Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Plama na desce po podkładce antypoślizgowej - FOTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znajomy położył mi na deskę rozdzielcza [Audi A4 B6] podkładkę antypoślizgowa / sticky mat / nano pad / itd itp ... zwał jak zwał ... :thumbdown: :thumbdown: dzisiaj podniosłem tą matę i widać wyraźny odcień - plamę, deska w tym miejscu co leżała podkładka zmieniła jakby kolor, stała sie jakby matowa ;( ;( ;( Macie może na to jakiś sprawdzony preparat? Jakiś płyn? wynalazek? Może jakiś środek z Meguiars'a? Pozdrawiam.

Opublikowano

A czymkolwiek próbowałeś wyczyścić?

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem ściereczkami nawilżonymi do kokpitów samochodowych ... ale :wallbash: :wallbash: :thumbdown: :thumbdown:

Chciałbym dodać że ta podkładka leżała może z 24h.

Opublikowano

Spróbuj ciepłą wodą z płynem do naczyń.

Opublikowano

Witam, znajomy położył mi na deskę rozdzielcza [Audi A4 B6] podkładkę antypoślizgowa / sticky mat / nano pad / itd itp ... zwał jak zwał ... :thumbdown: :thumbdown: dzisiaj podniosłem tą matę i widać wyraźny odcień - plamę, [...]

Pamiętasz ile czasu leżała? U mnie tak z 4 miesiące (na dodatek w największe upały). Zastanawiam się po jakim czasie powstaje plama. A miało "nie zostawiać śladów" :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

ciepła woda + płyn nie poradziła sobie ... Plak matowy także nie daje rady ... probowałem jeszcze płynem do prania tapicerki ... też zostaje ślad ... hmmm :mysli: :mysli: Podkładka leżała jeden dzień.

Fotki tego śladu:

bd7b7e0bb1651576m.jpg

6619e05d6770f3ffm.jpg

4bde4db0bfc2ea8em.jpg

HEEEELP :wallbash:

Opublikowano

ciepła woda + płyn nie poradziła sobie ... Plak matowy także nie daje rady ... probowałem jeszcze płynem do prania tapicerki ... też zostaje ślad ... hmmm :mysli: :mysli: Podkładka leżała jeden dzień.

Fotki tego śladu:

bd7b7e0bb1651576m.jpg

6619e05d6770f3ffm.jpg

4bde4db0bfc2ea8em.jpg

HEEEELP :wallbash:

u mnie bylo podobnie jak użuwałem szajskiej podkładki za kilka zl.

jak kupiłem oryginał GECKO PENTAGRAM to jest ok, niestety w Golfie i Passacie gdzie były te syfiaste plamy sa do dzisiaj... wiem że Cie nie pocieszyłem...

Opublikowano

u mnie bylo podobnie jak użuwałem szajskiej podkładki za kilka zl.

jak kupiłem oryginał GECKO PENTAGRAM to jest ok, niestety w Golfie i Passacie gdzie były te syfiaste plamy sa do dzisiaj... wiem że Cie nie pocieszyłem...

U mnie ślad został właśnie po Pentagram-ie :blink: A jaki miałeś kolor? Może po przezroczystym nie zostaje??...mam czarnego. Ale nie próbowałem jeszcze czyścić...zobaczymy, może zejdzie.

Opublikowano

Dziwna sprawa, w B5 po Gecko nie ma takich śladów, a podkładka leży u mnie na desce cały czas. Ale w B6 są inne materiały i niewykluczone, że akurat nieszczęśliwie zareagowały oba tworzywa. Spróbuj Kolego poczekać parę dni, trochę słońca i może kolor wróci :wink4:

Opublikowano
  • Autor

właśnie taki mam plan póki co :thumbdown: ... może ludzie co regenerują deski po strzałach poduszek powietrznych mają jakieś preparaty aby to usunąć ... może jakaś pasta polerska, jakiś wosk? :confused4: ;( no nic ... poczekam parę dni może coś się zmieni, w co wątpię.

Opublikowano

spróbuj benzyną ekstrakcyjną, tylko dobrze wetrzyj.

Opublikowano

W najgorszym wypadku przyjdzie Ci oblozyc cala deske tymi matami i jak reszta sie poplami to nie bedzie :kox: sladu po plamie

Opublikowano

Może tutaj coś znajdziesz. Widzę, że kolega ma jakieś tam rabaciki. :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t88834.0.html;highlight=meguiars

A to konkretnie bym Ci polecił:

Meguiar's Natural Shine Protectant - środek do czyszczenia i przywracania żywego i naturalnego stanu deski rozdzielczej, opon, winyli i innych gumowych powierzchni, które po użyciu będą jak nowe, będą miały bogaty kolor i blask bez pozostawienia tłustego, plastikowego połysku oraz oślepiającego blasku. Czyszczące odczynniki wyciągają nieczystości i brud, podczas gdy filtry UV pomagają ochronić przed słońcem.

Opublikowano

Ja miałem zacieki po praniu tapicerki i na drzwiach (element skóropodobny) pozostawały zacieki. Pomogła gigantyczna ilość plaku i u Ciebie będzie podobnie, ona poprostu wyschła, trzeba ją nawilżyć, np kremem nivea, ale plak też zrobi swoje.

Opublikowano

Normalnie jakbym widział siebie 2 tygodnie temu. zostawiłem taką podkładkę na jeden dzień i rano plama :) na szczęście uzyłem mleczko sonax do czyszczenia plastików i pusciło :)

Opublikowano
  • Autor

Niestety tak jak myślałem :wallbash:, SONAX Xtreme - Cockpit Cleaner nie dał rady tego tupu plamie :disgust:. Pozostaje mi jeszcze sprawdzić "gigantyczną ilość plaku" ... macie może jeszcze jakieś pomysły? ... bo mi sie już pomału kończą :(

Opublikowano

Może tutaj coś znajdziesz. Widzę, że kolega ma jakieś tam rabaciki. :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t88834.0.html;highlight=meguiars

A to konkretnie bym Ci polecił:

Meguiar's Natural Shine Protectant - środek do czyszczenia i przywracania żywego i naturalnego stanu deski rozdzielczej, opon, winyli i innych gumowych powierzchni, które po użyciu będą jak nowe, będą miały bogaty kolor i blask bez pozostawienia tłustego, plastikowego połysku oraz oślepiającego blasku. Czyszczące odczynniki wyciągają nieczystości i brud, podczas gdy filtry UV pomagają ochronić przed słońcem.

Tego nie próbowałeś? Może jeszcze wypróbuj to... :>

Opublikowano

Niestety tak jak myślałem :wallbash:, SONAX Xtreme - Cockpit Cleaner nie dał rady tego tupu plamie :disgust:. Pozostaje mi jeszcze sprawdzić "gigantyczną ilość plaku" ... macie może jeszcze jakieś pomysły? ... bo mi sie już pomału kończą :(

NIe pozazdrościc problemu. Może plamę pokonac jej własną bronia. jesli wszystko zawiedzie nasącz porządnie gąbkę czy szmatę (flanelę lub podobną) w plaku i przyłóż dokąłdnie do plamy i zostaw na noc ... Moze to kwestia wyszuszenia deski a nie stałego odbarwienia...