dzbanek1987 Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam ,zakupiłem takowy model radia w USA,mam pytanie czy potrzebuje jakis przejsciówek ,dodatkowych kostek do montazu wymienionego w temacie radia?Obecnie posiadam standardowego kaseciaka AUDI Dziekuje i pozdarawiam wszystkich
kadaf Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 czeka Cię dużo drobnych zmian należy zacząć od zakupu separatora antenowego Audi/WV na allegro (około 20 pln)- inaczej nie zbierzesz nawet lokalnego radia. co do instalacji, kostki ISO w Audi maja tylko napięcie stałe +12 (nie ma możliwości uruchomienia radia po przez przekręcenie kluczyka, gra cały czas wyłącza się przyciskiem ) - u mnie było cięcie i nowa kostka ISO bo napięcie było w innym miejscu. głośniki przód z kostki ISO, tył zasilany przez wzmacniacz- ja pociągnąłem nowe kable do od radia do głośników w razie wątpliwości postaram się pomóc.
Pucek Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 coś się chyba koledze Kadaf pomyliło, oczywiście że można podłączyć tak że radio samoczynnie włączy się po przekręceniu kluczyka, i wyłączy po jego wyciągnięciu, to samowolna kwestia podłączenia dowiedz się czy jest w tym radiu możliwość zmiany trybu odbierania na europejski, bo jak wiadomo w USA jest inny no a tak to nie powinieneś mieć większych problemów
kadaf Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 pucek w B6 nie ma możliwość bo szyna z napięciem +12 po kluczyku nie istnieje.
Pucek Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 poważnie??????? a byłem święcie przekonany że jest oj to sorki, ale wprowadziłem w błąd, jednym słowem przy B6 się projektanci nie popisali
DeeJay_Kill Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 popisali się - od takich sygnałów jest CAN.
kadaf Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 tylko skąd wsiąść z szyny Can takie napięcie.. sam sygnał był podawany kabelkiem cieńszym niż telefoniczny i pewnie jakiś układ w radiu włączał i wyłączał je tak samo jest problem z gniazdem zapalniczek które zawsze jest pod napięciem.. a ja osobiście wolał bym aby było tylko po przekręceniu stacyjki... ułatwiło by mi to współpracę z CB czy lodówką..
DeeJay_Kill Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Musisz kupić emulator Can, albo po prostu podpiąć się pod stacyjkę. Szyna CAN przesyła cyfrowe sygnały i właśnie emulator je generuje -podłącz się pod stacyjkę i już
kadaf Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 w które miejsce pod stacyjkę ? i co aby radio działało będę musiał bez przerwy kręcić ?
DeeJay_Kill Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Weź probówkę, albo miernik, jednym kablem do masy, a drugim sprawdzasz, na którym kabli w wiązce stacyjki jest napięcie, gdy włączasz zapłon (nie chodzi o kręcenie rozrusznikiem) -potem podepnij się do tego kabla i radio będzie chodzić po stacyjce.
kadaf Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 nie ma takiego kabla, albo przynajmniej ja nie znalazłem.. jedyni spryskiwacze i któryś wentylator zapalają się po stacyjce.. pewnie sterowane Canem.. chyba każdy kabelek sprawdzałem w samochodzie pozdrawiam wszystkich balujacych:D
dzbanek1987 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Mógłbym jeszcze prosic o rozmiar głośników na przód?Z góry dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi