Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] 2002 ALPINE iDA-X305 Montaż!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,zakupiłem takowy model radia w USA,mam pytanie czy potrzebuje jakis przejsciówek ,dodatkowych kostek do montazu wymienionego w temacie radia?Obecnie posiadam standardowego kaseciaka AUDI Dziekuje i pozdarawiam wszystkich

Opublikowano

czeka Cię dużo drobnych zmian

należy zacząć od zakupu separatora antenowego Audi/WV na allegro (około 20 pln)- inaczej nie zbierzesz nawet lokalnego radia.

co do instalacji, kostki ISO w Audi maja tylko napięcie stałe +12 (nie ma możliwości uruchomienia radia po przez przekręcenie kluczyka, gra cały czas wyłącza się przyciskiem :( ) - u mnie było cięcie i nowa kostka ISO bo napięcie było w innym miejscu.

głośniki przód z kostki ISO, tył zasilany przez wzmacniacz- ja pociągnąłem nowe kable do od radia do głośników

w razie wątpliwości postaram się pomóc.

Opublikowano

coś się chyba koledze Kadaf pomyliło, oczywiście że można podłączyć tak że radio samoczynnie włączy się po przekręceniu kluczyka, i wyłączy po jego wyciągnięciu, to samowolna kwestia podłączenia

dowiedz się czy jest w tym radiu możliwość zmiany trybu odbierania na europejski, bo jak wiadomo w USA jest inny

no a tak to nie powinieneś mieć większych problemów

Opublikowano

poważnie??????? a byłem święcie przekonany że jest :embarrassed:

oj to sorki, ale wprowadziłem w błąd, jednym słowem przy B6 się projektanci nie popisali :thumbdown:

Opublikowano

popisali się - od takich sygnałów jest CAN.

Opublikowano

tylko skąd wsiąść z szyny Can takie napięcie.. sam sygnał był podawany kabelkiem cieńszym niż telefoniczny i pewnie jakiś układ w radiu włączał i wyłączał je

tak samo jest problem z gniazdem zapalniczek które zawsze jest pod napięciem.. a ja osobiście wolał bym aby było tylko po przekręceniu stacyjki... ułatwiło by mi to współpracę z CB czy lodówką..

Opublikowano

Musisz kupić emulator Can, albo po prostu podpiąć się pod stacyjkę. Szyna CAN przesyła cyfrowe sygnały i właśnie emulator je generuje -podłącz się pod stacyjkę i już;)

Opublikowano

Weź probówkę, albo miernik, jednym kablem do masy, a drugim sprawdzasz, na którym kabli w wiązce stacyjki jest napięcie, gdy włączasz zapłon (nie chodzi o kręcenie rozrusznikiem) -potem podepnij się do tego kabla i radio będzie chodzić po stacyjce.

Opublikowano

nie ma takiego kabla, albo przynajmniej ja nie znalazłem..

jedyni spryskiwacze i któryś wentylator zapalają się po stacyjce.. pewnie sterowane Canem.. chyba każdy kabelek sprawdzałem w samochodzie

pozdrawiam wszystkich balujacych:D