trebor90 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam! Jak w temacie. Lepiej klepać, szpachlować, lakierować oryginał czy tylko lakierować zamiennik? Dodam, że zamiennik już posiadam. Kolor samochodu to srebrny metalik. A przy okazji, ile kosztuje dobranie lakieru i jaka ilość jest potrzebna na błotnik?
grippen Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 na błotnik wejdzie ok 150-200 ml napraw swój jeżeli nie jest zbyt uszkodzony. Jeżeli masz już kupiony zamiennik to go przymierz i zabacz czy nic nie odstaje jeśli jest ok to lakieruj ale ja bym się w zamienniki nie bawił
majkel_majki Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Najlepiej kupić oryginalny używkę, nie ma co się babrać w szpachlu. Pozostaje tylko kwestia ceny.
Pretor Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Tak jak kolega majkel_majki pisze. Sprzedaj ten zamiennik i kup ori używany, możesz trafić z tym samym nr lakieru i wyjdzie jeszcze taniej. Klepanie i szpachla to dobre jak chcesz sprzedać auto.
loco87 Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Ori używke. W srebrnym może uszczelisz ten sam kolor.... ceny naprawde atrakcyjne:)
Madas Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 dokładnie jak wyklepiesz i dasz szpachlu to zawsze przy sprzedaży jest gorzej ....poszukaj używki nie ruszanej
akjam Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Najlepiej kupić oryginalny używkę, nie ma co się babrać w szpachlu. Pozostaje tylko kwestia ceny. ... kup ori używany, możesz trafić z tym samym nr lakieru i wyjdzie jeszcze taniej. ... Ori używke. W srebrnym może uszczelisz ten sam kolor.... ceny naprawde atrakcyjne:) ....poszukaj używki nie ruszanej Nic dodać, nic ując.
mastacrx Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 tak jak koledzy piszą lepiej kupić oryginał i malować
zegarmistrz Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Ja kupiłem używany ale ori (przy mnie ściągali z auta) - trzeba było go tylko prysnąć bo niestety kolor był inny.. Zamiennik raczej nie jest w ocynku i może zacząć go po pewnym czasie rudy brać.
Rekomendowane odpowiedzi