Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BBJ] Problem z kontrolką (regulacja ustawienia reflektorów ksenonowych)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu pali mi się kontrolka-regulacja ustawienia reflektorów ksenonowych. Szukaliśmy przyczyny łącznie z zamianą reflektora z innego sprawnego auta i jest bez zmian. Na VAG-u wskazuje awarię czujnika. Niestety nie wiem gdzie sie on znajduje. Czy ktoś może mi pomóc ??? Pozdrawiam. K.

Opublikowano

Od pewnego czasu pali mi się kontrolka-regulacja ustawienia reflektorów ksenonowych. Szukaliśmy przyczyny łącznie z zamianą reflektora z innego sprawnego auta i jest bez zmian. Na VAG-u wskazuje awarię czujnika. Niestety nie wiem gdzie sie on znajduje. Czy ktoś może mi pomóc ??? Pozdrawiam. K.

Jesli chodzi o czujniki to sa 4, przy kazdym kole, a wlasciwie wahaczu

Taka czarna puszeczka z plastikowym patykiem...

Opublikowano

2. Po lewej stronie auta, przymocowane do wahaczy.

Opublikowano

2. Po lewej stronie auta, przymocowane do wahaczy.

dokladnie dwa -nie widzialem czterech

Opublikowano

Nie dopatrzylem ze to B7.

Ja mam 4

Opublikowano

Udało mi się dzisiaj usunąć usterkę. To był przerwany kabelek przy czujniku przedniego lewego koła. Po zlutowaniu i zaizolowaniu jest ok. Serdeczne dzięki za podpowiedź.

PS. U mnie są dwa czujniki przy kole przednim lewym i tylnym lewym.

Opublikowano

Witam.Podepnę sie pod watek nie chce zaczynać nowego.Mam taki problem po wymianie rozrządu świeci mi sie info o regulacji wysokości ksenonow (była ale po wymianie rozrządu nie widzę zęby sie poziomowały) nie podpinałem pod kapa jak sadzicie jaka może być przyczyna ?Dzięki za wypowiedzi.Pozdrawiam