Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Ciezko domykajace sie dzrzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak naprawde to nie wiem o co chodzi a moze tak ma byc mialem wszesniej a4 99r i wszystkie zamykalo sie dosc lekko , przy nowym nabytku 2003r jak lekko trzasne to najczesciej sa niedomkniete i trzeba mocniej przyp......... jest tak zwlaszcza z przodu , co mozna cos tam wyregulowac jesli tak to gdzie ??????????

Opublikowano

Ten rygiel na słupku można spróbować podregulować.

Opublikowano

A sprobuj zamknac przy lekko uchylonej lub otwartej ktorejkolwiek szybie.Łatwiej?:)

Opublikowano

Tak jak pisze Radek321, sprobuj wyregulowac :wink:

Opublikowano

powinna byc regulacja na zawiasach ;] miałem tak w starej 80tce ;] bez problemu dało się to zrobić ;]

Opublikowano
  • Autor

patrzylem patrzylem ale zadnej srubki nie wypatrzylem moze ktos przyblizyc ktora to??

Opublikowano

to znalazłem w książce napraw:

e56b2f1d6c9fd9e3m.jpg

ea699dd86eb576efm.jpg

Opublikowano
to znalazłem w książce napraw:

Możesz zrobić tak jak zamieścił Darkman. Drzwi mi przedni opadly z użytkowania i przy predkości >120km/h miałem drażniące szumy. Próbowałem sam wyregulować tak jak w powyższym skanie. Ciagle to samo było. Pojechałem do blacharza i załatwił mi sprawe. Regulacja 2ch przednich drzwi + wymiana uszczelki na ościeżnicy drzwi pp zapłaciłem 100zł.

Opublikowano

a ja miałem z prawymi drzwiami pasażera takie przygody... jak sie lekko pchnęło drzwi to nie chciały sie zamknąć do końca, tylko lekko załapały, probowałem regulować, smarowałem, lałem WD-40 bo myślałem ze od starości zardzewiałe, odkręcałem cały boczek drzwiowy sprawdzając czy wszystko dobrze założone i było ok, a co sie okazało... wymieniałem głośniki w przednich drzwiach, i boczek drzwiowy jest zakładany na takie plastikowe haczyki wsuwane od góry, i w jednym otworze do którego wkłada sie ten zaczep brakowało tej malej gumy (której braku przy wcześniejszych demontażach nie zauważyłem) , wyciąłem kawałek z dętki i włożyłem w to miejsce następnie wszystko poskręcałem i... ku mojemu wielkiemu zdziwieniu drzwi zamykają sie jak w nowym aucie, wystarczy lekko popchnąć...

Opublikowano

Kwestia lekkiego domykania się drzwi zależna jest od sprężyn w zawiasach. Niestety z latami ich sprawność maleje.

Opublikowano
  • Autor

zauwazylem tez ze jak otworze delikatnie to leciutenko opadaja ok 4mm , czy regulacja tego jest tylko na slupku bo rozumiem ze to dostosowuje zatrzask do juz opadnietych ale jak zrobic zeby cale sie podniosly?? mysle ze dlatego ciasno sie domykaja i trzeba mocniej trzasnac, mieliscie taki problem ??jak uniesc drzwi??

Opublikowano

maudia4, masz ten sam rok co ja , nic nie rób , ten typ tak ma, u mnie jest to samo , z czasem będą się zamykały coraz lżej. Radzę nic nie regulować bo mogą być problemy.

Opublikowano

Ja w swoim wymieniłem sworznie w górnych zawiasach i to rozwiązało problem.Po prostu były wytarte.

Opublikowano

Darkman, maudia4 ma 2003 rok , to wątpię żeby to była wina sworzni :rotfl:

Opublikowano

sorki nie zwróciłem uwagi że to 2003 rok. masz racje.

Opublikowano

a ja zaproponuje maly tescik: otworzyc przednie i tylnie drzwi na pierwszy okranicznik lekko pchnac - tylnie pewnie sie zamkna a przednie nie ... w tam przypadku obstawial bym samozamykacz to to ustrojstwo ze sprezyna wygieto w S

Opublikowano

mialem ten problem i rozwiazanie jest banalne... wystarczy wpierw wladowac wd40 w rygle po ktorych chodzi pret (takie 4 jakby kulki) one sia zapiekaja, nastepnie nasmarowac (pamietaj ze wd40 nie smaruje). Ja tak zrobilem i jak trasnalem dzwiami to myslael ze szyba wyleci hehe ;) mam nadzieje ze napisalem to zrozumiale. Jak bedziesz mial nadal problem to wyreluguj zatrzask ktory jest na slupku (2 srubki gwiazdki).

:quattro:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam ten sam problem z przednimy drzwiami

Opublikowano

Ja dalej walczę z drzwiami. Wypsikałem z pół dużego WD40 ze sworznia zawiasu wyleciało trochę rdzy ale dlaej nic to nie pomaga. Czy owy sworzeń można wyminić? Bo jeśli to nie jego wina to zapewne sprężyna samozamykacza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam się pod temat i powyższe pytania:

Gdzie można kupić nowy sworzeń zawiasu dolnego przednich drzwi?

Czy można zamienić sworznie z zawiasu dolnego tylnych drzwi z zawiasem przednich (czy długość i średnica sworznia jest ta sama?

uzupełnij profil !