Elber Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam nie wiem czy ten wątek był juz poruszany na forum .w każdym bądz razie nie znalazłem.Chodzi mi o szarpnięcie,drganie podczas gaszenia silnika? podczas zapalania niema tego objawu.Prosze o odpowiedzi Pozdrawiam
H_S_B Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 hm.. u mnie jak gasze to lekko zatrzęsie silnikiem jak i budą ale wydaje mi się to jak najbardziej normalne
Sztomel Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 popraw temat może dwumas :gwizdanie: po pierwsze: dlaczego ma poprawić temat ? po drugie : dlaczego ma się zająć dwumasem w silniku z 1995 roku po trzecie: pewnie jeszcze ktoś napisze - dlaczego Ci nie działa klapa gasząca ? a po czwarte : sprawdzić poduchy pod silnikiem jak i pod skrzynią biegów - dlaczego - bo pierwsze 3 przypadki nie wchodzą w grę i nic więcej nie pozostaje mimo tego, że przy odpalaniu drgawek nie ma.
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 po pierwsze: dlaczego ma poprawić temat ? bo było żle ale juz poprawiłem
Sztomel Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 szybki jesteś ! zanim zdołałem odpisać już był poprawny !
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 szybki jesteś ! zanim zdołałem odpisać już był poprawny ! po to tu jestem,,,poprawiam mnóstwo tematów wróćmy do tematu...słusznie uważam,że jedynie co może byc uszkodzone to poduchy ale znając życie pewnie wszystko jest w porzadku
Elber Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 dzięki wielkie jutro sprawdzę jak mogę spytać to co zrobiłem złe :] bo jestem na forum od dwóch dni i za bardzo nie wiem
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 dzięki wielkie jutro sprawdzę jak mogę spytać to co zrobiłem złe :] bo jestem na forum od dwóch dni i za bardzo nie wiem wszystko masz w regulaminie :gwizdanie: nie użyłeś prefiksu w temacie
Elber Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 aa sorki , będę pamiętał na przyszłość
wojtekce Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 po drugie : dlaczego ma się zająć dwumasem w silniku z 1995 roku może ktoś założył dwumasa w komplecie ze sprzęgłem :
Sztomel Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 tak, i sprzęgło ze spiekami oraz EGR i klapę gaszącą od 3.0 TDI i jeszcze turbinę sterowaną elektronicznie z ECU od 3.0 TDI
wojtekce Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Sztomel z tego co pamiętam to ty byś zamontował do AVG pompę wody napędzaną paskiem rozrządu :gwizdanie:
Sztomel Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Sztomel z tego co pamiętam to ty byś zamontował do AVG pompę wody napędzaną paskiem rozrządu :gwizdanie: masz dobrą pamięć, faktycznie taki zdolny byłem
grabson765 Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 na 99% poduszki pod silnikiem... mam to samo sprawdz w jakim sa stanie bo u mnie leci z nich olej
andrzejac Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 po drugie : dlaczego ma się zająć dwumasem w silniku z 1995 roku Sam już nie wiem troche poczytałem o AHU i do tej pory byłem przekonany że jest w nim koło dwumasowe. Dodam że autko mam 98r. z tym silnikiem. Jest czy nie jest?
Elber Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Opublikowano 24 Lipca 2009 aa jeszcze apropo drgań nie wiem czy to normalne ale przy dość mocnym skręcie przy ruszaniu również występują drgania? chyba ze moje oponki 225 stawiają taki opór :P
grabson765 Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 po drugie : dlaczego ma się zająć dwumasem w silniku z 1995 roku Sam już nie wiem troche poczytałem o AHU i do tej pory byłem przekonany że jest w nim koło dwumasowe. Dodam że autko mam 98r. z tym silnikiem. Jest czy nie jest? powinnes juz miec... tylko pierwsze ahu z97 nie mialy dwumasa
Rekomendowane odpowiedzi