aju Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam Dziś przypatrzyłem chłodnicę za zdeżakiem po lewej stronie stojąć przodem do auta. (od strony pasażera) Wiem że z prawej jest intercooler a po lewej? Faktura chłodnicy jest jak intercooler ale przez dziurę nie widzę węży jakie do niej idą więc nie mogę stwierdzić co to jest. A od góry wcale jej nie widzę Zresztą dla pewności zaznaczyłem na foto
Michallo33 Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 a tak poważnie to możliwe że masz chłodnice oleju
aju Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Opublikowano 29 Lipca 2009 hmm jak by to oblukać nie che mi się ściągać osłon na dole. Myślałem że chłodnica oleju to jest taka "dobudówka" przy filtrze oleju przez któą płynie płyn chłodzący
Wihajster Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 a tak poważnie to możliwe że masz chłodnice oleju jak już to dodatkowa chłodnica wody :gwizdanie:
przema Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Ciekawy jestem w jakim celu jest ona montowana, przecież układ chłodzenia jest wydajny i dobrze wyliczony.....
Daimos Opublikowano 29 Lipca 2009 Opublikowano 29 Lipca 2009 Jest to dodatkowa chłodnica wody pracująca w obwodzie chłodzenia paliwa.
aju Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Opublikowano 30 Lipca 2009 a po co chłodzić paliwo i czy każdy ajm ma taką chłodnicę?
MRoger Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 AJM to wogóle nietypowa konstrukcja nie dość że dodatkowa chłodnica to jeszcze dodatkowe świece grzewcze
krzyniek Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 i czy każdy ajm ma taką chłodnicę? śmiem twierdzić że każdy w B5, zobaczę jeszcze jak jest u kumpla w golfie
Daimos Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 a po co chłodzić paliwo i czy każdy ajm ma taką chłodnicę? Każdy AJM ma taką chłodnicę, służy ona do chłodzenia dodatkowego obwodu schładzania paliwa, a wynika to z dużego ciśnienia wtrysku w przypadku pompowtrysków co powoduje duże rozgrzewanie paliwa.
Rekomendowane odpowiedzi