon z tyłu to 10 min roboty, bo amortyzator jest obok sprężyny. Z przodu trzeba wyciągać amora ze sprężyny. Bez ściągaczy będzie ciężko (ja sprężyny ściskałem na prasie) ogólnie ze ściągaczami to kilka godzin roboty. zgadza się 10 min
Rekomendowane odpowiedzi