Archon_1 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam!!! Zamierzam kupić audi A4 B5. Po wstępnym oglądnięciu auta zauważyłem ze po zapaleniu silnika i odjechaniu kontrolka od ABS dalej się pali. Jakie mogą być tego przyczyny i ile mniej więcej kosztuje naprawa tej usterki?
Ambro Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Możliwych przyczyn jest cała lista. Musisz podpiąć pod VAGa i odczytać w czym problem.
Rafaell Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 prawdopodobnie czujnik abs-u przy którymś kole, wystarczy wyjęć i przeczyścić, bardzo częsta przypadłość
Gość Michał Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 prawdopodobnie czujnik abs-u przy którymś kole, wystarczy wyjęć i przeczyścić, bardzo częsta przypadłość Bardzo prawdobodobne, ale równie dobrze mogła paśc pompa . Zapnij VAGa i zobacz w czym problem
Ambro Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Wtedy już problem jest grubszy. Jakby się okazało że rzeczywiście padła Ci pompa to daj znać. Ja to miałem i nie jest to taka prosta naprawa a wymiana na nową jest nie opłacalna.
vikis4 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 W moim przypadku w ogóle nie było komunikacji z sterownikiem-koszt naprawy ~300zł
vikis4 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Jako,że zbliżała się zima i potrzebowałem działającego ABS-u i ASR-u nie ukrywam byłem troszeczkę zdesperowany! Wiem,że można to naprawić dużo taniej-zależy na kogo trafisz
Rekomendowane odpowiedzi