Armani85 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam mam powazny problem dzis odebralem auto od mechanika zaplacilem prawie 4 tys nowe zawieszenie rozrzad olej pompa filtry jadac do domu auto dymilo okrutnie jak parowuz z silnika syczalo prawdopodbnie turbo a przedewszystkim wogole przestalo ciągnąc wiem ze takich tematow bylo setki ale nie wie ktos co moze byc powodem czy wyjatkowy zbieg okolicznosci odebierajac auto padlo turbo lub moze cos mechanicy spaprali nie wiem myli silniki moze to mialo jakis wplyw ustawiali pompe itp. prosze o jakies rady bo nerwy mam straszne pozdrawiam.
slaweq Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Masz racje, że podobnych tematów było dużo...jedyną odpowiedzią na to co napisałes może być tylko i przede wszystkim zacznij stosować znaki interpunkcyjne bo to co napisałes to sie nie da czytać...
vikis4 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zapewne chłopaki po wymianie rozrządu zapomnieli skręcić opasek na weżach od IC
slaweq Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam mam powazny problem dzis odebralem auto od mechanika zaplacilem prawie 4 tys nowe zawieszenie rozrzad olej pompa filtry Tak na marginesie, to strasznie mało Cie to wyszło
Armani85 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 Nie wierze w zbiegi okolicznosci wydaje mi sie ze cos spaprali. ps.zawieszenie to mialem na mysli komplet wachaczy slaweq:)
slaweq Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Ja też miałem na mysli tylko wahacze No, ale rozrząd, pompa, oleje, filtry i wszystko za 4 tyś Dobre wahacze i kompletny rozrząd to juz prawie ta cena..., a gdzie reszta
Armani85 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 Nie wymieniali chyba kompletnego rozrzadu nie pamietam hehe ale nie odbiegajmy od tematu co moglo byc przyczyna tego dymienia i okrutnego spadku mocy auto stracilo polot i finezje nie wiem moze od tej wymianu oleju albo zle pompe ustawili nie mam pojecia.[br]Dopisany: 21 Lipiec 2009, 23:16_________________________________________________Dodam jeszcze ze po przejechaniu 5km cos jakby strzelilo chyba z rury wydechowej takie wrazenie bynajmniej mialem
vikis4 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 To właśnie to (w 99%) o czym pisałem! Czyli przez nie dokręconą opaskę spadł jakiś wąż od IC-stąd to dymienie i spadek mocy! Wejdz w kanał,zdejmij osłone i sprawdz!
Armani85 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 Ok dzieki wielkie a grozne to jest ? bo po tym jak strzelilo zrobilem moze z 10km i czy turbo ucierpialo na tym? pozdrawiam.[br]Dopisany: 21 Lipiec 2009, 23:53_________________________________________________Dodam jeszcze ze jakos dziwnie glosniej syczy turbo.
luby1979 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 ...jakoś nie pamietam,ale mój mechanik(kuzyn) chyba nie zdejmowal przewodow z IC.Wymienil rozrzad,sprawdzil na vag i wszystko git:)))).Ale faktycznie,zrób logi i bedzie wiadomo....no i wracaj do nich jak najszybciej!!!
Armani85 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 vikis4 miales racje bardzo trafne jak opisales tak bylo w rzeczywistosci dziekuje i pozdrawiam.
vikis4 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 ...jakoś nie pamietam,ale mój mechanik(kuzyn) chyba nie zdejmowal przewodow z IC.Wymienil rozrzad,sprawdzil na vag i wszystko git:)))).Ale faktycznie,zrób logi i bedzie wiadomo....no i wracaj do nich jak najszybciej!!! Zdolnego masz kuzyna... Ciekawe jak zdemontował pas przedni... :mysli:[br]Dopisany: 22 Lipiec 2009, 18:25_________________________________________________ vikis4 miales racje bardzo trafne jak opisales tak bylo w rzeczywistosci dziekuje i pozdrawiam. :good:
Rekomendowane odpowiedzi